#

Kirjasto

Ajankohtaiset tapahtumat ja viikkovinkit

Ajankohtaista

Valitettavasti emme tänä vuonna voi vallitsevan koronatilanteen vuoksi järjestää perinteistä Lainan päivän -tapahtumaamme, jossa on myös alkanut lehtien poistomyynti.

Lehtien poistomyynti siirtyy kesään 2021.

Vuoden kirjastoasiakas

Vuoden kirjastoasiakas on Raija Vinkola. Tämän poikkeuksellisen vuoden aikana Raija on aktiivisesti jatkanut lukuharrastustaan ja hyödyntänyt kirjaston poikkeusajan palvelumahdollisuuksia. Hänestä huokuu myönteinen suhtautuminen kirjastotoimintaan ja olemme saaneet vuosien ajan nauttia mukavista kohtaamisista kirjojen äärellä.

Raija Vinkola
Kuva: Kalevi Tiitinen

Kirjaston koronatiedote

Kevään 2021 kirjastopalvelut

Kirjasto palvelee 1.9. 2020 alkaen toistaiseksi maanantaista perjantaihin kello 10 – 18.

Lehtilukusalin ovi aukeaa kirjaston aukiolopäivinä kello 8.00.

Kirjastossa asiointi -ohjeistus

Asiointi kirjastossa

Kirjastoon tullaan sisään pääoven kautta, poistuminen tapahtuu lehtilukusalin oven kautta. Ovien läheisyydessä on käsidesiä.

  • Palauttaminen: Aineistoa voi palauttaa palautuslaatikkoon, automaatilla tai kirjastosaliin palautuksille varattuihin laatikkoihin.
  • Lainaaminen: Lainaaminen tapahtuu ensisijaisesti automaatilla, palvelemme myös lainaustuskillä.
  • Varausten noutaminen: Noutoilmoitusviestissä näkyy asiakkaan oma noutonumero, jonka perusteella hän osaa poimia varaamansa aineiston varatun aineiston hyllystä.
  • Riskiryhmät ja Celia-asiakkaat: Riskiryhmien ja Celia-asiakkaiden on edelleen mahdollista varata aineisto etukäteen ja noutaa se ennalta sovittuna aikana valmiiksi lainattuna.
  • Lehtilukusali: Päivän lehdet voi lukea turvavälit huomioiden. Aikakauslehtiä voi lainata kotiin, myös uusimman numeron.
  • Asiakastietokoneet: Kirjastosalin tietokonetta voi käyttää tiedonhakuun. Lehtilukusalin tietokonetta voi käyttää ainoastaan verkossa tapahtuvan viranomaisasioinnin hoitamiseen. Näppäimistö ja hiiri lainataan lainaustiskiltä.

Anni Swanin Lumolinna

Lumolinna-kirjan kansikuva

Anni Swanin klassikkosadun Lumolinna on kuvittanut kangasniemeläinen kuvataiteilija Mari-Annikki Serdijn. Sadun tekstiä on hienovaraisesti nykyaikaistanut FM Anna Pölkki. Kirjan on kustantanut Kangasniemen kirjasto ja taitosta vastasi Kalle Pyyhtinen.

Lumolinna-kirjaa voi ostaa Kangasniemen kirjastosta ja Sinililasta hintaan 20 € / kpl.

Kirjaa voi tilata myös Bookyn verkkokaupasta hintaan 26 €.

Kirjaston E-aineistot

Kannustamme asiakkaitamme tutustumaan myös kirjastomme e-aineistoihin Biblioon ja Viddlaan. Jos tarvitset ohjeistusta näiden palveluiden käyttöönotossa, olethan yhteydessä sähkäpostitse tai puhelimitse: ulla.siiskonen@kangasniemi.fi tai 040 678 3005.

Viikkovinkit, viikko 8

Totuushaaste-kirjan kansikuva

Pooley, Clare: Totuushaaste

Kaikki valehtelevat elämästään. Entä jos kertoisitkin totuuden?79-vuotias taiteilija Julian kirjoittaa kipeästä yksinäisyydestään vihkoon, jonka nimeää Totuushaasteeksi ja jättää sen sitten Monican kahvilaan. Monica kirjaa siihen omat kaipuunsa.
Ja niin Totuushaaste etenee ja täyttyy aidoista tarinoista. Pian etenee myös hyvien tekojen ketju, kun vihko vie yhteen kuusi toisilleen vierasta ihmistä ja tuo mukanaan yllättävää ystävyyttä, jopa rakkautta.

Punainen prinsessa -kirjan kansikuva

Vihinen, Antti: Punainen pronsessa

Tampereen Pyhäjärvellä vietetään juhannusta perinteikkäästi: yksi hukkunut. Kuolleen naisen henkilöllisyyttä selvittämään hätyytetään komisario Markus Berglund ja hänen aisaparinsa Ruokosalmi. Murhatutkimukset johtavat poliisin täysin odottamattomaan suuntaan ja 70-lukulaisia kuohuttaneen Baader– Meinhof-terrorismin lähteille.

Norjalaisia villapaitoja -kirjan kansikuva

Neumann, Linka: Norjalaisia villapaitoja

Neulo aito, moderni norjalaispaita! Norjalaisesta luonnosta inspiraationsa saaneet 13 kirjoneulemallia aidosta villasta. Eläinaiheita, revontulia ja folk-henkeä parhaimmillaan, ohutta tai paksua lankaa tarpeen mukaan. Koot lasten paidasta aina XXL:ään.

Ella ja kaverit etäkoulussa -kirjan kansikuva

Parvela, Timo: Ella ja kaverit etäkoulussa

Haloo, täällä ope, kuuleeko luokka? (Nyt pätkii!)

Kun maailma huolestuttaa, yhteistä iloa ja turvallisia kavereita tarvitaan enemmän kuin koskaan.

17.11.2020

Kirjastossa on otettu käyttöön sähköisiä lomakkeita

Kirjasto on ottanut käyttöön kaksi sähköistä lomaketta. Nyt asiakas voi tehdä kirjaston nettisivulla kaukolainapyynnön tai

Kangasniemen kirjasto

 

Osoite
Kankaistentie 5

51200 KANGASNIEMI
Kansis-keskus

 

Palveluajat

1.9.2020 alkaen toistaiseksi

maanantai – perjantai 10.00 – 18.00