#

Kirjasto

Ajankohtaiset tapahtumat ja viikkovinkit

Ajankohtaista

Koronatiedote 26.4.-22.5.2021

Vuoden kirjastoasiakas

Vuoden kirjastoasiakas on Raija Vinkola. Tämän poikkeuksellisen vuoden aikana Raija on aktiivisesti jatkanut lukuharrastustaan ja hyödyntänyt kirjaston poikkeusajan palvelumahdollisuuksia. Hänestä huokuu myönteinen suhtautuminen kirjastotoimintaan ja olemme saaneet vuosien ajan nauttia mukavista kohtaamisista kirjojen äärellä.

Raija Vinkola
Kuva: Kalevi Tiitinen

Kirjaston koronatiedote

Kevään 2021 kirjastopalvelut

Kirjasto palvelee 1.9. 2020 alkaen toistaiseksi maanantaista perjantaihin kello 10 – 18.

Lehtilukusalin ovi aukeaa kirjaston aukiolopäivinä kello 8.00.

Kirjastossa asiointi -ohjeistus

Asiointi kirjastossa

Kirjastoon tullaan sisään pääoven kautta, poistuminen tapahtuu lehtilukusalin oven kautta. Ovien läheisyydessä on käsidesiä.

  • Palauttaminen: Aineistoa voi palauttaa palautuslaatikkoon, automaatilla tai kirjastosaliin palautuksille varattuihin laatikkoihin.
  • Lainaaminen: Lainaaminen tapahtuu ensisijaisesti automaatilla, palvelemme myös lainaustuskillä.
  • Varausten noutaminen: Noutoilmoitusviestissä näkyy asiakkaan oma noutonumero, jonka perusteella hän osaa poimia varaamansa aineiston varatun aineiston hyllystä.
  • Riskiryhmät ja Celia-asiakkaat: Riskiryhmien ja Celia-asiakkaiden on edelleen mahdollista varata aineisto etukäteen ja noutaa se ennalta sovittuna aikana valmiiksi lainattuna.
  • Lehtilukusali: Päivän lehdet voi lukea turvavälit huomioiden. Aikakauslehtiä voi lainata kotiin, myös uusimman numeron.
  • Asiakastietokoneet: Kirjastosalin tietokonetta voi käyttää tiedonhakuun. Lehtilukusalin tietokonetta voi käyttää ainoastaan verkossa tapahtuvan viranomaisasioinnin hoitamiseen. Näppäimistö ja hiiri lainataan lainaustiskiltä.

Anni Swanin Lumolinna

Lumolinna-kirjan kansikuva

Anni Swanin klassikkosadun Lumolinna on kuvittanut kangasniemeläinen kuvataiteilija Mari-Annikki Serdijn. Sadun tekstiä on hienovaraisesti nykyaikaistanut FM Anna Pölkki. Kirjan on kustantanut Kangasniemen kirjasto ja taitosta vastasi Kalle Pyyhtinen.

Lumolinna-kirjaa voi ostaa Kangasniemen kirjastosta ja Sinililasta hintaan 20 € / kpl.

Kirjaa voi tilata myös Bookyn verkkokaupasta hintaan 26 €.

Kirjaston E-aineistot

Kannustamme asiakkaitamme tutustumaan myös kirjastomme e-aineistoihin Biblioon ja Viddlaan. Jos tarvitset ohjeistusta näiden palveluiden käyttöönotossa, olethan yhteydessä sähkäpostitse tai puhelimitse: ulla.siiskonen@kangasniemi.fi tai 040 678 3005.

Viikkovinkit, viikko 18

Yömusiikkia-kirjan kansikuva

Moyes, Jojo: Yömusiikkia

Isabel Delancey on aina pitänyt elämäntyyliään itsestäänselvyytenä. Kun hänen aviomiehensä yllättäen kuolee ja hän jää yksin velkakasan ja kahden lapsen kanssa, Isabel joutuu luopumaan elämäntyylistään ja kodistaan ja muuttamaan rapistuvaan hökkeliin maaseudulle.

Muistometsä-kirjan kansikuva

Lloyd, Sam: Muistometsä

Hyytävä trilleri kahdesta lapsesta, jotka on heitetty pimeyden ytimeen.

Kun kaksitoistavuotias poika löytää syrjäisen metsämökin kellarista ikäisensä tytön vangittuna, hän ei kerro kenellekään. Pojalla ei ole koskaan ollut ystävää, eikä hän tahdo tytön lähtevän.

Poika tietää kuka tytön on siepannut, ja myös sen, miten kaikki saattaa päättyä: tyttö ei ole ensimmäinen.

Retkipaikka: seikkailuja kauneimmissa maisemissa -kirjan kansikuva

Retkipaikka: seikkailuja kauneimmissa maisemissa

Retkipaikka-yhteisön kokoamat monipuoliset kohteet esittelevät sekä henkeäsalpaavia luonnon muovaamia näkymiä että idyllisiä kulttuurimaisemia. Osaan kohteista pääsee vaikkapa autolla, kun taas muutamat vaativat pidempää patikointia erämaassa. Kaikki 80 kohdetta kauniine kuvineen ja selkeine karttoineen kutsuvat seikkailulle suomalaiseen luontoon.

Silmät avatessa on edelleen pimeää -kirjan kansikuva

Mattila, Riina: Silmät avatessa on edelleen pimeää

Vilja ja Joel ovat erottamattomia. Kun parhaan ystävän mieli muuttuu yhä useammin mustaksi ja vuoroin impulsiiviseksi ja arvaamattomaksi, varmistuu diagnoosiksi F31: kaksisuuntainen mielialahäiriö. Sairaus vie Joelin lopulta kokonaan. Viljan elämän on silti jatkuttava.

17.11.2020

Kirjastossa on otettu käyttöön sähköisiä lomakkeita

Kirjasto on ottanut käyttöön kaksi sähköistä lomaketta. Nyt asiakas voi tehdä kirjaston nettisivulla kaukolainapyynnön tai

Kangasniemen kirjasto

 

Osoite
Kankaistentie 5

51200 KANGASNIEMI
Kansis-keskus

 

Palveluajat

1.9.2020 alkaen toistaiseksi

maanantai – perjantai 10.00 – 18.00