Viikkovinkit

Viikkovinkit, viikot 29 – 30

Tuntureita, vohveleita ja sydämenasioita -kirjan kansikuva

Härjegård, Karin: Tuntureita, vohveleita ja sydämenasioita

Helena valmistautuu miehensä syntymäpäivään valmistamalla hänelle juhlaillallista. Valmistelujen lomassa hän saa selville, että Martin on ollut hänelle uskoton jo pidemmän aikaa. Helenan koko maailma hajoaa.

Sinä yönä -kirjan kansikuva

McAllister, Gillian: Sinä yönä

Sisarusten loma Italiassa katkeaa hätäiseen puhelinsoittoon. Frannie-sisko on tappanut ihmisen: törmännyt autollaan mieheen ja paennut paikalta. Kauhuissaan hän jo miettii vankeutta vieraalla maalla ja erossa lapsestaan. Frannien sisarukset ovat hänelle tärkeintä maailmassa ja heidän tukeensa voi luottaa. Vaan voiko?

Naisvakoojat-kirjan kansikuva

Laitinen, Päivi: Naisvakoojat – seikkailijoita, viettelijöitä ja isänmaanystäviä

Kerttu Nuorteva, Noor Khan, Lydia Stahl, Ursula Kuczynski, Elizabeth Van Lew ja monet muut naiset olivat valmiita elämään, ja tarvittaessa myös kuolemaan, oikeaksi kokemansa asian puolesta. Kaikkien naisvakoilijoiden kuningatar on tietenkin Mata Hari – siitäkin huolimatta, ettei täyttä varmuutta hänen vakoilutoimistaan edes ole.

Syytä aina neitsyttä -kirjan kansikuva

Woolf; Freja Nicole: Syytä aina neitsyttä

Sapfo soikoon, Cat Phillips on täällä taas, täynnä energiaa, vitsejä ja sekoilua! Syytä aina neitsyttä on riemukkaan Älä koskaan luota kaksoseen -kirjan itsenäinen jatko-osa.

Viikkovinkit, viikko 28

Tikapuut-kirjan kansikuva

Kuznjetsova, Jevhenija: Tikapuut

Lämmin kertomus ukrainalaisesta Tolikista, joka on ostanut talon Espanjan Aurinkorannikolta ja päässyt järjestämään elämänsä oman mielensä mukaan. Sukulaiset eivät vaivaa, koska he ovat 4 000 kilometrin päässä Ukrainassa. Sitten Venäjä hyökkää Ukrainaan ja Tolikin suku Aurinkorannikolle.

Luusaari-kirjan kansikuva

Malmstedt, Tuire; Luusaari

Dekkarisarjan neljännessä osassa Matilda Metso ja Elmo Vauramo tutkivat kadonneiden nuorten ihmisten tapauksia. Jonkin ajan kuluttua poliisiasemalle aletaan lähettää heistä kuvia, joiden taakse on kirjoitettu ”elossa, vielä” ja selittämättömiä numeroita. 

Muistoja matkan varrelta -kirjan kansikuva

Leon, Donna: Muistoja matkan varrelta

Kun elämän antaa vain tapahtua, se voi viedä odottamattomille poluille, osoittaa rakastetun rikoskirjailijan muistelmateos.

Viltti ja Vanu soivassa huvilassa

Skyttä-Forssell, Jenni: Viltti ja Vanu soivassa huvilassa

Tänään Viltti ja Vanu lähtevät kauan odotetulle lomalle Toivo-enon ja Topin mökille. Vanua hieman jännittää jäädä ilman äitiä yökylään. Perillä päästään uimaan, onkimaan ja marjametsälle – siis tekemään kaikkea sellaista, mitä Toivo-enon mukaan aina tehdään mökillä.

Viikkovinkit, viikko 27

Niin kauan kuin voit rakastaa -kirjan kansikuva

Vähäaho, Anu: Niin kauan kuin voit rakastaa

Robert Stenmark on 1870-luvun kasvavan ja kansainvälistyvän teollisuuden vaurastama puukauppias, joka arvostaa riippumattomuuttaan yli kaiken. Selvittämättömään perhetaustaan liittyvä tilinteon tarve saa hänet hankkimaan omistukseensa Oulun seudulta hylätyn kartanon, Mäntykallion, jossa kertoman mukaan kummittelee.

Vaihto-kirjan kansikuva

Ahnhem, Stefan: Vaihto

Carl ja Helene päättävät, että löytääkseen toisensa uudelleen he tarvitsevat pitkän loman uudessa ympäristössä. He löytävätkin upean talon meren rannalta Kaliforniasta ja päättävät vaihtaa omistajien kanssa asuntoja. Carlin ja Helenen matkustaessa Kaliforniaan toinen pariskunta suuntaa heidän taloonsa Tukholman saaristoon.

Isäni vaiettu sotavankeus -kirjan kansikuva

Saraste, Petri: Isäni vaiettu sotavankeus

Rovaniemeläisperheen pojat joutuivat sotaan, missä heistä yksi kuoli, toinen haavoittui ja kolmas joutui venäläisten sotavangiksi suurhyökkäyksessä kesällä 1944. Elinaikanaan Kauko Saraste vaikeni vankeudestaan. Vasta löydettyään myöhemmin isänsä kirjoittaman kertomuksen sotavankeusajasta Petri Saraste ymmärsi, millaisen helvetin hänen isänsä oli käynyt lävitse.

Varjojen vartijat -kirjan kansikuva

Malinen, Janne: Varjojen vartijat

Niityn yli leviää hyinen kylmyys, ja Waaralinnan parantola peittyy lumeen. Oskar, Vilma ja Robin taivaltavat vaaroja uhmaten syvemmälle synkkään metsään pelastaakseen Kristan. Aika käy vähiin, ja mitä lähemmäs määränpäätä lapset pääsevät, sitä mustemmiksi ja uhkaavammiksi varjot muuttuvat.

Viikkovinkit, viikko 26

Hiukan hukassa -kirjan kansikuva

Pehkonen, Kirsi: Hiukan hukassa

Siru Valpas pyörittää edelleen omalaatuista Etsintätoimisto Vitosta. Nurejev-kissa apunaan Siru pähkäilee raha-asioita ja päätyy etsimään ihmistä, joka ei todellakaan halua tulla löydetyksi.

Haaksirikkoutuneet-kirjan kansikuva

Clarke, Lucy: Haaksirikkoutuneet

Sisarukset Erin ja Lori riitelevät juuri ennen lentoa Fidžille, jossa heidän piti viettää unelmalomaa luksusresortissa. Vain Erin nousee koneeseen – ja katoaa lentokoneen mukana. Mysteerilennon ratkaisematon kohtalo jää piinaamaan Loria.

Suuri koirakirja -kirjan kansikuva

Mäki-Kihniä, Nina: Suuri koirakirja – kouluttaminen ja hoito

Koira on perheenjäsen, jolle halutaan onnellinen elämä. Mutta kuinka luodaan puitteet koiran fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille? Osaatko lukea koiran terveydentilaa ja ymmärrätkö sen ajatusmaailmaa?

Olisinpa kesälomalla -kirjan kansikuva

Russell, Rachel Renée: Olisinpa kesälomalla

Nikkin koiranpentu aiheuttaa sekasortoa kotona, unelmainen uusi oppilas koulussa. Viimeinen kouluviikko ennen kesälomaa on ihanan kaoottinen!

Viikkovinkit, viikko 25

Katoavien tähtien metsä -kirjan kansikuva

Harmel, Kristin: Katoavien tähtien metsä

Koskettava historiallinen romaani nuoresta naisesta, joka auttaa juutalaispakolaisia henkensä kaupalla. Ihmeellinen kasvutarina kertoo toivosta, sisusta ja ihmisen tahdosta auttaa toista.

Tyttökullat ja kolme vainajaa -kirjan kansikuva

Lehtinen, Tuija: Tyttökullat ja kolme vainajaa

Suku on pahin – murhatutkimuksessakin.

Varhaiseläkkeelle jääneellä ylikonstaapeli Erja Revolla ei pitänyt olla elossa olevia sukulaisia. Eikä hän heitä nytkään kaipaa – yhtään enempää kuin uusia murhia.

Arsène Lupinin aivopähkinät -kirjan kansikuva

Jessup, Joel: Arsène Lupinin aivopähkinät

Arsenè Lupinin aivopähkinät haastaa lukijan testaamaan harmaita aivosolujaan varkaiden kuningasta vastaan. Lähde Arsène Lupinin mukana 1900-luvun alun Pariisiin ja kokeile, pärjäätkö nokkeluudessa ovelalle mestarivarkaalle. 

