#

Varhaiskasvatus

Ajankohtaista

Varhaiskasvatusjohtajan tiedote 29.8.2023
Varhaiskasvatukseen hakeminen

Hei lasten huoltajat!

Seuraavassa ajankohtaista tietoa ja ohjeistusta varhaiskasvatukseen hakemisesta:

  • Varhaiskasvatuslaissa määritetään, että varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Kun hakemus on jätetty ajallaan, kunta on velvollinen tarjoamaan varhaiskasvatuspaikan hoidon tarpeen alkamisajankohtaan mennessä.

Esim. jos tarvitsette lapsellenne varhaiskasvatuspaikan 1.1.2024 alkaen, hakemus tulee tehdä viimeistään elokuun 2023 loppuun mennessä.

  • Mikäli hoidontarpeen alkaminen on äkillinen ja ennakoimaton, esim. huoltajan uuden työ- tai opiskelupaikan johdosta, varhaiskasvatuslaki määrittää, että varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.
  • Varhaiskasvatukseen haetaan täyttämällä hakemus eDaisyssa.

Ohjeet ja linkki hakemuksen tekemiseen löytyvät Kangasniemen kunnan varhaiskasvatuksen sivuilta:

eDaisy – hakeminen, muutos- ja tuloilmoitukset | Kangasniemi

  • Jättäessänne lapsellenne hakemuksen varhaiskasvatukseen, voitte toivoa haluamaanne varhaiskasvatuspaikkaa. Vastaamme perheiden toiveisiin mahdollisuuksien mukaan. Pyrimme siihen, ettei hoitomatkan pituus muodostu kohtuuttoman pitkäksi ja sisarukset pääsevät samaan varhaiskasvatuspaikkaan.

Mitä aikaisemmin hakemus varhaiskasvatukseen on saapunut, sitä todennäköisemmin pystymme järjestämään paikan perheen ensisijaisen toiveen mukaisesti.

  • Kangasniemen kunnassa toimii tällä hetkellä kaksi perhepäivähoitajaa (yht. 8 varhaiskasvatuspaikkaa). Perhepäivähoidon paikat ovat tällä hetkellä täynnä ja uusia paikkoja vapautuu todennäköisesti jälleen vuoden 2025 puolella.
  • Kangasniemen kunta järjestää myös ryhmäperhepäivähoitoa Koittilan kylällä. Koittilan ryhmäperhepäivähoito tarjoaa varhaiskasvatusta kodinomaisessa ympäristössä pienessä lapsiryhmässä. Ryhmässä työskentelee kaksi ryhmäperhepäivähoitajaa ja lastenhoitaja.
  • Kangasniemen kunnassa toimii lisäksi kaksi päiväkotia: Vuojalahden päiväkoti ja Kalliolan päiväkoti.

Vuojalahden päiväkoti sijaitsee Vuojalahdessa, 10 min ajomatkan päässä Kangasniemen keskustasta. Päiväkodissa toimii yksi lapsiryhmä ja se tarjoaa kodinomaisen ja rauhallisen ympäristön luonnon keskeltä. Päiväkodissa työskentelee varhaiskasvatuksen opettaja sekä kaksi lastenhoitajaa.

Kalliolan päiväkoti sijaitsee Kangasniemen keskustassa ja päiväkodissa toimii yhteensä kuusi lapsiryhmää, joista yksi ryhmä ”Metsäpirtti”, sivutoimipisteenä noin reilun kilometrin matkan päässä Kalliolan päiväkodilta. Tällä hetkellä Kalliolan päiväkodilla toimii kaksi ns. ”pienten ryhmää”, joissa lapset ovat alle 3-vuotiaita, kaksi 3-4-vuotiaiden lasten ryhmää ja kaksi viisivuotiaiden lasten ryhmää. Esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään Kalliolan koululla.

  • Kaikki varhaiskasvatusyksiköt ja perhepäivähoitajat toimivat yhteistyössä varhaiskasvatuksen erityisopettajien kanssa ja suunnittelevat ja kehittävät jatkuvasti toimintaansa. Jokaisessa lapsiryhmässä tarjotaan laadukasta varhaiskasvatusta. 😊

Olkaa rohkeasti yhteydessä kaikissa varhaiskasvatuspaikan hakemiseen liittyvissä kysymyksissä:

Eeva Blomberg
varhaiskasvatuksen johtaja
040 866 9925
eeva.blomberg@kangasniemi.fi


Vuojalahden päiväkodin leikkitila

29.8.2023

Vesilaitos tiedottaa: keskustan alueella huoltotöitä syyskuussa – vesikatkoja yöaikaan

TIEDOTE Kangasniemen kunnan vesihuoltolaitos tekee syyskuussa 2023 venttiilien saneerauksia kirkonkylän keskustan alueella. Kaivutyöt alkavat jo

14.6.2023

Kalusteita ja sisustustavaraa kansainvälisille lukio-opiskelijoille – myös tukiperheitä haussa

Nuorisotoimi kalustaa kaksi asuntoa kansainvälisille Finest Future -lukio-opiskelijoille. Ensimmäiset opiskelijat saapuvat 31.7.2023. Löytyykö sinulta siistejä