Viikkovinkit

Viikkovinkit, viikko 5

Kadonneet sydämemme -kirjan kansikuva

Ng, Celeste: Kadonneet sydämemme

Polttavan ajankohtainen ja hätkähdyttävä romaani äidin ja pojan välisestä murtamattomasta rakkaudesta yhteiskunnassa, jota hallitsee pelko ja viha.

Vimma-kirjan kansikuva

Hunter, Cara: Vimma

Nuori nainen löytyy harhailemasta Oxfordin laitamilta. Hän on joutunut kaappauksen ja pahoinpitelyn kohteeksi, mutta ei kerro kokemastaan yksityiskohtaisesti tai halua tehdä rikosilmoitusta. Uhrin vaikeneminen tekee tapauksen tutkimisesta haastavaa, mutta kun pian toinenkin nuori tyttö katoaa, on komisario Adam Fawleyn kohdattava epäilynsä.

Zov: venäläissotilas joka sanoi sodalle ei -kirjan kansikuva

Filatjev, Pavel: Zov – venäläissotilas joka sanoi sodalle ei

Venäläinen laskuvarjojääkäri Pavel Filatjev hyökkäsi ensimmäisten venäläisjoukkojen mukana Ukrainaan 24. helmikuuta 2022. Häneltä kesti pitkään tajuta, ettei Venäjän alueella ollut sotaa vaan että Venäjä oli hyökännyt Ukrainaan. Sodittuaan kaksi kuukautta ankarissa oloissa hän joutui sairaalaan silmätulehduksen vuoksi ja päätti olla palaamatta rintamalle. Sen sijaan hän päätti kirjoittaa siitä, mitä oli nähnyt.

Isämies ja mahdoton aikasolmu -kirjan kansikuva

Unkari, Arttu: Isämies ja mahdoton aikasolmu

Oona ja kumppanit saavat selville, ettei Isämies olisi koskaan päässyt poliisikouluun ilman apua – heiltä! Miten se on mahdollista? Kaverusten ei auta muu kuin hypätä aikakoneeseen ja lähteä Isämiehen nuoruuteen ottamaan asiasta selvää.

Viikkovinkit, viikko 4

Elämä jota en odottanut -kirjan kansikuva

Marttinen, Annamari: Elämä jota en odottanut

Senja on eronnut tuloksettomien lapsettomuushoitojen jälkeen. Hänen ex-miehensä Sami on löytänyt uuden ja nuoremman puolison Nooran. Kun Noora astelee Senjan vaateliikkeeseen sisään, syntyy kiusallisesta kohtaamisesta hauras ystävyys. Kestääkö se, kun selviää, että Noora on raskaana?

Fadi-kirjan kansikuva

Puonti, Kale: Fadi

Kale Puontin viides dekkari Fadi vie Pasilan Myrkyn poliisit huumekaupan ja terrorismin syövereihin peitetehtävässä, jossa on tarjolla vain vääriä vaihtoehtoja.

Safaritarinoita-kirjan kansikuva

Marttila, Olli: Safaritarinoita

Afrikan luonto on mahtava, runsas ja armoton. Itäisessä Afrikassa Tansaniassa ovat maanosan huikeimmat luontokohteet: Serengeti, Ngorongoro, Kilimanjaro sekä hieman vähemmän tunnetut Tarangire, Manyara, Mkomaz ja Selous. Olli Marttila on viettänyt Tansanian erämaissa satoja öitä, ja safareitakin on takana pitkälti toista sataa. Mitä kaikkea Tansanian luonnossa voi tapahtua?

Viidakon kätköissä -kirjan kansikuva

Courtney-Tickle, Jessica: Viidakon kätköissä

Lumoava etsimiskirja villieläinten ystäville.

Maailma on täynnä viidakoita, jotka kuhisevat elämää päivin ja öin. Löydätkö kaikki eläimet ennen kuin ne ehtivät sujahtaa piiloihinsa?

Viikkovinkit, viikko 3

Hullut ihanat linnut -kirjan kansikuva

Tola, Joonatan: Hullut ihanat linnut

”Tämä on sotahuuto!” Esikoisromaanillaan lukijat ja kriitikot hurmanneen Joonatan Tolan omaelämäkerrallinen sarja jatkuu.

Pökerryttävän kasvukertomuksen traagisuutta leikkaa mustan huumorin ihmeellinen hehku.

Hutiluoti-kirjan kansikuva

Osman, Richard: Hutiluoti

Vanha ratkaisematon rikostapaus johtaa eläkeläisetsivänelikkoa eli Torstain murhakerhoa kohti paikallista uutislegendaa ja murhatapausta vailla ruumista ja vastauksia.

Sitten uusi vihollinen vierailee Elizabethin luona. Mitä tehdä? Tappaa… tai tulla tapetuksi.

