#

Kirjasto

Ajankohtaiset tapahtumat ja viikkovinkit

Muistutusmaksuista

Kirjastossa ei ole korona-aikaan peritty myöhästymismaksuja. Marraskuun alussa palaamme tältä osin normaaliin käytäntöön eli alamme perimään jälleen käyttösääntöjemme mukaisesti myöhästymismaksut. 

Lokakuun ajan asiakkaat voivat vielä palauttaa myöhässä olevat aineistot ilman ylimääräisiä maksuja. 

Waltteri Torikka – Natale – Oi jouluyö

Kangasniemen kirkossa lauantaina 11.12. kello 19.00 (ovet aukeavat 18.30).

Lippuja myynnissä Kangasniemen kirjastossa (35 €) ja Lippu.fi-palvelussa (alk. 37 €).

Konsertin järjestää Kangasniemen kirjasto, yhteistyökumppaneina Kangasniemen Osuuspankki ja Kangasniemen seurakunta.

Waltteri Torikka

WALTTERI TORIKKA ODOTETULLE JOULUKIERTUEELLE

Karismaattinen baritoni Waltteri Torikka lähtee odotetulle joulukiertueelle marraskuun lopussa. Viidentoista konsertin käsittävä Natale – Oi jouluyö -kiertue alkaa Hyvinkäältä 30. marraskuuta ja päättyy Keski-Porin kirkkoon keskiviikkona 22. joulukuuta.

Kiertueella on luvassa tuttuja joululauluklassikoita, Waltterin Sydämeni joulu -albumin kappaleita ja tunnelmaan sopivia maistiaisia mm. Toivo-albumilta. Joulukiertueelle Torikan kanssa lähtevät Juha Savela (kitara), Markus Pajakkala (puhaltimet ja lyömäsoittimet) ja Eero Ignatius (kontrabasso).

– Odotan kovasti, että pääsen kiertämään pitkän tauon jälkeen Suomea ristiin rastiin sekä tuomaan laulun ja musiikin siivin joulumieltä ihmisille. Joulukonsertit tuovat myös itselleni joulun, kertoo MTV:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa paraikaa hurmaava Torikka.

Waltteri Torikka on Suomessa ja ulkomailla uraa luova ooppera- ja konserttilaulaja. Platinaa- ja kultaa myyneitä albumeita sekä listaykkösiä julkaissut Torikka on esiintyjänä kotonaan yhtä lailla suurilla areenoilla kuin intiimeissä konserttisaleissa.

Vieraana kirjastossa Tuire Malmstedt

Pääset seuraamaan vierailua alla olevan linkin kautta. Alussa on pieni intro. Varsinainen nauhoitus alkaa noin ajassa 13.30. Tallenne on katsottavissa 19.10.2021 saakka.

https://www.youtube.com/watch?v=mq0cO3ZqWxM

Kirjailija Tuire Malmstedtin

Mielensäpahoittaja-monologi

Mielensäpahoittaja-monologi Risto Kopperin tulkitsemana tiistaina 19.10. kello 18.00 (kesto 1 h 45 min väliaikoineen) kunnantalon Kangasniemi-salissa. Harmonikkamusiikista vastaa Visa Wiren, ohjauksesta Mika Nuojua ja lavastuksesta Veli-Matti Itkonen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja paikalle otetaan 130 katsojaa.

Tilaisuuteen on ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN, joka tehdään sähköpostilla (kirjasto@kangasniemi.fi) tai puhelimella (040 524 1882).

Tilaisuuden järjestää Kangasniemen kirjasto.

Risto Kopperi Mielensäpahoittajana

Vieraana kirjastossa syksyllä 2021

Costello Hautamäki

Perjantaina 5.11. kello 19 alkaen vieraanamme on Popeda-ikoni, muusikko Costello Hautamäki.

Luvassa on musiikkiesityksiä ja keskustelua. Illan haastattelijana toimii elokuvantekijä Esa Orre.

