#

Varhaiskasvatus

Daisy Family – hoitoaikavaraukset, läsnä- ja poissaolotiedot, yhteydenpito, perheen perustietojen ylläpito

Daisy Family -sovellus korvaa aikaisemman DaisyNet-palvelun 3/2021 loppuun mennessä. Se on huoltajien ja varhaiskasvatushenkilöstön välinen päivittäinen asiointikanava, joka sisältää mm.:

  • hoitoaikavarausten tekeminen
  • läsnä- ja poissaolotiedot
  • päivittäinen yhteydenpito: viestinvälitys ja ryhmäkohtaiset lupakyselyt, ilmoitustaulu, lapsen varhaiskasvatussuunnitelma
  • perheen perustietojen ylläpito: lasta koskevat tiedot, kuten allergiat, varahakijat, yleiset luvat

Saat tunnukset kirjautumalla osoitteessa https://kangasniemi.daisyfamily.fi/

Hoitoaikojen varaamisesta ja lukitusajoista saat lisätietoa hoitopaikasta.
Hoitoaikojen muutokset ilmoitetaan lukitusajan jälkeen suoraan hoitopaikkaan.

Mikä on ”tägi”?

Daisy tagi

Kun hoitosuhde alkaa, saat hoitopaikasta tägin, jolla lapsi kirjataan hoitopaikkaan tullessa sisään ja kotiin lähtiessä ulos. Näin hoitoajat kirjautuvat järjestelmään laskutusta varten.
Kadonneesta tägistä perimme 5 € maksun.

Lapsi on poissa tai sairastaa. Miten toimitaan?

Mikäli lapsi on sairaana tai poissa varattuna hoitopäivänä, huoltajat kirjaavat poissaolon hoitoaikavarauksiin Daisy Family -sovelluksessa.

Lapsen sairastuminen tai muusta syystä peruttu hoitopäivä ei oikeuta varattujen päivien siirtämiseen. Vanhempien työvuorojen muutokset huomioidaan henkilökunnan työvuorojen sallimissa rajoissa.

Tuntimäärät laskutuksessa

Päivähoidon laskutus tehdään varattujen ja/tai toteutuneiden hoitotuntien mukaan niin, että suurempi tuntimäärä määrittelee laskutettavan tuntiluokan.

Jos esim. lapsellesi on sovittu palveluntarve 36–84 tuntia ja varaat hänelle tunteja 95, kuukauden laskutus tehdään 95 tunnilta, vaikka lapsi olisi ollut läsnä hoidossa alle 84 tuntia. Jos taas olet varannut hoitoa alle 84 tuntia ja lapsi onkin hoidossa yli 84 tuntia, hoito laskutetaan ylemmän tuntiluokan (85–110 tuntia) mukaisesti.

Kannattaa siis seurata kuluvan kuukauden varausten kokonaismäärää ja pyrkiä pysymään sovitun tuntimäärän sisällä, mikäli haluat ettei hoitomaksu nouse.

Jos tiedät etukäteen, ettet tarvitse varattuja hoitotunteja, käy perumassa ne Daisy Family -sovelluksessa viimeistään lukitusaikaan mennessä. Lukitusajan jälkeen käyttämätönkin päivä kuluttaa hoitotunteja varauksen mukaisesti.
Varausjärjestelmä on rakennettu näin, jotta henkilökunnan työvuorot voidaan tehdä sen mukaan, paljonko lapsia on hoidossa.

Lapselle varatun tuntimäärän ylittyessä kahden peräkkäisen kuukauden ajan, siirtyy lapsi pysyvästi korkeamman hoitoajan mukaiselle maksuportaalle.

Daisy Family Kangasniemi
Ohjeet

DaisyFamily huoltajien tiedote 2020 (pdf)

DaisyFamily-käyttöohje

DaisyFamily-kalenteriohje

DaisyFamily-viestintäohje

Varhaiskasvatuksen opas huoltajille 8/2021
– kaikki, mitä sinun on hyvä tietää varhaiskasvatuksesta, hoitopaikan hakemisesta, hoidon varaamisesta ja laskutuksesta

Eeva Blomberg

varhaiskasvatuksen johtaja

040 866 9925 eeva.blomberg@kangasniemi.fi

Riitta Tiusanen

päiväkodin johtaja

040 649 5199 riitta.tiusanen@kangasniemi.fi