#

Kulttuuri

Kulttuuri

Kangasniemi tunnetaan monista tapahtumistaan ja vilkkaasta järjestötoiminnasta. Kangasniemellä tapahtuu ympäri vuoden. Meillä on runsas konserttitarjonta, jota täydentävät kesäisin Kangasniemen Musiikkiviikot. Kunnantalon aulassa on vaihtuvia taide- ja käsityönäyttelyjä. Paikallishistoriaan pääset tutustumaan museoissamme.

Kulttuuripolku

Kangasniemen kulttuuripolulla tunnet historian elävästi. Puistot ja vanhat rakennukset kertovat entisajan elämästä, kauniit muistomerkit muistuttavat Kangasniemen suurmiehistä ja -naisista. Reitti kulkee keskustan lisäksi Lapassalmen upeissa järvimaisemissa.

Kulttuuritoimi on osa kunnan vapaa-aikapalveluja. Järjestämme tapahtumia yksin ja yhteistyössä eri tahojen kanssa. Kulttuuritoimen tehtäviin kuuluu myös edellytysten luominen kulttuuritoiminnalle; kulttuurin ja taiteen harrastamisen ja harjoittamisen tukeminen ja perinteen vaaliminen.

Musiikkiviikot
Musiikkikurssin päätöskonsertti
Taiteilija Taina Pietilä

5.10.2023

Kulttuurin tunnustuspalkinto ja liikuttajapalkinto

Ehdotukset Kangasniemen kunnan kulttuurin tunnustuspalkinnon ja liikuttajapalkinnon 2023 saajiksi pyydetään toimittamaan perusteluineen 31.10. mennessä os.

4.10.2023

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi 9.10.2023 alkaen

Kangasniemen paikalliset toimijat ja Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa järjestävät kurssin, jolla käydään läpi vapaaehtoistoiminnan periaatteita, motiiveja,

31.1.2023

Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan avustukset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen aloilla

Haettavissa olevat avustukset: Kulttuuritoimi: toiminta-avustus rekisteröidyille taide- ja kulttuurijärjestöille. Liikuntatoimi: toiminta-avustus urheiluseurojen ja liikuntatyötä tekevien

Yhteystiedot

Irene Spännäri

kulttuurisihteeri

040 596 4692 irene.spannari@kangasniemi.fi

Kangasniemen kansallispuku

Kangasniemen kansallispuku

Kangasniemi-ryijy Kangasniemen ryijy

Kangasniemen ryijy
1700-luvulta peräisin oleva keskisuomalaistyyppinen peittoryijy, jonka kuvioissa mm. ikivanha uskomuksellinen ”elämänpuu”.