Tilaisuuden järjestää Kangasniemen kirjasto yhteistyössä Esa Orren kanssa.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Lukijoiden lempikirjat – lokakuun lukija, Kimmo Kainulainen

 1. Kuka olet?
  Kimmo Kainulainen, Kangasniemen uusi kunnanjohtaja. Lukeminen on mieluisa harrastus, tosin lukemani kirjallisuus on painottunut viime vuosina enemmän työhön liittyviin kirjoihin. Olen ollut töissä myös useassa eri yliopistoissa ja toiminut mm. tutkimustehtävissä. Siksi olen vuosien mittaan lukenut paljon myös tutkimuskirjallisuutta. Usein kirjoja, erityisesti elämäkertoja, lukiessani tulee mieleeni mm. sosiologian opinnot. Tällöin tulee pohtineeksi sitä, miksi ihmisen elämänpolut ovat kulkeneet tuohon suuntaan? Miten esimerkiksi ihmi-sen tausta, kaveripiiri ja lapsuuden ympäristö ovat vaikuttaneet valintoihin, arvoihin ja elinolosuhteisiin?
 2. Millaisia kirjoja luet yleensä?
  Viime aikoina lähinnä työhön liittyvää kirjallisuutta, elämäkertoja ja dekkareita.
 3. Mitä luit lapsena?
  Viisikko-kirjat olivat lapsena ja nuorena yksi suosikki.
 4. Mitä luet parhaillaan?
  Barack Obaman Luvattu maa on vielä kesken. Seuraavaksi jonossa ja kirjahyllyssä odottaa lauluntekijä Edu Kettusen elämäkerta.
 5. Parhaat lukemasi kirjat, top-3?
  Herman Hesse: Siddhartha
  Viktor E. Frankl: Tarkoituksellinen elämä
  John Williams: Stoner
Kimmo Kainulainen

Uutta kirjastossa – ohjausta ompelukoneen käyttöön

Ompelukoneen käyttö -ilmoitus

Lehtilukusalin omatoimiaika 1.9.2021 alkaen

Lehtilukusalin omatoimiajan toimintaohjeet:

 • Lehtilukusali on sopimuksen tehneiden omatoimiasiakkaiden käytettävissä maanantaista perjantaihin kello 18 – 21 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 10 – 18.
 • Lehtilukusalissa voi olla samaan aikaan enintään 5 henkilöä.
 • Omatoimiajalla voi lukea lehtiä, tietokoneet eivät ole käytössä.
 • Muistetaan edelleen maskit, käsidesit ja turvavälit.
 • Asiakkaat huolehtivat omalta osaltaan toiminnan mahdollistamisesta noudattamalla turvallisuus- ja hygieniaohjeita, kirjasto huolehtii riittävästä siivouksesta, jotta omatoimiaika saadaan käyttöön edes näin rajatusti.

Syksyn 2021 kirjastopalvelut

Kirjasto palvelee 1.9. 2020 alkaen toistaiseksi maanantaista perjantaihin kello 10 – 18.

Lehtilukusalin ovi aukeaa kirjaston aukiolopäivinä kello 8.00.

Kirjastossa asiointi -ohjeistus

Asiointi kirjastossa

Kirjastoon tullaan sisään pääoven kautta, poistuminen tapahtuu lehtilukusalin oven kautta. Ovien läheisyydessä on käsidesiä.

 • Palauttaminen: Aineistoa voi palauttaa palautuslaatikkoon, automaatilla tai kirjastosaliin palautuksille varattuihin laatikkoihin.
 • Lainaaminen: Lainaaminen tapahtuu ensisijaisesti automaatilla, palvelemme myös lainaustuskillä.
 • Varausten noutaminen: Noutoilmoitusviestissä näkyy asiakkaan oma noutonumero, jonka perusteella hän osaa poimia varaamansa aineiston varatun aineiston hyllystä.
 • Riskiryhmät ja Celia-asiakkaat: Riskiryhmien ja Celia-asiakkaiden on edelleen mahdollista varata aineisto etukäteen ja noutaa se ennalta sovittuna aikana valmiiksi lainattuna.
 • Lehtilukusali: Päivän lehdet voi lukea turvavälit huomioiden. Aikakauslehtiä voi lainata kotiin, myös uusimman numeron.
 • Asiakastietokoneet: Kirjastosalin tietokonetta voi käyttää tiedonhakuun. Lehtilukusalin tietokonetta voi käyttää ainoastaan verkossa tapahtuvan viranomaisasioinnin hoitamiseen. Näppäimistö ja hiiri lainataan lainaustiskiltä.

