#

Asuminen ja ympäristö

Yksityistiet

Tervetuloa kuulemaan yksityistiemaailman tuoreimmat asiat ja saamaan vastaukset polttavimpiin kysymyksiin!

Suomen Tieyhdistyksen järjestämien Alueellisten Yksityistiepäiväkiertueen viikon 45 tilaisuudet pidetään seuraavasti: 9.11. Lappeenranta, 10.11.Mikkeli, 11.11. Lahti.  Tänä vuonna tilaisuudet pidetään raviratojen väljissä ravintolakatsomotiloissa.  Jälleen on runsaasti luentoja ajankohtaisista yksityistieasioista mm. Ensimmäiset kanteet käsitelty käräjäoikeuksissa! Mitä niistä on opittavissa? Perusparantamiseen ennätyspaljon valtion avustusta tarjolla, miten haette oman osanne? Päivän päätteeksi aina mielenkiintoinen kyselyosio. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen osoitteeseen teuvo.taura@tieyhdistys.fi . Osallistumismaksu 98,00 € (sis. alv 24%) jäsenhinta 82,00 € (sis. alv 24%). Hinta sisältää luennot tapahtumapaikalla, aineiston, aamukahvin, lounaan ja näyttelyn.
Tarkempi ohjelma ja ilmoittautuminen; https://www.tieyhdistys.fi/tapahtumat/alueelliset-yksityistiepaivat-2021/ .

Ystävällisin terveisin
Teuvo Taura
yksityistieasiantuntija
Suomen Tieyhdistys
teuvo.taura@tieyhdistys.fi
0400 720 336 
www.tieyhdistys.fi

Yksityistielaki

Tietoimituksista vastaa maanmittauslaitos ja valitusasiat ratkaistaan käräjäoikeudessa.

Yksityistielaki

Kunnan tieavustukset

Avustus yksityistien kunnossapitoon

Tie on avustuskelpoinen vain silloin, kun sille on perustettu tiekunta ja tietä koskevat tiedot ovat yksityistierekisterissä ja tieverkon tietojärjestelmässä (Digiroad) ajantasaiset. Jokaisen tiekunnan tulee tarkistaa ja ilmoittaa ajantasaiset yhteystietonsa maanmittauslaitoksen ylläpitämään yksityistierekisteriin, jonka voi helpommin tehdä maanmittauslaitoksen nettisivujen kautta – valitse tiekunnan yhteystiedot. Digiroadiin ilmoitettavat tiedot koskee mahdollisia tietä koskevia painorajoituksia tai tien käytön kieltoja. Ne voi helpoimmin ilmoittaa sähköpostitse, info@digiroad.fi.

Yksityistien kunnossapidon kunnanavustuksen vuosittainen hakuaika on yleensä maaliskuun loppuun mennessä. Hausta ilmoitetaan kunnan nettisivuilla ja Kangasniemen Kunnallislehdessä.

Tieavustushakemus

Avustus yksityistien perusparannukseen

Myös yksityistien perusparannukseen voi edelleenkin saada avustusta. Perusparannusavustuksilla ei ole määrättyä vuosittaista hakuaikaa, vaan niitä voi hakea aina hankkeen tullessa vireille. Perusparannusavustukset ovat harkinnanvaraisia ja niistä päätetään kulloinkin tapauskohtaisesti.

Valtionavustukset ELY-keskuksen kautta

Myös valtiolta voi edelleenkin hakea avustusta yksityisteiden tienpitoon ELY-keskuksen kautta.

Lisätiedot

Mikko Korhonen

tekninen johtaja

040 515 1739 mikko.korhonen@kangasniemi.fi

Jouko Romo

maankäyttöteknikko (lomalla 28.2.2022 saakka)

040 515 1736 jouko.romo@kangasniemi.fi