Puulan ympäripyöräily

Pala kauneinta Suomea kahdella renkaalla

Puulan ympäripyöräily ei ole kilpailu, vaan liikunnallinen elämystapahtuma kesäkuussa neljän kunnan, Kangasniemen, Joutsan, Hirvensalmen ja Mikkelin alueella. Reitti kulkee Kangasniemen kirkonkylältä Joutsantien kautta Hirvensalmelle ja sieltä edelleen Väisälänsaaren ja Vanhamäen kautta valtatie 13 pitkin takaisin Kangasniemelle. Pyöräilyn lähtö- ja maali sijaitsevat Kangasniemellä.

Puulan pyöräilyn reittikartta

Voit pyöräillä koko 133 kilometrin matkan Puulan ympäri tai voit hypätä välillä lautan kyytiin yli Puulan, jolloin pyöräiltävää matkaa kertyy 106 kilometriä. Lautta kulkee väliä Käräjäniemi-Mainiemi. Lauttaan mahtuu rajoitetusti osallistujia, joten ole nopea, jos haluat varmistaa paikkasi. Ilmoittaudu kuntosarjaan, jos haluat polkea koko matkan Puulan ympäri. Jos haluat välillä lautan kyytiin, niin ilmoittaudu elämyssarjaan.

Väisälänsaaressa Puula avautuu komeimmalla tavalla reitillä ja siellä tie on hiekkatietä. Jos haluat polkea koko matkan asfalttitietä, niin tällöin voit ajaa Otavan ja Korpikosken kautta (Huom! asfalttitie tällä pätkällä melko huonossa kunnossa). Tällöin matkaa kertyy 140 kilometriä ja sarjasi on myös kuntosarja. Jos ajat tämän 140 km:n matkan, niin ilmoita siitä ilmoittautuessasi lähdössä. Tätä osaa ei ole opastettu ja tällöin on kolme taukopaikkaa Väisälänsaaren taukopaikan jäädessä pois.

Pyöräilyn lähtö tapahtuu kahdessa erässä niin, että elämyssarjalaiset (eli välillä lautalla matkaavat) starttaavat klo 14.00. Kuntosarjalaiset lähtevät tuntia myöhemmin eli klo 15.00. Maalissa on molempien sarjojen osallistujien oltava viimeistään sunnuntaina klo 00.00. Pyöräilyn lähtö- ja maalipaikkana toimii Kangasniemen urheilukeskuksen alueella sijaitseva jäähalli ”Tehomet Areena” (os. Teollisuustie 14).

Taukopaikkoja 133 kilometrin reitillä on neljä: Kortesalmella Kangasniemellä, Tuukkalan kylällä Hirvensalmella, Väisälänsaaressa Hirvensalmella ja Läsäkoskella Kangasniemellä. 106 kilometrin reitillä taukopaikkoja on kolme: Tuukkala, Väisälänsaari ja Läsäkoski. Taukopaikoilla on purtavaa ja juotavaa tarjolla. Taukopaikkoja pitävät paikalliset yhdistykset.

Ilmoittautuminen avautuu huhtikuun aikana. Hintaan sisältyvät taukopaikkojen tarjoilut ja ruokailu maalissa, sekä yllätyspalkinto. Peseytymismahdollisuus maalissa.

Hinnat porrastetusti (v. 2019)

Kuntosarja Elämyssarja
– Su 24.6. saakka hinta 45€ – Su 24.6. saakka hinta 65€
– 25.6. – 29.6. hinta 55€ – 25.6.-29.6. hinta 75€

Ilmoittautumislomake

Paikanpäällä ei ole mahdollista ilmoittautua. Kaikki osallistujat saavat yllätyspalkinnon ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkintoja.

Mainitse maksaessasi sarjasi. Osallistumismaksun maksutiedot:
Saaja: Kangasniemen Kalske ry
Tilinumero: FI70 5105 0640 0467 70

Tervetuloa kokemaan Suomen kesän lumo kauniin Puula-järven maisemissa liikunnasta nauttien!

Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Kangasniemen Kalske ry ja Puulan Järvipelastajat ry.