Manhattanin lentävä aave -kirjan kansikuva

Bagge, Tapani: Manhattanin lentävä aave

Jännittävä seikkailu huipentuu Runeberg Junior -palkitun Apassit-sarjan päätösosassa!

Viikkovinkit, viikko 24

Baarijakkara-kirjan kansikuva

Heikkinen, Antti: Baarijakkara

Mitä kertoisi baarijakkara, tuo tuhansien tunnustusten rippituoli, jos rikkoisi vaitiolonsa? Jokaisella baariin tulijalla on oma tarinansa. Sen pituinen se, minkä pituinen juoma. Yksi on lähtenyt, toinen vasta saapunut. Kolmannen elämä on kadoksissa, neljäs piileksii huvikseen. 

Jo joutuvi yö -kirjan kansikuva

Kjellsdotter, Nilla: Jo joutuvi yö

Mies löydetään ammuttuna vaasalaisesta puistosta elokuisena aamuna. Pian toinen mies surmataan kotirappusille.

Mija Wadölle annetaan tehtäväksi ratkoa arvoitukselliset murhat. Kun paikallinen menestyskirjailija Zarita Roos kuulee tapahtumista, hän säikähtää: yksityiskohdat tuntuvat karmaisevan tutuilta.

Eläinten turvakoti Tuulispää -kirjan kansikuva

Lähteenmäki, Selma: Eläinten turvakoti Tuulispää

Maatilan isäntä soitti hädissään. Hän oli uupunut töissään, ja karjaa oltiin hakemassa pois, mutta hänen sydämensä särkyisi, jos vasikkaa odottava Vippa-lehmäkin joutuisi teuraalle. Voisiko se tulla Tuulispäähän? Voisi, vastasi Piia Anttonen, Eläinsuojelukeskus Tuulispään perustaja.

Pöpöjen tiede -kirjan kansikuva

Kay, Edward: Pöpöjen tiede -sairas totuus sairastumisesta (ja terveenä pysymisestä)

Bakteereita on KAIKKIALLA, vaikka emme näe niitä. Jopa tässä kirjassa on pöpöjä ja rutkasti onkin. Yök!

Kaikki bakteerit eivät pyri vahingoittamaan meitä. Osasta on jopa hyötyä.

Viikkovinkit, viikko 23

Hunajaa ja houkutuksia -kirjan kansikuva

Niskanen, Anni: Hunajaa ja houkutuksia

Työpaikkaromanssit ovat aina haastavia, vaikka ei asuisi samalla käytävällä pomon kanssa ja tapailisi salaa tämän veljeä.

Pahan piirissä -kirjan kansikuva

Dahl, Arne: Pahan piirissä

Pahan piirissä kiidättää syvälle Ruotsin metsiin jahtaamaan maan vaarallisinta rikollista. Kuka on pahan piirin ytimessä, ja onnistuuko keskusrikospoliisin NOVA-erikoisryhmä löytämään hänet ennen kuin on liian myöhäistä?

Suurpedot Suomen luonnossa -kirjan kansikuva

Holmala, Katja: Suurpedot Suomen luonnossa

Tiesitkö, että nuoret karhunaaraat asettuvat mieluiten asumaan lähelle omaa äitiään, siskojaan tai tätejään, jolloin muodostuu naarasklaaneja? Tai että ilvekselle maistuu niin myyrä kuin metsäkauriskin ja sen laajalla ruokalistalla on yli kolmekymmentä muutakin lajia?

Lottalehto-kirjan kansikuva

Rämö, Satu: Lottalehto

Satujen saaret -kirjasarjan avausosassa serkukset Satu ja Saga viettävät kesää Lauttasaaren Lottalehdossa vaarinsa ränsistyneellä kesämajalla. Vaari on kuitenkin oudon hiljainen, ja heti ensimmäisenä yönä maja joutuu ilkivallan kohteeksi. Lottalehdon ruusupensaita havistelee öisin kesätuulen lisäksi myös varjoissa hiipivä, suden kanssa liikkuva hahmo, ja tytöt päättävät ryhtyä selvittämään, mistä oikein on kyse.

Viikkovinkit, viikko 22

Joen erottamat -kirjan kansikuva

Fenwick, Liz: Joen erottamat

Theo on juuri eronnut viisikymppinen nainen, joka ostaa hetken mielijohteesta vanhan talon puutarhoineen Tamarjoen varrelta. Asettuessaan taloon Theo löytää kätkettyjä kirjeitä, joista huokuu sekä ensimmäisen maailmansodan hirvittävä historia että niiden kirjoittajan kiihkeä rakkaus vastaanottajaan.

Retriitti-kirjan kansikuva

Pearse, Sarah: Retriitti

Vastikään avattu idyllinen lomakeskus lupaa pakopaikan arjesta. Englannin rannikolla sijaitsevalla saarella on kuitenkin synkkä menneisyys: mustan surman aikaan sinne eristettiin sairastuneita, ja 1990-luvulla saarta piinasi sarjamurhaaja.

Automatkailijan Suomi -kirjan kansikuva

Automatkailijan Suomi – matkaopas ja kartasto

Koko Suomen kattava monipuolinen ja houkutteleva matkailukartasto esittelee lähes 3000 matkailukohdetta ja majoituspaikkaa. Matkailutietojen lisäksi tuhti tietopaketti sisältää koko Suomen tiekartaston, tarkemmat matkailureittikartat sekä kaupunkikartat.

Ämpärikesä-kirjan kansikuva

Niemi, Taina: Ämpärikesä

Kun ruusut on jaettu ja suvivirren viimeiset sävelet kajautettu peruskoulun päättymisen kunniaksi, pikkukaupungin nuorilla on monta syytä kippistellä. Aurinko paistaa ja edessä siintävät kesä ja vapaus.

Viikkovinkit, viikko 21

Ystävät, rakastavaiset, viholliset -kirjan kansikuva

Cook, Lorna: Ystävät, rakastavaiset, viholliset

Rakkautta ja vastarintaa Guernseyn saarella

Lorna Cookin Ystävät, rakastavaiset, viholliset on sydänjuuria myöten liikuttava tarina toisiinsa kietoutuvista kohtaloista ja taistelusta vapauden puolesta.

Maitolasimies -kirjan kansikuva

Mäki, Reijo: Maitolasimies

Helmikuisena päivänä mies sulkee oven takanaan kalliissa Aurajokirannan osoitteessaan − eikä palaa enää koskaan. Kesäkuussa Jussi Vares saa yhteydenoton kaukaa Atlantin takaa. Vares alkaa selvittää kadonneen miehen kohtaloa. Toimeksiantoa varjostaa, että aiemmin katoamismysteeriä tutkinut toinen yksityisetsivä on menehtynyt autopalossa.

Kohti kestävää mökkielämää -kirjan kansikuva

Alapeteri, Pia: Kohti kestävää mökkielämää

Kohti kestävää mökkeilyä tarjoaa tietoa, kannustavia kertomuksia ja runsaasti käytännön vinkkejä, joihin tarttumalla tavallisella mökkiläisellä on mahdollisuus hidastaa ilmastonmuutosta, ehkäistä luontokatoa ja vaalia luonnon monimuotoisuutta.

Amalia A ja kosmiset kiemurat -kirjan kansikuva

Hepo-Oja, Briitta: Amalia A ja kosmiset kiemurat

Oinas, vaaka vai kaksonen? Ahmittavan ihana romaani kasiluokkalaisen Amalian rakkauskuvioista.

Viikkovinkit, viikko 20

Ihmeitä kesätaivaalla -kirjan kansikuva

Colgan, Jenny: Ihmeitä kesätaivaalla

Suloinen hyvän mielen kesäromanssi! Lentäjien sukuun syntynyt Morag on kuin kotonaan korkealla pilvien päällä. Elämä maan pinnalla asettaakin sitten enemmän haasteita…

Pikku murha vain -kirjan kansikuva

Hjulström, Carin: Pikku murha vain

Hyvän mielen dekkarissa kaupunkielämään kyllästynyt näyttelijätär ja hulttioveljenpoika seuraavat murhan johtolankoja idyllisessä kartanomiljöössä. Hurmaavan sarjan avaus!

Kotimatkoja Mari Leppäsen kanssa -kirjan kansikuva

Venho, Johanna: Kotimatkoja Mari Leppäsen kanssa

Mari Leppänen on tullut tunnetuksi rohkeana yhteiskunnallisena kannanottajana ja lasikattojen murtajana, ja pitkän tien hän on kulkenut myös oman hengellisyytensä kanssa. Millainen pieni tyttö oli Käpylässä tutkijavanhempien viidentenä lapsena varttunut Mari? Mitä hän ajatteli elämästä nuorena aikuisena? Mitkä periaatteet hänelle ovat luovuttamattomia nyt, Turun piispana ja keski-ikäisenä, aikuistuvien lasten äitinä?

