#

Kirjasto

Ajankohtaiset tapahtumat ja viikkovinkit

Jukurien kausikortteja lainattavissa

Jukurien kausikortti

Mikkelin Jukurit viettää juhlavuotta ja tarjoaa meidänkin kirjastollemme lainattavaksi kaksi kausikorttia seisomapaikalle. Kiitos yhteistyöstä ja paljon onnea Jukurit!

NÄIN LAINAAT KAUSIKORTIN

Lainattavat kausikortit lainataan ja palautetaan kirjaston palvelutiskillä (avoinna ma-pe klo 10-18).

Ota laminoitu ”Lainaa kausikortti” -paperi aikuisten uutuushyllystä ja vie se asiakaspalveluun, josta saat lainaan varsinaisen kausikortin. Kausikortin lainaaminen edellyttää voimassa olevaa kirjastokorttia Kangasniemen kirjastoon.

Kausikortti lainataan ja palautetaan henkilökohtaisesti asiakaspalvelussa, automaattia ei voi käyttää kausikorttien lainaukseen ja palautukseen.

Yhdellä kirjastokortilla voi lainata yhden kausikortin, ja kausikortti voi olla kerralla lainassa viikon ajan. Se kattaa yleensä yksi tai kaksi Jukurien kotiottelua. Kausikorttia ei voi varata eikä sen lainaa uusia, mutta niiden saatavuustiedot voi tarkistaa verkkokirjastosta, https://kangasniemi.verkkokirjasto.fi/web/arena.

Jotta mahdollisimman moni pääsee nauttimaan Jukurien peliesityksistä, kausikorttien peräkkäinen lainaaminen ei ole mahdollista.

Tallenne Lumolinna-kuvakirjan julkistamistilaisuudesta

Katso tallenne tästä linkistä.

Mari Serdijn, Marika Sampio-Utriainen ja Anna Pölkki

Lumolinnan kuvittaja Mari Serdijn, Anni Swanin hahmona Marika Sampio-Utriainen ja Lumolinnan tekstiä hienovaraisesti nykyaikaistanut Anna Pölkki.

Syksyn 2020 kirjastopalvelut

Kirjasto palvelee 1.9. 2020 alkaen toistaiseksi arkisin kello 10 – 18.

Lehtilukusalin ovi aukeaa kirjaston aukiolopäivinä kello 8.00.

Kirjastossa asiointi -ohjeistus

Asiointi kirjastossa

Kirjastoon tullaan sisään pääoven kautta, poistuminen tapahtuu lehtilukusalin oven kautta. Ovien läheisyydessä on käsidesiä.

  • Palauttaminen: Aineistoa voi palauttaa palautuslaatikkoon, automaatilla tai kirjastosaliin palautuksille varattuihin laatikkoihin.
  • Lainaaminen: Lainaaminen tapahtuu ensisijaisesti automaatilla, palvelemme myös lainaustuskillä.
  • Varausten noutaminen: Noutoilmoitusviestissä näkyy asiakkaan oma noutonumero, jonka perusteella hän osaa poimia varaamansa aineiston varatun aineiston hyllystä.
  • Riskiryhmät ja Celia-asiakkaat: Riskiryhmien ja Celia-asiakkaiden on edelleen mahdollista varata aineisto etukäteen ja noutaa se ennalta sovittuna aikana valmiiksi lainattuna.
  • Lehtilukusali: Päivän lehdet voi lukea turvavälit huomioiden. Aikakauslehtiä voi lainata kotiin, myös uusimman numeron.
  • Asiakastietokoneet: Kirjastosalin tietokonetta voi käyttää tiedonhakuun. Lehtilukusalin tietokonetta voi käyttää ainoastaan verkossa tapahtuvan viranomaisasioinnin hoitamiseen. Näppäimistö ja hiiri lainataan lainaustiskiltä.

Anni Swanin Lumolinna

Lumolinna-kirjan kansikuva

Anni Swanin klassikkosadun Lumolinna on kuvittanut kangasniemeläinen kuvataiteilija Mari-Annikki Serdijn. Sadun tekstiä on hienovaraisesti nykyaikaistanut FM Anna Pölkki. Kirjan on kustantanut Kangasniemen kirjasto ja taitosta vastasi Kalle Pyyhtinen.

Lumolinna-kirjaa voi ostaa Kangasniemen kirjastosta ja Sinililasta hintaan 20 € / kpl.

Kirjaa voi tilata myös Bookyn verkkokaupasta hintaan 26 €.

Kirjaston E-aineistot

Kannustamme asiakkaitamme tutustumaan myös kirjastomme e-aineistoihin Biblioon ja Viddlaan. Jos tarvitset ohjeistusta näiden palveluiden käyttöönotossa, olethan yhteydessä sähkäpostitse tai puhelimitse: ulla.siiskonen@kangasniemi.fi tai 040 678 3005.

Viikkovinkit, viikko 47

Keskiyön kirjasto -kirjan kansikuva

Haig, Matt: Keskiyön kirjasto


”Elämän ja kuoleman välissä on kirjasto”, nainen sanoi. ”Kirjasto, jonka hyllyt jatkuvat loputtomiin. Jokainen kirja on mahdollisuus kokeilla jotakin toista elämää, joka olisi voinut sattua sinun kohdallesi. Nähdä, mitä olisi tapahtunut, jos olisit tehnyt jotain toisin… Olisitko tehnyt toisenlaisia valintoja ja jättänyt pois ne teot, joita nyt kadut?”

Kylmä maa -kirjan kansikuva

Cleeves, Ann: Kylmä maa

Shetlannin talvi on pimeä ja sateinen. Ankara kaatosade saa aikaan maanvyörymän, joka tuhoaa autioksi uskotun talon. Ystävänsä hautajaisista palaamassa ollut komisario Jimmy Perez löytää sekasorron keskeltä punaiseen silkkimekkoon pukeutuneen naisen ruumiin.

Äitee: Siiri Rantasen tarina -kirjan kansikuva

Porttila, Jari: Äitee: Siiri Rantasen tarina

Rantanen sai ensimmäiset suksensa enoltaan, hän oli veistänyt ne kahdesta koivuhalosta. Sauvoiksi taitettiin näreet metsästä. Siitä alkoi suomalaisen naisurheilun supertähden tie kohti arvokisamenestystä lajissa, joka otti naisten sarjassa vasta ensimmäisiä askeliaan.

Amiraali-kirjan kansikuva

Teräs, Mila: Amiraali

Miksi aina pitäisi valita, onko poika vai tyttö?

Niilon miehisyyden päällä on aina ollut vähintäänkin ripaus glitteriä. Kun lapsuuden suojaava kotelo murtuu, 17-vuotiaalla vastassa ovat kysymykset: Kuka mä olen? Mistä mä pidän?

17.11.2020

Kirjastossa on otettu käyttöön sähköisiä lomakkeita

Kirjasto on ottanut käyttöön kaksi sähköistä lomaketta. Nyt asiakas voi tehdä kirjaston nettisivulla kaukolainapyynnön tai

Kangasniemen kirjasto

 

Osoite
Kankaistentie 5

51200 KANGASNIEMI
Kansis-keskus

 

Palveluajat

1.9.2020 alkaen toistaiseksi

maanantai – perjantai 10.00 – 18.00