#

Kirjasto

Ajankohtaiset tapahtumat ja viikkovinkit

Ajankohtaista

                                       

Lehtilukusalin omatoimiaika rajoitetusti käyttöön

Avaamme lehtilukusalin omatoimiajan rajoitetusti lauantaista 15.5.2021 lähtien.

Lehtilukusalin omatoimiajan toimintaohjeet:

 • Lehtilukusali on sopimuksen tehneiden omatoimiasiakkaiden käytettävissä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11 – 15.
 • Lehtilukusalissa voi olla samaan aikaan enintään 5 henkilöä.
 • Omatoimiajalla voi lukea lehtiä, tietokoneet eivät ole käytössä.
 • Muistetaan edelleen maskit, käsidesit ja turvavälit.
 • Asiakkaat huolehtivat omalta osaltaan toiminnan mahdollistamisesta noudattamalla turvallisuus- ja hygieniaohjeita, kirjasto huolehtii riittävästä siivouksesta, jotta omatoimiaika saadaan käyttöön edes näin rajatusti.

Kevään 2021 kirjastopalvelut

Kirjasto palvelee 1.9. 2020 alkaen toistaiseksi maanantaista perjantaihin kello 10 – 18.

Lehtilukusalin ovi aukeaa kirjaston aukiolopäivinä kello 8.00.

Kirjastossa asiointi -ohjeistus

Asiointi kirjastossa

Kirjastoon tullaan sisään pääoven kautta, poistuminen tapahtuu lehtilukusalin oven kautta. Ovien läheisyydessä on käsidesiä.

 • Palauttaminen: Aineistoa voi palauttaa palautuslaatikkoon, automaatilla tai kirjastosaliin palautuksille varattuihin laatikkoihin.
 • Lainaaminen: Lainaaminen tapahtuu ensisijaisesti automaatilla, palvelemme myös lainaustuskillä.
 • Varausten noutaminen: Noutoilmoitusviestissä näkyy asiakkaan oma noutonumero, jonka perusteella hän osaa poimia varaamansa aineiston varatun aineiston hyllystä.
 • Riskiryhmät ja Celia-asiakkaat: Riskiryhmien ja Celia-asiakkaiden on edelleen mahdollista varata aineisto etukäteen ja noutaa se ennalta sovittuna aikana valmiiksi lainattuna.
 • Lehtilukusali: Päivän lehdet voi lukea turvavälit huomioiden. Aikakauslehtiä voi lainata kotiin, myös uusimman numeron.
 • Asiakastietokoneet: Kirjastosalin tietokonetta voi käyttää tiedonhakuun. Lehtilukusalin tietokonetta voi käyttää ainoastaan verkossa tapahtuvan viranomaisasioinnin hoitamiseen. Näppäimistö ja hiiri lainataan lainaustiskiltä.

Anni Swanin Lumolinna

Lumolinna-kirjan kansikuva

Anni Swanin klassikkosadun Lumolinna on kuvittanut kangasniemeläinen kuvataiteilija Mari-Annikki Serdijn. Sadun tekstiä on hienovaraisesti nykyaikaistanut FM Anna Pölkki. Kirjan on kustantanut Kangasniemen kirjasto ja taitosta vastasi Kalle Pyyhtinen.

Lumolinna-kirjaa voi ostaa Kangasniemen kirjastosta ja Sinililasta hintaan 20 € / kpl.

Kirjaa voi tilata myös Bookyn verkkokaupasta hintaan 26 €.

Kirjaston E-aineistot

Kannustamme asiakkaitamme tutustumaan myös kirjastomme e-aineistoihin Biblioon ja Viddlaan. Jos tarvitset ohjeistusta näiden palveluiden käyttöönotossa, olethan yhteydessä sähkäpostitse tai puhelimitse: ulla.siiskonen@kangasniemi.fi tai 040 678 3005.

Viikkovinkit, viikko 29

Lasinen merenneito -kirjan kansikuva

Riikonen, Marika: Lasinen merenneito

Kun entinen kilpauimari Lucia Varjo suostuu perintökorun kuriiriksi, hän tempautuu vauhdikkaaseen seikkailuun mystiikkaa tulvivassa Venetsiassa. Kaupungissa kuolleetkin elävät, sivukujilla voi tavata vaikka Casanovan tai Vivaldin ja joulupasta pelastaa hengen. Korun ja Lucian perässä on hyypiö jos toinenkin, eikä tästä uhkapelistä kukaan selviydy kuivin jaloin.

Vastustamaton herkku chicklitin, fantasian ja seikkailun ystäville.

Tuhkimotytöt-kirjan kansikuva

Gerhardsen, Carin: Tuhkimotytöt

Hammarbyn poliisilla on selvitettävänään peräti kaksi henkirikosta. Kadunvarren hiekoitussepelilaatikosta on löytynyt naisen ruumis ja Viking Linen laivalla on murhattu teinityttö.

Poliisilla ei ole tietoa surmatöiden tekijöistä – eikä siitä, että jossain päin Tukholmaa kolmivuotias Hanna on jäänyt yksin lukittuun asuntoon odottamaan äitiä, joka ei enää palaa.

Saariston rengastie -kirjan kansikuva

Kesäläinen, Tuomo: Saariston rengastie – matka- ja retkeilyopas

Saariston rengastiehen voi tutustua niin autolla kuin pyörälläkin. Oppaan avulla pääset kokemaan omaleimaista saaristokulttuuria ja seikkailemaan sykähdyttävässä saarilabyrintissa, jossa meri on aina läsnä. Kiireetön matkateko ja uudet kokemukset takaavat unohtumattoman loman.

Oppaaseen on valikoitu niin kauniit nähtävyydet, upeat luontoretkikohteet, virkistävät taukopaikat kuin monenlaiset majoitus-, ostos- ja aktiviteettikohteetkin, erilaisia vuokraamoja unohtamatta.

Tähtien meri -kirjan kansikuva

Paolini, Christopher: Tähtien meri, osa 1

Eragonin tekijän suuri kosminen avaruusseikkailu vie lukijan galaksien äärirajoille taisteluun koko ihmiskunnan tulevaisuudesta. Captain Marvel meets Star Wars!

Rutiinitutkimusmatkalla asumattomalle planeetalle tutkija Kira Navárez tekee mullistavan löydön, joka heittää hänet painajaisten ja ihmeiden keskelle ja muuttaa paitsi hänet itsensä, myös koko historian. Hurja, vaikuttava avaruuseepos kaikille fantasian, scifin ja hyvien tarinoiden ystäville.

17.11.2020

Kirjastossa on otettu käyttöön sähköisiä lomakkeita

Kirjasto on ottanut käyttöön kaksi sähköistä lomaketta. Nyt asiakas voi tehdä kirjaston nettisivulla kaukolainapyynnön tai

Kangasniemen kirjasto

 

Osoite
Kankaistentie 5

51200 KANGASNIEMI
Kansis-keskus

Palveluajat

1.9.2020 alkaen toistaiseksi

maanantai – perjantai 10.00 – 18.00