Ihana Molli -kirjan kansikuva

Kirkkopelto, Katri: Ihana Molli

Molli miettii ystäviensä Sisun ja Sutun kanssa, mitä samaa ja mitä erilaista heissä on. Yksi on pitkä, ja yksi on lyhyt. Yksi on puhelias, toinen taas hiljaisempi.

Hauskassa ja lempeässä tarinassa pohditaan erilaisuutta, ainutlaatuisuutta, itsemyötätuntoa ja kehopositiivisuutta.

Viikkovinkit, viikot 16 -19

Sitruunakevät-kirjan kansikuva

Kajanto, Maija: Sitruunakevät

Keväisessä kahvila Koivussa elämä tarjoaa välillä pelkkiä sitruunoita.

Helleöitä ja entisiä heiloja -kirjan kansikuva

Joenpolvi, Anu: Helleöitä ja entisiä heiloja

Lämpimän huumorin kultaama kesätarina rakastetusta Rantakylästä.

Ulkopuoliset-kirjan kansikuva

Harper, Jane: Ulkopuoliset

Rakastetun Aaron Falkin paluu! Kiehtovien ihmiskohtaloiden taituri Harper tarjoilee tunnelmallisen arvoitusdekkarin, jossa idylliset viinifestarit päättyvät naisen katoamiseen.

Meren syliin -kirjan kansikuva

Griffiths, Kaarina: Meren syliin

Karunkauniisiin Cornwallin maisemiin sijoittuva uusi kotimainen dekkarisarja alkaa!

Tölkkiruokaa-kirjan kansikuva

Moilanen, Mari: Tölkkiruokaa

Reilut 50 kekseliästä, vaivatonta ja tuoreita ideoita ruokapöytään tarjoavaa reseptiä, joissa pääosassa ovat tutut ja vähän tuntemattomammatkin säilykkeet.

Äitini, tyttäreni -kirjan kansikuva

Brotherus, Hanna: Äitini, tyttäreni

Hanna Brotherus kutsui äitejä ja tyttäriä keskusteluihin löytääkseen näkökulmia ja tarinoita äidin ja tyttären suhteesta. Hän oppi jokaiselta jotakin ainutlaatuista – siitä syntyi tämän kauniin kirjan selkäranka.

Ysit-kirjan kansikuva

Auranheimo, Johanna: Ysit

Häikäisevän aito ja ihana kuvaus nuoruudesta – ajasta, jolloin elämässä tapahtuu oikeasti vähän, mutta kaikki tuntuu merkitykselliseltä.

Supermarsu paljastaa salaisuuden -kirjan kansikuva

Noronen, Paula: Supermarsu paljastaa salaisuuden

Huh, nyt on jännittävää!

Supermarsu-Emilian koulussa kuhisee: rehtori järjestää oppilaille kilpailun siitä, kenen kanava saa eniten seuraajia.

Viikkovinkit, viikot 10 – 15

Kotiinpaluu-kirjan kansikuva

Kvarnström-Jones, Ruth: Kotiinpaluu

Pullantuoksuinen Halleholm-sukusaaga vie idyllisiin saaristomaisemiin.

Riikinkukon paratiisi -kirjan kansikuva

Moyes, Jojo: Riikinkukon paratiisi

Athene Forster oli säkenöivä 60-luvun nuori: kaunis, hemmoteltu ja holtiton. Vanhemmat huokaisivat helpotuksesta, kun Athene asteli avioliiton satamaan, mutta pian juorut alkoivat taas levitä.

Saarroksissa-kirjan kansikuva

Tudor, C. J.: Saarroksissa

Jääkylmä taidonnäyte brittikauhun kiistattomalta mestarilta. Hannah on jumissa tieltä suistuneessa bussissa, jonka oli määrä kuljettaa hänet koulutovereineen turvaan. Meg herää köysiratavaunusta viiden tuntemattoman kanssa vailla aavistustakaan siitä, miten he päätyivät riippumaan satojen metrien korkeuteen.

Nollapäivä-kirjan kansikuva

Ware, Ruth: Nollapäivä

Ruth Ware nostaa kierroksia kylmäävän ajankohtaisessa jännärissä, jossa yhdistyvät psykologisen trillerin yllätyskäänteet ja toimintaseikkailun vauhdikkuus.

Hellään huolenpitoosi -kirjan kansikuva

Kettunen, Päivi: Hellään huolenpitoosi

Päivi Kettusen ensimmäinen kirja Lempeään läsnäoloosi sai lukijoilta sydämellisen vastaanoton.

”Päivillä on oma rakastettu tyylinsä. On ilo ja etuoikeus sekä tehdä näitä kirjoja että rukoilla kirjan sanoin Päivin kanssa.” -Kustantaja.

Käännekohta-kirjan kansikuva

Tuisku, Antti: Käännekohta

Kun Antti Tuisku asteli 9. heinäkuuta 2023 alas Ruisrockin päälavalta, päättyi samalla yksi Suomen musiikkihistorian hienoimmista urista. Idolsista alkanut lukemattomia hittejä, ikimuistoisia keikkoja, vääjäämättömiä vastoinkäymisiä ja huikeita onnistumisia sisäänsä kietonut tarina oli tullut päätökseensä, ja edessä häämötti hyppy tuntemattomaan.

Kohti maalia, Iida! -kirjan kansikuva

Kuutti, Maria: Kohti maalia, Iida!

Futissiskot joutuvat vaikean valinnan eteen: ryhtyykö joukkue pelaamaan sarjaa? Iidan ei tarvitse kahta kertaa miettiä, mutta Kanerva keksii sarjapeleistä vain huonoja puolia eikä Rozalia osaa päättää kantaansa. Iidalla on maaliskuun loppuun asti aikaa taivutella kaverit puolelleen, sillä silloin äänestettäisiin. Mutta mitä tapahtuu, kun joukkueeseen tulee uusi tyttö?

Kommelluksia keittiössä -kirjan kansikuva

Laajarinne, Jukka: Kommelluksia keittiössä – tarina kemiasta

Kun illalliselle on saapumassa Tavattoman Ihastuttava Vieras, on kaiken oltava tiptop. Mutta kesken valmistelujen kylään tupsahtaakin Riikkinen ja joukko muita Kekomielen ötököitä. Katastrofin ainekset ovat kasassa!

Viikkovinkit, viikko 9

Kuinka risteillä ja lentää yli laidan -kirjan kansikuva

Abrahamson, Emmy: Kunka risteillä ja lentää yli laidan

Jaqueline saa vakuutettua vastahakoisen äitinsä, että risteily Kreikan saaristossa on loistava idea. Hänellä on kuitenkin taka-ajatus: löytää äidille uusi elämänkumppani ja saada itse kipeästi kaivattua lepoa aviomiehen, lasten ja työn uuvuttamasta arkielämästään.

Lorun loppu -kirjan kansikuva

Finn, A. J.: Lorun loppu

Nicky Hunter saapuu San Franciscoon tarkoituksenaan kirjoittaa kuolemansairaan menestyskirjailijan elämäkerta. Vastassa ovat kirjailija Sebastian Trappin lisäksi tämän vaimo, tytär sekä arvaamaton veljenpoika.

Sauli: ratkaisevat hetket -kirjan kansikuva

Heikkilä, Markku: Sauli – ratkaisevat hetket

Kun tasavallan presidentti Sauli Niinistö luopui virastaan maaliskuun 1. päivänä 2024, päättyi Suomen poliittisessa historiassa ura, joka tapahtumarikkaudessaan hakee vertaistaan.

Pelli-pupun syntymäpäivät -kirjan kansikuva

Savonen, Meri: Pelli-pupun syntymäpäivät

Uudenlainen satukeittokirjojen sarja alkaa! Kirjat sisältävät tarinoita kettuperheen pitämästä kahvilasta sekä herkullisia, koko perheelle sopivia reseptejä.

Viikkovinkit, viikko 8

Lumeenkylväjät-kirjan kansikuva

Harnesk, Tina: Lumeenkylväjät

Máriddja saa tietää, ettei elä enää kauan. Omapäinen 85-vuotias hyväksyy kohtalonsa rauhallisella raivolla ja keskittyy olennaiseen: kukaan ei saa tietää syöpädiagnoosista, ei etenkään aviomies Biera, joka sairastaa dementiaa. Perinteisesti saamelaisperheissä nuoret polvet huolehtivat vanhemmista, mutta Máriddja ja Biera eivät koskaan saaneet lapsia.