Elämän hurjin kyyti -kirjan kansikuva

Iger, Bob: Elämän hurjin kyyti – mitä opin 15 vuodessa Walt Disney Companyn pääjohtajana

Robert Igerista tuli The Walt Disney Companyn pääjohtaja vaikeaan aikaan vuonna 2005. Kilpailu alalla oli intensiivistä ja teknologia kehittyi nopeammin kuin koskaan yhtiön historian aikana. Elämän hurjin kyyti -kirjassa Iger jakaa Disneyn ja sen 220 000 työntekijän johtajana op- pimansa asiat. Tänä aikana Disneyn markkina-arvo viisinkertaistui ja Disneystä kasvoi maailman suurin ja arvostetuin mediayhtiö.

Allaskeikka-kirjan kansikuva

Lapidus, Jens: Allaskeikka

Joonatanilla, Zashalla ja Pallolla tulee mitta täyteen, kun inhottava Riku Hienonen kertoo uutisensa koulussa. Hän tuttuun tapaan pröystäilee kaikesta, mitä hän omistaa, mutta tällä kertaa tilanne on tavallistakin pahempi, koska Rikulla on uusi lemmikki – eikä kyseessä ole mikään tavallinen kultakala tai marsu!

Viikkovinkit, viikko 2

Pitäisikö kertoa -kirjan kansikuva

Mansell, Jill: Pitäisikö kertoa

Amber, Lachlan ja Raffaele tutustuvat teini-ikäisinä lämminhenkisessä sijaiskodissa Cornwallin rannikolla. Vuodet vierivät ja ystävykset ovat nyt kolmekymppisiä, mutta kasvuvuosina heidän välilleen syntynyt vahva keskinäinen side on edelleen rikkumaton.

Keskiyöllä kaikki päättyy -kirjan kansikuva

Tyce, Harriet: Keskiyöllä kaikki päättyy

Sylvien ura juristina on käännekohdassa. Samalla hän kamppailee syyllisyydentunnon kanssa, sillä ystävänsä Tessin painostuksesta hän joutuu yllättäen käsittelemään nuoruusvuosien tapahtumia, joiden unohtamiseen on koko aikuisikänsä käyttänyt.

Iloa säkenöivä elämä -kirjan kansikuva

Kondo, Marie: Kurashi – Iloa säkenöivä elämä

Kurashi on japania ja tarkoittaa elämisen tapaa, ja se juontuu verbistä kurashu, ”kuinka viettää päivänsä auringonlaskuun asti”. Tässä kirjassa menestyskirjailija Marie Kondo kertoo omasta kurashistaan ja tarjoaa inspiraatiota ja syvällisiä ajatuksia siitä, miten rakentaa koti – ja elämä – joka säkenöi iloa.

Pää kolmantena jalkana -kirjan kansikuva

Veirto, Kalle: Pää kolmantena jalkana

Lupaava jääkiekkotähti Jonne Susi palaa nousujohteiselle uralle.

Mäntsälän pörssikunkku uhoaa 150 pisteestä! Tällainenkin otsikko syntyy B-poika Jonne Suden kaudesta U18-ikäluokassa. Sutinaa on siellä ja täällä, tyttöystäviäkin kenties kaksi. Kaukalossa touhu on jatkuvaa ylös-alas-liikettä, Änärin kielellä up and downia. Ylös se kuitenkin päättyy. Mutta millä kaavalla ja kuinka ylös?

Viikkovinkit, viikko 1

Joka päivä laiturilla 5 -kirjan kansikuva

Pooley, Clare: Joka päivä laiturilla 5

Joka arkiaamu kello 8.05 Iona Iverson nousee samalta laiturilta samaan junaan. Joka aamu hän näkee samat kanssamatkustajat ja huvittaa itseään arvailemalla heidän taustojaan, hän on jopa antanut jokaiselle lempinimen. Mutta sanaakaan he eivät ole vaihtaneet, tietenkään, eihän kukaan puhu junassa ventovieraille. Eräänä aamuna yksi miehistä on tukehtua viinirypäleeseen ja muiden on autettava.

Viimeinen perheillallinen -kirjan kansikuva

Lapena, Shari: Viimeinen perheillallinen

Yhdellä New Yorkin kalleimmista asuinalueista asuvat Fred ja Sheila Merton murhataan raa’asti kolmen aikuisen lapsensa kanssa syömänsä pääsiäisaterian jälkeen. Heidän lapsensa ovat tapauksesta syvästi järkyttyneitä – vai ovatko?

Akvaariokalat 3.0 -kirjan kansikuva

Varjo, Markku: Akvaariokalat 3.0

Akvaariokalat 3.0 esittelee tärkeimmät tiedot ja hoito-ohjeet 800 makeanveden kalalajista sekä yli 30 selkärangattomasta eläimestä lyhyesti ja ytimekkäästi.

Mestarinaakan juhlayllätys -kirjan kansikuva

Kaskinen, Anna-Mari: Mestarinaakan juhlayllätys

Vanhan kirkon tornissa asuu ympäri vuoden äänekäs naakkaparvi, jota johtaa viisas mestarinaakka Natanael eli Nate. Mestarinaakan tehtäviin kuuluu kertoa pikkunaakoille ja alueen lapsille, miksi kirkko on ja mitä kaikkea kirkossa tapahtuu.