#

Ulkoilu ja veneily

Puistot ja leikkipuistot

Pirtin Perinnepuisto

Kaunis perinnekasvipuisto sijaitsee Rantatorin vieressä Puulan rannalla. Puistoon on koottu yli 200 vanhaa kangasniemeläistä perinnekasvia. Perinnekasveja on saatu lahjoituksina eri puolilta pitäjää. Kaikki lajit edustavat nimenomaan vanhoja, jopa vuosisatoja paikkakunnalla viljeltyjä kasveja. Lajien joukossa on mm. lääke-, koriste- ja maustekasveja. Pirtin Perinnepuisto on runsaan perinnekasvitietouden vuoksi myös valtakunnallisesti merkittävä kohde. Kasvit on nimetty suomeksi ja latinaksi.

Puistoa koristavat lisäksi pieni esiintymislava (Pikku Pirtti), erilaiset veistokset sekä suihkulähde.
Puiston on rakentanut Kangasniemen Pihatarhurit ry yhteistyössä kunnan kanssa.
Kysy ryhmäopastusta: matkailuneuvonta puh. 040 139 1360.

Anni Swanin puisto

Anni Swanin puisto on Kangasniemen keskustassa oleva viihtyisä puistoalue. Puistossa on lasten leikkipuisto sekä Otto Mannisen muistomerkki “Kaukomieli”, jonka on tehnyt kuvanveistäjä Ukri Merikanto.

Kyrönpuisto

Kyröntie
Kyrönpuiston leikkikenttä sijaitsee Vihikankaalla. Puisto soveltuu leikkipaikaksi perheen pienimmille.

Vihikankaan leikkipuisto

Kiertotie
Vihikankaan leikkipuistossa on monipuoliset leikkipaikat perheen pienimmille. Kentän jatkona on nurmialue. Leikkikenttä on rajattu aidalla.

Lapaskankaan leikkipuisto

Lapastie
Lapaskankaan leikkipuisto tarjoaa perheen pienimmille monenlaista puuhaa. Leikkipuiston vieressä on erillinen hiekkakenttä jalkapalloilijoille.

Säynätlammen lähiliikuntapaikka/leikkipuisto

Säynätlammentie 15

Säynätlammen lähiliikuntapaikka soveltuu kuntoilijoille sekä lapsiperheille. Molemmat on otettu laitteiden ja leikkivälineiden osalta huomioon.

Lähiliikuntapaikat

Tutustu myös muihin lähiliikuntapaikkoihin Kansis-keskuksessa ja Urheilukeskuksessa. Ne ovat oiva lisä monipuoliseen liikuntaharrastukseen esim. lenkkeilyn yhteydessä.

Lisätietoja

Paula Ruusupuro

markkinointisihteeri

040 779 5765 paula.ruusupuro@kangasniemi.fi