Kotiapulaisen salaisuus -kirjan kansikuva

McFadden, Freida: Kotiapulaisen salaisuus

Suositun psykologisen trillerin jatko-osa tyrmää käänteillään.

Ratinaan se päättyi -kirjan kansikuva

Mustajärvi, Pate: Ratinaan se päättyi – 46 vuotta Popedaa

Miltä tuntui jättää paikka suomirockin jättiläisen keulahahmona? Pate Mustajärvi käy muistiinpanojensa pohjalta läpi ajan lopettamispäätöksestä aina Popedan viimeiseksi jääneen stadionkonsertin jälkitunnelmiin. Pate pohtii vuosikymmeniä bändissä ja kertoo, miltä tuntuu kun elämäntyöstä ovat jäljellä vain muistot.

Huone ilman ovea -kirjan kansikuva

Sirén, Mirjami: Huone ilman ovea

Huone ilman ovea on vauhdikkaan jännittävä nuortenromaani maailmasta, jossa tahto tehdä oikein vaatii raastavaa rohkeutta.

Viikkovinkit, viikko 7

Kaikki taivaan sini -kirjan kansikuva

Da Costa, Mélissa: Kaikki taivaan sini

Ilmoitus: Nuori mies, elinaikaa kaksi vuotta nuoruusiän Alzheimerin takia, etsii matkakumppania viimeiseen suureen seikkailuun.

Kuolleiden kutsu -kirjan kansikuva

Jansson Anna: Kuolleiden kutsu

Yhdeksänvuotiaan tytön jäännökset löydetään luolasta. Jäljet johtavat viisikymmentä vuotta ajassa taaksepäin, nuorille tytöille tarkoitettuun lastenkotiin. Talo tuhoutui tulipalossa vuosia sitten, eikä poliisilla ole juuri johtolankoja. Tytöstä poliisille vihjannut nainenkin katoaa kuin tuhka tuuleen.

Kirppu: tarinaa suurempi hevonen -kirjan kansikuva

Kirppu – tarinaa suurempi hevonen

Tervetuloa hevosten ja kilpa-ajojen maailmaan 1800-luvun lopulle. Kirppu oli suomenhevonen jo ennen kuin virallista nimitystä suomenhevonen olikaan. Kirppu oli orihevonen, ja sen verta virtaa tänä päivänä kaikissa suomenhevosissa. Kaikki suomenhevoset ovat sukua Kirpulle, tosin useamman sukupolven takaa.

Viimeinen liekki -kirjan ansikuva

Probert, Tim: Viimeinen liekki

Bea elelee suurilla lyhdyillä valaistulla Irpa-planeetalla kasvattiukkinsa, viisaan Possuvelhon kanssa, joka on rohdosmestari ja Ikuisen liekin vartija. Kun ukki katoaa salaperäisesti, Bean on lähdettävä seuraamaan hänen jälkiään. Avukseen tyttö saa Cadin, reipashenkisen galdurialaisen, joka hänkin etsii Possuvelhoa.

Viikkovinkit, viikko 6

Mistä löytäisin onnellisen sydämen -kirjan kansikuva

Eloranta, Eeva: Mistä löytäisin onnellisen sydämen

Romantiikan ja jännittävien juonenkäänteiden täyteinen romaani kuumalla twistillä. Ihmissuhdedraama, jonka parissa viihtyy ja viisastuu, saa nauraa ja itkeä, ja jonka mehevistä henkilöhahmoista tulee lukijan ystäviä.

Kissa, joka pyydysti tappajan -kirjan kansikuva

Shearer, L. T.: Kissa, joka pyydysti tappajan

Eläköitynyt poliisi Lulu Lewis suree hiljattain menehtynyttä aviomiestään. Miehen kuolema vei Lewisilta unelman hiljaisista eläkevuosista omassa jokilaivassa. Elämä on tyhjää, kunnes eräänä kauniina kesäpäivänä Lewisin elämään tassuttelee Conrad. Kulkukissa, joka on myös etsivä.

Karjalaisneuleita-kirjan kansikuva

Hele, Minna: Karjalaisneuleita

Karjalaisneuleita-kirjassa suomalainen perinnekuvio kohtaa suositun islantilaisen villan sekä pehmeän merinon muodostaen harmonisen kokonaisuuden ja kestävän käyttövaatteen

Mermeduusa-kirjan kansikuva

Taylor, Thomas: Mermeduusa

Tunnelmaa ja seikkailua pursuavan sarjan viidennessä osassa Herbert Sitrus ja Orvokki Parma kohtaavat jälleen uuden unohdetun legendan merenrantakaupungin hämärillä kaduilla.

Viikkovinkit, viikko 5

Ennen kuin kahvi jäähtyy -kirjan kansikuva

Kawaguchi, Toshikazu: Ennen kuin kahvi jäähtyy

Jos voisit matkata ajassa taaksepäin, mitä haluaisit muuttaa?Japanilaisen Toshikazu Kawaguchin esikoisromaanissa Ennen kuin kahvi jäähtyy tokiolainen kahvila kääntää asiakkaidensa elämän ylösalaisin.

Finton Hallin arvoitus -kirjan kansikuva

Musson, Hester: Finton Hallin arvoitus

Viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva mysteeriromaani täynnä yllätyksiä.

Onnellisesti omillani -kirjan kansikuva

Niskanen, Johanna: Onnellisesti omillani – elämää parisuhdenormin ulkopuolella

Pariton, vaan ei onneton. Millaista on elää parisuhdekeskeisessä yhteiskunnassa naisena, jolla ei ole parisuhdekokemuksia vielä yli 30-vuotiaanakaan? Teos häivyttää häpeää ja hiljaisuutta monia koskettavasta mutta vaietusta aiheesta.

Piki ja villi vekotin -kirjan kansikuva

Kirkkopelto, Katri: Piki ja villi vekotin

Piki on vihdoin saanut oman puhelimen. Se on hieno. Puhelimella voi soittaa Isolle, ottaa valokuvia, kuvata videoita, pelata pelejä ja lähettää viestejä kavereille. Piki on lumoutunut.

Puhelin ei kuitenkaan aina ole kiva. Sinne tulee joskus kurjia juttuja, jotka jäävät vaivaamaan niin, ettei unikaan meinaa iltaisin tulla.

Viikkovinkit, viikko 4

Vapaaherratar-kirjan kansikuva

Rosenberg, Riikka-Maria: Vapaaherratar

Vapaaherratar jatkaa eleganttia Hakoisten naiset -sarjaa, jossa pääosaan nousevat hämäläisen kartanon naiset. Helena von Burghausenin kohtalona on pelastaa perheensä ja onnensa sotien myllerryksessä.

Särkyneen sydämen murhat -kirjan kansikuva

Griffiths, Elly: Särkyneen sydämen murhat

Harbinder Kaur -sarjan kolmannessa osassa murhamenneisyyttään piilotteleva poliisi tutkii vanhan luokkatoverinsa kuolemaa.

Teinin mieli -kirjan kansikuva

Mattila, Leea: Teinin mieli – opi ymmärtämään nuorta

Teinin mieli kertoo siitä, miksi murrosikä on tärkeä elämänvaihe niin nuorelle itselleen kuin hänen aikuisille läheisilleen. Teos pohjautuu mentalisaatioteoriaan eli kykyyn ymmärtää omia tunteita ja reaktioita sekä eläytyä toisen mieleen.

Huippuhäslärit: karsea kouludisko -kirjan kansikuva

Platt, Jason: Karsea kouludisko

Kasiluokkalaisen Noelin täysin ok elämä hyppää raiteiltaan, kun lähestyvä kouludisko horjuttaa kaveriporukan tasapainoa. Lisäksi Noelille selviää, että hänen isänsä tapailee matikanopettajaa. Jaiks!

Viikkovinkit, viikko 3

Saman katon alla -kirjan kansikuva

Grimaldi, Virginie: Saman katon alla

Sydämellinen tarina kimppakämpästä ja yllättävän ystävyyden voimasta.

Murha Ylämaalla -kirjan kansikuva

Hotti, Paula: Murha Ylämaalla

Sarjan aloittavassa, hurmaavassa dekkarissa suomalaiskokki joutuu keskelle murhatutkintaa Skotlannin ylämaalla.