Anni Swanin Lumolinna

Lumolinna-kirjan kansikuva

Anni Swanin klassikkosadun Lumolinna on kuvittanut kangasniemeläinen kuvataiteilija Mari-Annikki Serdijn. Sadun tekstiä on hienovaraisesti nykyaikaistanut FM Anna Pölkki. Kirjan on kustantanut Kangasniemen kirjasto ja taitosta vastasi Kalle Pyyhtinen.

Lumolinna-kirjaa voi ostaa Kangasniemen kirjastosta ja Sinililasta hintaan 20 € / kpl.

Kirjaa voi tilata myös Bookyn verkkokaupasta hintaan 26 €.

Kirjaston E-aineistot

Kannustamme asiakkaitamme tutustumaan myös kirjastomme e-aineistoihin Biblioon ja Viddlaan. Jos tarvitset ohjeistusta näiden palveluiden käyttöönotossa, olethan yhteydessä sähkäpostitse tai puhelimitse: ulla.siiskonen@kangasniemi.fi tai 040 678 3005.

Viikkovinkit, viikko 42

Samettiin kätketty -kirjan kansikuva

Vuori, Kristiina: Samettiin kätketty


Hyisestä Aurajoesta löytyy samettiin kiedottu mytty, vastasyntynyt. Ylellisestä käärinliinasta päätellen onneton äiti ei ole ollut vailla omantunnontuskia.

Mysteeri kielletyn suhteen seurauksista 1640-luvulla. Kätilö Margareta jäljittää pahantekijää. Mennyt Turku herää aitona eloon väreineen, äänineen ja tuoksuineen.

Mahdoton jäljittää -kirjan kansikuva

Lebedev, Sergei: Mahdoton jäljittää

Professori Kalitin on häikäilemätön, narsistinen kemisti, joka on kehittänyt äärimmäisen tappavan myrkyn työskennellessään salaisessa kaupungissa Venäjän Kaukoidässä. Myrkyn nimi on Aloittelija, ja sitä on mahdoton havaita tai jäljittää.

Uusi Viipuri -kirjan kansikuva

Kortelainen, Anna: Uusi Viipuri


Entä jos Viipuri-tarinalla olisi onnellinen loppu? Entä jos jatkosota ei olisikaan syttynyt, vaan sotimisen ja Viipurin takaisin valtaamisen sijasta olisi perustettu Uusi Viipuri? Millainen kaupunki siitä olisi tullut?

Ihana-kirjan ansikuva

Terentjeva, Dess: Ihana

Lilja, ysiluokkalainen panseksuaali, on krooninen ihastuja. Uusimman someihastuksensa hän on ristinyt Ihanaksi – sillä Ihana vain on niin ihana! Kun Ihana osoittautuu Liljan yksinhuoltajaisän uuden naisystävän lapseksi, ihastuminen saa uudet kierrokset.

20.10.2021

Kirjastosta voi lainata liikuntavälineitä

Kirjastosta voit lainata kirjastokortilla liikuntavälineitä. Välineitä on tällä hetkellä rajallisesti, mutta valikoimaa tullaan lisäämään ajan

17.11.2020

Kirjastossa on otettu käyttöön sähköisiä lomakkeita

Kirjasto on ottanut käyttöön kaksi sähköistä lomaketta. Nyt asiakas voi tehdä kirjaston nettisivulla kaukolainapyynnön tai

Kangasniemen kirjasto

 

Osoite
Kankaistentie 5

51200 KANGASNIEMI
Kansis-keskus

Palveluajat

1.9.2020 alkaen toistaiseksi

maanantai – perjantai 10.00 – 18.00