Kuka suojelee minua

Toista henkisesti tai fyysisesti vahingoittava tarkoituksellinen ja suunnitelmallinen toiminta on väkivaltaa, ei kiusaamista.

Kuka suojelee minua on tositarina koulukiusaamisesta, sen pitkistä jäljistä ja toipumisen tiestä. Elokuvan päähenkilö, kangasniemeläinen Anni-Riina, pyytää meitä puhumaan ilmiöstä siksi, ettei kenenkään tarvitsisi kokea sellaista kuin hän. Elokuvassa ääneen pääsevät myös alan asiantuntijat.

Anni-Riina pyytää meitä myös puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Hän on joutunut väkivallan kohteeksi ja haluaa kertoa kokemastaan siksi, että kenenkään ei tarvitsisi kokea sellaista kuin hän. Anni-Riinan viesti on vakava. Liian moni ”kiusaamisen” kohteeksi joutunut nuori valitsee äärimmäisen ratkaisun päästäkseen ulos tilanteesta.

Meistä jokaisella on velvollisuus puuttua toista vahingoittavaan toimintaan – väkivaltaan – sillä yksikin teko voi muuttaa elämän pysyvästi. Kangasniemen kunta edistää keskustelua aiheesta ja toimii rohkeasti sen puolesta, että jokainen voi elää turvallista arkea ja hyvää elämää.

Elokuvan kutsuvierasnäytös tiistaina 29.11.2022
ja yleisölle avoin näytös keskiviikkona 7.12.2022 klo 19.00
Ikärajoitus K12

Seuraa sivua!

Tälle sivustolle tulemme päivittämään elokuvan lisämateriaalit.

Elokuvan tekijä Esa Orre

Kangasniemeläinen elokuvantekijä Esa Orre on tottunut käsittelemään vaikeita aiheita. Esan kuunnellessa Anni-Riinaa ja hänen läheisiään alkoi hahmottua ajatus dokumenttielokuvasta. Keskustelun laajentuessa kuntayhteisössä oltiin yhtä mieltä siitä, että elokuvan tekeminen tarjoaisi uudenlaisia mahdollisuuksia käsitellä haastavaa aihetta. Syntyi Kangasniemen kunnan dokumenttielokuvaprojekti, Kuka suojelee minua.