Oikeilla nimillä: seksuaaliopas aikuisille -kirjan kansikuva

Kihlström, Marja: Oikeilla nimillä – seksuaalikasvatusopas aikuisille

Suositun seksologin kaivattu opas vanhemmille tarjoaa pohjan terveelle suhteelle seksuaalisuuteen ja itseen jo lapsesta saakka.

Aurora-kirjan kansikuva

Sanaksenaho, Pinja: Aurora

Pinja Sanaksenahon ja Sari Luhtasen nuortenromaani pitää otteessaan viimeisille sivuille saakka. Sen toteutukseen saivat osallistua myös vaikuttaja Pinjan seuraajat.

Viikkovinkit, viikko 2

Kissapsykoosi ja muita kirjoituksia -kirjan kansikuva

Härkönen, Anna-Leena: Kissapsykoosi ja muita kirjoituksia

Anna-Leena Härkönen kirjoittaa sumeilematta kaikesta, mistä hän on ärtynyt, huvittunut tai huolestunut.

Kuhala ja hornankattila -kirjan kansikuva

Ropponen, Markku: Kuhala ja hornankattila

Armeijan huippusalainen kehitelmä kähvelletään. Naurussa on taas pitelemistä, kun yksityisetsivä Otto Kuhala ja Hippu-koira saavat vainun muonitustykistä.

Arvon kissa: suomalaisten rescue-kissojen tarinoita -kirjan kansikuva

Mäenpää, Heli: Arvon kissa – suomalaisten rescue-kissojen tarinoita

Arvon kissa kertoo suomalaisten rescue-kissojen elämästä 21 tositarinan kautta. Kirjan päähenkilöt ovat entisiä kodittomia kissoja, jotka pelastuivatja löysivät oman kotinsa rakastavan ihmisen luota.

Vonkka-kirjan kansikuva

Pounder, Sibéal: Vonkka

Ennen Jalia ja suklaatehdasta oli tarina täynnä keksintöjä ja mielikuvitusta…

Viikkovinkit, viikko 1

Paluu-kirjan kansikuva

Sparks, Nicholas: Paluu

Koskettava romaani loukkaantuneesta armeijan lääkäristä ja kahdesta arvoituksellisesta naisesta, jotka muuttavat hänen elämänsä.

Pakene ennen aamua -kirjan kansikuva

Louko, Eeva: Pakene ennen aamua

Ihmissuhdesotkuja, yllättäviä käänteitä ja piinaavaa jännitystä. Nautitaan yhdeltä istumalta.

Olipa kerran keittiössä -kirjan kansikuva

Perho, Anna: Olipa kerran keittiössä – äidin ja tyttären ruokareseptejä pellon laidalta

Olipa kerran wanha talo, jossa on hirsiseinäinen tupakeittiö, joka on talon sydän. Keittiössä ovat äiti ja tytär, jotka rakastavat ruokaa. Siitä syntyy keittokirja sieltä, missä ruoka kasvaa.

Me Rosvolat ja nolo fani -kirjan kansikuva

Kolu, Siri: Me Rosvolat ja nolo fani

Rosvopäällikkö Hurja-Kaarlo saa nolon fanin ja joutuu uimakouluun. Koululaisten hauska ja vauhdikas suosikkisarja jatkuu.

Viikkovinkit, viikot 51 ja 52

Joulun ihmemaa -kirjan kansikuva

Swain, Heidi: Joulun ihmemaa

Paige palaa raskaan ulkomaankomennuksen jälkeen lapsuudenmaisemiinsa Wynthorpen kartanoon. Hän aikoo vain piipahtaa, mutta hänet otetaan heti mukaan tiiviin kyläyhteisön elämään.

Aivan toinen tarina- kirjan kansikuva

Ahnhem, Stefan: Aivan toinen tarina

Hiuksianostattava dekkari ihmiskaupasta ja kuuluisuuden varjopuolista.

Talven tähtiä ja jääkristalleja -kirjan kansikuva

Lantz, Jennie: Talven tähtiä ja jääkristalleja – askarrellaan paperista pimeän vuodenajan iloksi

Kun pimeys syksyllä laskeutuu, kääntyy katse sisäänpäin ja kotiin. Tässä kirjassa inspiroidutaan pimeästä vuodenajasta ja askarrellaan sen keskelle valontuojia valkoisista ja vaaleansävyisistä papereista.

Selkeät ohjeet valokuvineen opastavat työn joka vaiheessa ja takaavat hämmästyttävän lopputuloksen.

Mörri joulupukkina -kirjan kansikuva

Higgins, Ryan T.: Mörri joulupukkina

Mörri joulupukkina on valloittavan Mörri-sarjan neljäs osa, jossa äreä mutta pohjimmiltaan sympaattinen karhu elää yhdessä ottohanhiensa ja muutaman rasavillin hiiren kanssa.

Viikkovinkit, viikko 50

Maailma on sinun -kirjan kansikuva

Isaac, Catherine: Maailma on sinun

Ellie on somevaikuttaja, joka kuvaa kymmenille tuhansille seuraajilleen kukoistavaa puutarhaansa ja jakaa istutusvinkkejä. Tykkäyksiä satelee, mutta vain lähipiiri tietää, että Ellie ei ole poistunut kotinsa portista yli kahteen vuoteen. Kun hurmaava joogaohjaaja alkaa lähetellä yksityisviestejä, Ellie ihastuu, mutta kauanko kulissia voi pitää yllä?


Kätkö -kirjan kansikuva

Valkama, Heikki: Kätkö

Kaukana pahasta maailmasta et välttämättä ole turvassa. Suomalaiskokki Riku Mäki ihastuu japanilaiseen kalastajanaiseen ja uppoaa soppaan, johon on sotkettu syrjäinen saari, kadonnut huumelasti ja rikollisten välienselvittely.

Tunturi kettu -Pohjolan naalin tarina -kirjan kansikuva

Ohtonen, Kimmo: Tunturikettu : Pohjolan naalin tarina

Kiehtova ja eläytyvä tietoteos punoo yhteen sata vuotta Suomen ja naalin tarinaa. Se kiertyy lopulta kysymykseksi siitä, voiko ihminen korjata tekemiään virheitä, omiaan ja aiempien sukupolvien. Onko silta eläimen ja ihmisen välillä ylittämätön?

Räkä ja Loiskis -kirjan kansikuva

Leskinen, Juice: Räkä ja Roiskis : Kootut seikkailut

Räkä ja Roiskis ovat täällä taas! Riemastuttava lastenkirja tempaa mukaansa kielelliseen leikittelyyn.

Viikkovinkit, viikko 49

Talvipuutarha-kirjan kansikuva

Bayliss, Jenny: Talvipuutarha

Mitä käy, kun entiset viholliset kohtaavat mistelinoksan alla? Jouluviihteen kuningattaren romaani hurmaa.

Viimeinen pirulainen -kirjan kansikuva

Osman, Richard: Viimeinen pirulainen

Niinhän sitä luulisi, että joulun välipäivät ovat rauhan ja rentoutumisen aikaa, mutta toisin on Torstain murhakerholla.

Tapaninpäivänä Englantiin saapuu Afganistanista salakuljetettu vaarallinen paketti. Kun se katoaa, puhkeaa karmea kaaos.

Ihana extreme: erällä ympäri vuoden -kirjan kansikuva

Ervasti, Pekka: Ihana extreme! Erällä ympäri vuoden

Nuotion savu silmissä, sääskien ininä korvissa, sukat märkinä ja paukut vähissä. Ei erällä pidäkään olla helppoa. Omille rajoille ei kuitenkaan tarvitse vetää veren maku suussa. Huumori pitää säilyttää, vaikka kairassa välillä olisi kuinka kurjaa. Hätäkö tässä, keithämmä potut!

Hämyhäkin ennustus -kirjan kansikuva

Supinen, Miina: Hämyhäkin ennustus

”Pitäkää kiinni, pirpanat!” Riemastuttavan hullunkurinen Kokkiklubi hurmaa jälleen!

Viikkovinkit, viikko 48

Mistelin alla Bloomsburyn kirjakaupassa -kirjan kansikuva

Darling, Annie: Mistelin alla Bloomsburyn kirjakaupassa

Juhlatunnelmaa, herkullisia leivonnaisia, romanttisia kirjoja – ja kaksi joulunvihaajaa napit vastakkain.

Neiti Marplen jäljillä -kirjan kansikuva

Neiti Marplen jäljillä

Kaksitoista eturivin kirjailijaa. Yksi neiti Marple.

Agatha Christien luoma legendaarinen salapoliisi ratkoo jälleen kiperiä murhia ja mysteereitä nykykirjailijoiden kynäilemissä tarinoissa.

Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu -kirjan kansikuva

Perry, Matthew: Frendit, rakkaudet ja iso kamala juttu

“Nimeni on Matthew, vaikka sinä saatat tuntea minut toisella nimellä. Ja minun pitäisi olla kuollut.” Frendit-sarjasta tuttu näyttelijä vie lukijat supersuositun komediasarjan kulissien taakse ja muistelee koskettavasti kamppailuaan päihderiippuvuuden kanssa.

Jos eläimetkin suukottaa -kirjan kansikuva

Paul, Ann Whitford: Jos eläimetkin suukottaa

Mitä jos eläimetkin antaisivat toisilleen hyvänyönsuukkoja? Miten ne sen tekisivät? Kirahvi ja sen vasikka venyttäisivät kaulansa korkeuksiin, susi suukottaisi pentuaan ja ulvoisi, laiskiainen pussaisi hyyyyviiiin hitaaaaasti.

Viikkovinkit, viikko 47

Voittajat-kirjan kansikuva

Backman, Fredrik: Voittajat

Kaikki se, minkä eteen olemme kamppailleet, ei menesty. Eivätkä kaikki, joita rakastamme, elä vanhoiksi. Vaikka uhraisimme niiden vuoksi aivan kaiken.

Voittajat on itsenäinen päätösosa Kiekkokaupunki-trilogialle.

Jakob-kirjan kansikuva

Rämö, Satu: Jakob

Länsivuonoilta kalankasvatusaltaasta löytyy järsitty ruumis. Rikosetsivä Hildur Rúnarsdóttir tuskin ehtii aloittaa rikostutkintaa yhdessä suomalaisen poliisiharjoittelijan Jakob Johansonin kanssa, kun toisaalla Islannin syrjäisessä kolkassa tapahtuu toinen vähintään yhtä outo henkirikos. Ja pian kolmas.

Kaverille kans: neuleita koirille ja ihmisille -kirjan kansikuva

Tetri, Anna-Karoliina: Kaverille kans – neuleita koirille ja ihmisille

Mikä ilahduttaisi enemmän kuin lämpöinen neule? Tietysti kaksi lämpöistä neuletta: yksi itselle, toinen koiralle – ja yhteinen kävelylenkki!

Mira ja Kuu -kirjan kansikuva

Sarenbrant, Sofie: Mira ja Kuu

Koulussa Miran on vaikea ystävystyä muiden kanssa, usein tuntuu siltä kuin hän olisi näkymätön. Hänen lempipaikkansa maailmassa onkin hevostalli. Kun tallin hienoin poni Kuu loukkaantuu, Mira alkaa hoitaa sitä – ilman Miraa, Kuulle voisi käydä huonosti.

Viikkovinkit, viikko 46

Sitruuna puiden aika -kirjan kansikuva

Katouh, Zoulfa: Sitruunapuiden aika

Koskettava YA-romaani 18-vuotiaasta syyrialaistytöstä, Salamasta, hänen perheestään ja hänen ensirakkaudestaan. Salaman on päätettävä jääkö hän Syyriaan auttamaan haavoittuneita sairaalassa vai lähteekö pois maasta.

Toiset 24 yötä jouluun -kirjan kansikuva

Toiset 24 yötä jouluun: huippudekkaristien jännitystarinoita

Dekkarien ystävien toivotuin paketti! Kotimaisen rikoskirjallisuuden huippujen 24 kylmäävää jännitystarinaa.

Nainen minussa -kirjan kansikuva

Spears, Britney: Nainen minussa

Nainen minussa on kertomus kuuluisuudesta, äitiydestä ja vimmaisesta pyristelystä vapauteen. Se kertoo maailmanmaineeseen nousseesta teinitähdestä, josta kasvoi yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä artisteja.

Täysin harjoin -kirjan kansikuva

Kolb, Suza: Täysin harjoin

Kaurajengi on täällä taas – entistäkin villimpänä Pomo on saanut päähänsä, että myös hänen nelijalkaisten ystäviensä täytyy osallistua uuden maatilan ylläpitoon. Hän on päättänyt järjestää poniratsastusta. Mutta hän ei ottanut lukuun Suklaan jääräpäisyyttä: Kuinka typerää onkaan ravata ympyrää tylsistyneenä tuntiponina?

Viikkovinkit, viikko 45

Talven taikaa Jylhäsalmella -kirjan kansikuva

Pehkonen, Kirsi: Talven taikaa Jylhäsalmella

Pakkasmittarin lukema on valunut alle nollan ja pehmeät lumikinokset peittäneet Jylhäsalmen. Suositun maalaisromanttisen sarjan talvisessa osassa on kaunista luontoa ja aitoja ihmisiä, huumoria, kutkuttavia käänteitä ja jouluista romantiikkaa.

Syyllisyyden taakka -kirjan kansikuva

Hjorth & Rosenfeldt: Syyllisyyden taakka

Kansainvälinen huippumenestys, kriminaalipsykologi Sebastian Bergmanista kertova piinaavan jännittävä sarja jatkuu. Tukholman poliisin henkirikosyksikkö on kriisissä, kun yksi sen tutkijoista on paljastunut murhaajaksi.

Sauli Niinistö, suomalaisten presidentti -kirjan kansikuva

Uimonen, Risto: Sauli Niinistö suomalaisten presidentti

Risto Uimosen kolmas kirja Sauli Niinistöstä keskittyy mittaushistorian suosituimman presidentin toiseen kauteen ja kertoo, miten Niinistö on selvinnyt viime vuosien poikkeuksellisista haasteista niin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa kuin arvojohtajana.

Neropatin päiväkirja 18, Helppo nakki -kirjan kansikuva

Kinney, Jeff: Neropatin päiväkirja. 18, Helppo nakki

Uusimmassa Neropatin päiväkirjassa Greg on korviaan myöten stressin kourissa. Rästiin jääneet läksyt, kyseenalaiset ryhmätyötoverit ja yötöiksi venähtäneet kouluhommat panevat Gregin koetukselle. Naurussa on pitelemistä, kun Greg rämpii kommelluksesta toiseen yläkoulun läpi.

Viikkovinkit, viikko 43

Haavat -kirjan kansikuva

Laitonen, Silja-Elisa: Haavat

Voiko sodasta toipua? Jatkosota on ohi, mutta lottana ollut Raakel ei saa rauhaa. Voisiko naispoliisina auttaa muita sodan runnomia? Suviranta-sarjan toinen, itsenäinen osa.

Suljettu huone -kirjan kansikuva

Jungstedt, Mari: Suljettu huone

Gotlannin murhakuningattaren koukuttava romaani sukeltaa luolien pimeyteen. Tippukivikierrokselle osallistunut turisti löydetään seuraavana päivänä luolasta surmattuna. Onko nainen todella murhattu kesken kierroksen, kenenkään huomaamatta?

Kentälle jääneet -kirjan kansikuva

Skokov, Slava: Kentälle jääneet : Kannaksella 1944 kadonneita sotilaita ja heidän etsintänsä

Kannaksen suurhyökkäyksessä kesällä 1944 katosi tuhansia suomalaissotilaita.
Ajankohtainen historiateos sodassa kadonneista suomalaissotilaista ja ponnistuksista heidän löytämisekseen.

Molli ja väärä jalka -kirjan kansikuva

Kirkkopelto, Katri: Molli ja väärä jalka

Paha tuuli nipistelee Mollin jaloissa, murjottaa hännänpäässä ja saa olon tuntumaan kiukkuiselta. Mollin tekee mieli vain karjua ja polkea jalkaa. Mainio ja hihityttävän hauska kirja antaa lohtua jokaiselle pienelle ja vähän isommallekin uhmaikäiselle. Tuulet ja tunteet tulevat ja menevät.

Viikkovinkit, viikko 42

Valo ikkunassa -kirjan kansikuva

Riley, Lucinda: Valo ikkunassa

Taianomaisen tarinankertojan surullisenkaunis romaani petoksesta ja intohimosta. Lucinda Rileyn Valo ikkunassa on matka laventelintuoksuiseen Provenceen, kipeiden perhesalaisuuksien keskelle sekä toisen maailmansodan vaarallisiin vuosiin, jolloin jokainen päätös saattoi olla kohtalokas.

Merikotkan huuto -kirjan kansikuva

Smirnoff, Karin: Merikotkan huuto

Kriitikoiden ylistämä Karin Smirnoff jatkaa Millennium-saagaa. Maailmanlaajuisen kulttimaineen saavuttaneen sarjan 7. osa. Näyttämölle astuu Lisbeth Salanderin veljentytär Svala.

Eicca :yhdistävä tekijä -kirjan kansikuva

Silas, Petri: Eicca : yhdistävä tekijä

Ura miljoonamyynteihin yltäneen Apocalyptican nokkamiehenä on vienyt EiccaToppisen ympäri maailmaa. Kaikkia todennäköisyyksiä uhmaava menestystarina alkoi, kun Eicca opiskelukavereineen päätti versioida Metallicaa neljällä sellolla. Syntyi musiikkimaailmoja aidosti yhdistävä orkesteri, jonka uralle ei näy loppua.

Aina ponoi -kirjan kansikuva

Salmi, Veera: Aina ponoi

Voiko lukeminen olla supervaarallista? Voiko kirja olla pääsylippu toiseen maailmaan? Nuori Oboi ei usko tarinoihin, mutta joutuu niiden pyörteisiin, kun salaperäisen kirjan välistä löytyy pääsylippu. Kirja johdattaa Oboin etsimään siskoaan kummallisesta fantasiamaailmasta, Aina Ponoista.

Viikkovinkit, viikko 41

Kadonneiden sanojen kirja- kirjan kansikuva

Williams, Pip: Kadonneiden sanojen kirja

Esme viettää lapsuutensa Oxfordissa, jossa hänen isänsä kollegoineen keräävät sanoja ensimmäiseen Oxfordin englannin sanakirjaan. Eräänä päivänä pöydän alle leijailee paperinpalanen, johon on kirjoitettu sana ’orjatyttö’. Sana kiehtoo Esmeä, ja hän alkaa kerätä muistiin sanoja, joita miehet heittävät sivuun.

Vuorten varjo -kirjan kansikuva

Mackintosh, Clare: Vuorten varjo

Tulisieluinen rikosetsivä ja arvoituksellinen murha Pohjois-Walesin jylhissä maisemissa. Tosi-tv-ohjelman kilpailijat jätetään vuorille luonnon armoille. Jokaisella heistä on vaarallinen salaisuus, eivätkä he leikkiin lähtiessään aavista, että se on vaarassa paljastua suorassa lähetyksessä. Kun murhaaja iskee, jokaisella on alibi mutta myös motiivi.

Voiko vatsasi hyvin? -kirjan kansikuva

Räikkönen, Johanna: Voiko vatsasi hyvin? Ruuansulatuskanavan hyvinvointi lääkehoidon aikana

Voiko vatsasi hyvin? -kirjan konkreettisilla ohjeilla tuet vatsan ja suoliston terveyttä lääkehoidon yhteydessä. Käytännönläheisen oppaan avulla voit ennaltaehkäistä ja vähentää ruoansulatuskanavaan aiheutuvia haittoja.

Tassulan lasten iltasatukirja -kirjan kansikuva

Kunnas, Mauri: Tassulan lasten iltasatukirja

Ikimuistoisia iltasatuja Suomen suosituimman lastenkirjailijan kynästä. Tassulan lasten iltasadut kokoaa Mauri Kunnaksen tuotannosta kymmenen takuuhauskan sadun valikoiman. Sopivasti iltasadun mittaisissa tarinoissa ovat mukana mm. Tarina hiiden peurasta, Saunatonttu, Tuhkimo ja Lumimies.

Viikkovinkit, viikko 40

Vierastila-kirjan kansikuva

Liukkonen, Miki: Vierastila

Vierastila on romaani ajattelusta, elämänpettymyksestä ylimpänä tavoitteena, maailmanhistoriasta leposykkeen kehityksenä, ja vähän kaikesta. Se on filosofinen ja humoristinen romaani, joka hylkii sekä huumoria että filosofiaa. Turvavyöt ovat tarpeen, mutta eivät kuulu romaanin varustukseen.

Sikojen lahti -kirjan kansikuva

Lius, Tuomas: Sikojen lahti

Hävyttömän viihdyttävä dekkari, jossa meno yltyy huimiin mittoihin. Julia Noussair, entinen rikosylikonstaapeli, ja Marko Pippurinen, moraaliltaan häilyvä automekaanikko, ovat yhtä kuin etsivätoimisto Haka. Heillä on pettämätön kyky vainuta vaikeuksia ja joutua aina sinne, missä tapahtuu.

Ihmiskunnan tulevaisuuden historia -kirjan kansikuva

MacAskill, William: Ihmskunnan tulevaisuuden historia

Jos ihmiskunta elää yhtä kauan kuin useimmat nisäkäslajit, olemme vasta matkamme alussa. Meidän päätöksemme vaikuttavat siis biljoonien tulevien ihmisten elämään. Miten valitsemme ne teot, jotka auttavat tulevia sukupolvia eniten?

Sumupuiden kirja -kirjan kansikuva

Portin, Anja: Sumupuiden kirja

Kun äiti on kadonnut kauheassa onnettomuudessa, Magda Mustalinnun on opittava selviämään yksin. Onneksi hän ei ole kokonaan yksin, onhan hänellä Kastanja – paras koira maailmassa, jonka ansiota oikeastaan on, että Magda itse selvisi hengissä.

Viikkovinkit, viikko 39

Sinisä hetkiä Lemmenlahdella -kirjan kansikuva

Kivijoki; Tuuli: Sinisiä hetkiä Lemmenlahdella

Tunnelmallisen maalaisromanttisen sarjan aloitusosassa lumikinosten keskeltä löytyy muutakin kuin kodikas mökki.

Saalistetut-kirjan kansikuva

Kanto, Anneli: Saalistetut

Vainoamista, pelottelua ja huumekauppaa. Palauttaako salaperäinen meedio tunturiin rauhan? Hiihtokeskuksen iloinen tunnelma häiriintyy, kun joku alkaa vainota keskuksen siivoojaa ja tämän tytärtä. Voiko turisteja viihdyttämään palkattu meedio auttaa kyvyillään pulaan joutuneita?

Raipe: koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi -kirjan kansikuva

Salo, Tapani: Raipe – Koikkarin kaukalosta leijonaikoniksi

Legendaarinen kiekkoleijona kertoo ainutlaatuisesta urastaan ja elämästään kaukaloiden ulkopuolella.

Uljas ja kulkurikissa -kirjan kansikuva

Niemelä, Reetta: Uljas ja kulkurikissa

Täydellistä lukemista pienille, jotka rakastavat tallielämää, hevosia, koiria ja kissoja!

Viikkovinkit, viikko 38

Marssi kuoleman rinnalla -kirjan kansikuva

Mäkivalli Jani: Marssi kuoleman rinnalla

Vaikuttava romaani vie lukijansa jatkosodan verisiin taisteluihin ja saksalaisia aseveljiä vilisevään Poriin. Teoksen taustalla ovat kirjailijan kuulemat veteraanien sotakokemukset ja kaikki merkittävät sotatapahtumat ovat dokumentoitua sotahistoriaa.

Koko totuus -kirjan kansikuva

Hunter, Cara: Koko totuus

Kun opiskelija syyttää Oxfordin yliopiston professoria seksuaalisesta häirinnästä, tapaus kuulostaa komisario Adam Fawleyn tiimistä selvältä. Mutta saalistajaksi syytetty on nainen, arvostettu tekoälyasiantuntija, ja uhrina laitoksen tähti, lähes parimetrinen rugbynpelaaja. Tilanteessa on sana sanaa vastaan, joten jompikumpi valehtelee.

Energiapatukat-kirjan kansikuva

Tornblad, Eric: Energiapatukat – 60 helppoa ohjetta arkeen, retkeilyyn ja harjoittelun tueksi

Kun teet itse energiapatukkasi, vältyt lisäaineilta ja voit valita sinulle sopivan makeuden ja rasvamäärän. Ja patukoiden maku on aivan eri tasolla kuin kaupasta ostettavilla tuotteilla – puhumattakaan niiden edullisuudesta!

Ketun kauppa ja muita kettujuttuja -kirjan kansikuva

Pannula, Kaija: Ketun kauppa ja muita kettujuttuja

Kettu alkaa olla jo iäkäs, eikä kaupanpito enää oikein innosta. Niinpä se pyytää nuorta mäyrää kauppa-apulaiseksi. Mutta tätä tuntuvat kiinnostavan aivan muut asiat! Kesän aikana yhteinen sävel kuitenkin löytyy, ja vanha ja nuori saavat oppia toisiltaan.

Viikkovinkit, viikko 37

Kadonneiden ystävien kirja -kirjan kansikuva

Wingate, Lisa: Kadonneiden ystävien kirja

Kadonneiden ystävien kirja herättää eloon hätkähdyttäviä tarinoita todellisista ”Kadonneet ystävät” -ilmoituksista, joita julkaistiin Yhdysvaltojen sisällissodan jälkeen sanomalehteen New Orleansissa.

Hautakivet sydämessä -kirjan kansikuva

Rankin, Ian: Hautakivet sydämessä

John Rebus on eläkepäivillään syytettyjen penkillä: leivättömän pöydän ääressä rikoksesta, joka voi viedä hänet telkien taakse loppuelämäksi. Kerta ei ole ensimmäinen, kun legendaarinen etsivä on ottanut lain omiin käsiinsä, mutta se saattaa olla viimeinen.

Äidin julma syli -kirjan kansikuva

Olsen, Gregg: Äidin julma syli

Morgan Reid oli sairaalahoidossa usein, kunnes menehtyi yhdeksän kuukauden ikäisenä. Kuolinsyyksi arveltiin kätkytkuolemaa. Sairaanhoitajaäiti Tanya oli murheen murtama ja perhe muutti toiselle paikkakunnalle toipuakseen tapahtuneesta. Mutta sitten heidän poikansa Michael, joka pelkäsi kuollakseen äitiään, alkoi oireilla samalla tavalla kuin siskonsa.

Laske salaa kymmeneen -kirjan kansikuva

Lähteenmäki, Laura: Laske salaa kymmeneen

”Hän tiesi, että hänellä oli vielä tämä leikki.”

Laske salaa kymmeneen on villi ja hurmaava lastenromaani lapsuuden kymmenestä viimeisestä leikistä, porukkaan kuulumisen tärkeydestä ja kasvamisen eritahtisuudesta.

Viikkovinkit, viikko 36

Kulkija-kirjan kansikuva

Kortelainen, Anna: Kulkija

Kulkija on historiallisen romaanin taitajan Anna Kortelaisen taidonnäyte, jossa 1900-luvun alun Suomi näyttäytyy lukijalle maailmaa kiertäneen filosofin linssien läpi.

Operaatio Napakettu -kirjan kansikuva

Immonen, Helena: Operaatio Napakettu

Ukrainan sodan heikentämä Venäjä haluaa varmistaa itselleen pohjoisen herruuden. Suomen on jälleen vastattava kovaan kovemmalla.

J ja B -kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta -kirjan kansikuva

Teir, Philip: J ja B – kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta

Jörn Donnerin ja Bitte Westerlundin liiton tiesi koko Suomi. Mutta tunsiko Bitte omaa miestään?

Yksinpeli-kirjan kansikuva

Oseman, Alice: Yksinpeli

Tämä ei sitten ole rakkaustarina.

Suuren suosion saavuttaneiden Heartstopper-sarjakuvien ja Netflix-sarjan luojan esikoisromaani kertoo Charlien pessimistisestä isosiskosta.

Viikkovinkit, viikko 35

Meren hautausmaa -kirjan kansikuva

Nore, Aslak: Meren hautausmaa

Syksyllä 1940 uppoaa Hurtigruten-alus Pohjois-Norjassa. Onnettomuudesta selviävät kirjailija Vera Lind ja hänen vastasyntynyt poikansa, mutta Veran laivanvarustajamies ja sadat muut matkustajat menehtyvät.

75 vuotta myöhemmin Vera tekee itsemurhan ja pojantytär Sasha kiinnostuu suvun menneisyydestä.

Vapahtaja-kirjan kansikuva

Tuominen, Arttu: Vapahtaja

Porin Isonmäen kuntoradalta löytyy poltetun miehen ruumis. Uhri on valeltu bensiinillä ja sytytetty tuleen. Epäilyt kohdistuvat nuorisojoukkoon, jonka tiedetään häirinneen syrjäytyneitä aiemminkin. Epäillään, että kiusaaminen on karannut julmasti käsistä.

Huokauksia luokasta -kirjan kansikuva

Kinnunen, Tommi & Rytisalo, Minna: Huokauksia luokasta

Huokauksia luokasta koostuu vuoden aikana käydystä kirjeenvaihdosta, jossa päällimmäisenä aiheena on suomalaisen koululaitoksen nykytila. Kinnunen ja Rytisalo kirjoittavat opettamisen ihanuudesta, siitä kuinka hienoa on raottaa ovia kielen ja kirjallisuuden maailmaan seiskaluokkalaisista abiturientteihin asti ja nähdä kuinka nuoret löytävät omat vahvuutensa.

Vorosen perhe ja suuri taideryöstö -kirjan kansikuva

Sparring, Anders: Vorosen perhe ja suuri taideryöstö

Voroset suunnittelevat taideryöstöä ja Niilon vatsaa kivistää. Entä jos he jäävät kiinni? Ja joutuvat vankilaan?

Viikkovinkit, viikko 34

Suklaaseuran naiset -kirjan kansikuva

Matthews, Carole: Suklaaseuran naiset

Aloitusosa lämminhenkiseen ja hauskaan romaanisarjaan neljästä aivan erilaisesta naisesta, joita yhdistää intohimoinen suhde suklaaseen.

Parantola -kirjan kansikuva

Pearse, Sarah: Parantola

Vaiettu menneisyys vaatii uudet uhrinsa sarjan aloittavassa hyytävässä menestystrillerissä.

Loistavia lapasia -kirjan kansikuva

Lundin, Lotta: Lisää loistavia lapasia

Neuletaiturin lapaspajalla ei tosiaankaan kärsitä ideoiden puutteesta!

Pupu vs. apina -kirjan kansikuva

Smart, Jamie: Pupu vs. apina

Järkevä Pupu etsii höpsöjen kavereidensa Possunpossun ja Naksu-oravan kanssa leppoisaa talvikoloa, kun keskelle metsää mäjähtää avaruusalus. Tästä käynnistyy eeppinen seikkailu, josta ei sekoilua ja älyttömiä kommelluksia puutu!

Viikkovinkit, viikko 33

Sahramisyksy -kirjan kansikuva

Kajanto, Maija: Sahramisyksy

Syksy on uusien alkujen aikaa – myös kahvila Koivussa. Sahramisyksyssä tuoksuvat kostea metsä, omenapiirakka ja vahvat mausteet. Kirja on Kahvila Koivu -sarjan kolmas osa.

Alaska Sandersin tapaus -kirjan kansikuva

Dicker, Joël: Alaska Sandersin tapaus

Alaska Sandersin tapaus on koukuttava murhamysteeri, jossa kuuluisa kirjailija joutuu syvälle menneisyyden kiemuroihin.

Suuri toivelaulukirja toivotuimmat 3 -kirjan kansikuva

Suuri toivelaulukirja Toivotuimmat 3

Kaivattu kolmososa suomalaisten toivotuimpia ja rakkaimpia lauluja upeana juhlakirjana.

Peto aidan takana -kirjan kansikuva

Rashford, Marcus: Peto aidan takana

Jalkapalloa ja jännitystä kouluvuoden alkuun. Helppolukuisen sarjan avausosa on vetävä yhdistelmä mysteeriä ja kouluarkea, jalkapalloa ja seikkailuun heittäytymistä kavereiden kanssa.


Viikkovinkit, viikko 32

Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä -kirjan kansikuva

Reid, Taylor Jenkins: Evelyn Hugon seitsemän aviomiestä

Hollywood-ikoni Evelyn Hugo on aina ollut tarkka yksityisyydestään. Miksi hän haluaa nyt paljastaa totuuden glamourin ja skandaalien värittämästä elämästään – ja kaikista seitsemästä aviomiehestään – tuntemattomalle aikakauslehtitoimittajalle Monique Grantille?

Tsunami -kirjan kansikuva

Kulju, Mika: Tsunami

Tsunami on järisyttävä trilleri identiteettivarkauksien maailmasta. Samalla se on Ville Laineen seikkailuista kertovan kirjasarjan ensimmäinen osa.

Lailasta Almaan -kirjan kansikuva

Käpylä, Tiina: Lailasta Almaan : Suomalaisten naisten populaarimusiikin historia

Tarina alkaa 1950-luvulta Laila Kinnusesta ja päättyy vuoteen 2020 ja Alma Miettiseen. Kirjassa käydään läpi populaarimusiikin aikakaudet, tyylit ja genret. Aikamatkalla kuullaan yli 70 naisartistin tarinat.

Älä koskaan luota kaksoseen -kirjan kansikuva

Woolf, Freja Nicole: Älä koskaan luota kaksoseen

Kautta Afroditen, Cat Phillipsin rakkauselämä kaipaa planetaarista apua! Vastustamaton nuortenkirja ihastumisesta on sekoitus niin Bridget Jonesia, Sex Educationia kuin Mr. Beaniäkin.