#

Työ ja yrittäminen

Ajankohtaista

Koulutusta, tapahtumia ja tiedotteita

Täältä saat tietoa paikkakunnan yrityksille ja yhteisöille suunnatuista ajankohtaisista koulutustilaisuuksista ja tapahtumista sekä löydät uusimmat elinkeinotoimintaan liittyvät tiedotteet.

Uutisia ja tiedotteita:

Suurkuvatelineiden mainospaikat varattavissa yhdistyksille ja yrityksille

Kunnantalon seinässä olevat mainospaikat (2 kpl) ovat varattavissa kangasniemeläisten / Kangasniemellä toimivien yleishyödyllisten yhdistysten ja yritysten kunnassa järjestämiensä merkittävien yleisötapahtumien markkinointiin. Varaukset elinkeinotoimesta.

Tarkemmat tiedot ja varausohje:

Koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöllistämistuki

Työllistämistukea voivat hakea kangasniemeläiset yritykset ja yksityiset työnantajat.
Työllistettävän nuoren on oltava kangasniemeläinen koululainen tai opiskelija, joka ei ole työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. Työllistettävän tulee olla 14–24-vuotias.

Tukihakemus tehdään sähköisesti viimeistään 31.10. klo 15.45 mennessä. Ko. ajankohdan jälkeen toimitettuja hakemuksia ei huomioida. TE-toimisto tarkistaa, ettei työllistettävä ole työttömänä työnhakijana.

Tee tukihakemus tästä

Työehdoista on sovittava työntekijän ja työnantajan kesken (mm. palkka ja työaika) kirjallisesti. Kopio työsopimuksesta on liitettävä hakemukseen! Lisäksi vaaditaan selvitys maksetuista palkoista (palkkalaskelma/palkkaerittely).

Hakemuksessa ilmoitetaan työnantajan maksama bruttopalkka.
Työllistämisen tulee tapahtua 1.4.–30.9. välisenä aikana, työsuhteen keston on oltava pääsääntöisesti vähintään 20 työpäivää. Työajan on käytävä ilmi työsopimuksesta. Tukea maksetaan max. 50 %:lle hakemuksessa ilmoitetusta bruttopalkasta (ei sotukuluja tai vakuutusmaksuja). Maksettavan tuen enimmäismäärä on 250 euroa/työllistetty/kk enintään 2 kk ajan, työllistettyjen määrää ei ole rajoitettu. Maksettavan tuen työnantajakohtainen enimmäismäärä on 3 000 euroa. Työnantajakohtainen enimmäismäärä (3000 €) voi kuitenkin pienentyä, mikäli jätettyjen hakemusten määrä kasvaa suureksi.

Tuki maksetaan työsuhteen päätyttyä, työnantajan hakemuksen perusteella.

HUOM! Tukea ei makseta työnantajan omille perheenjäsenille. Väärin perustein maksettu tuki peritään takaisin. Tukea maksetaan budjettiin varattujen määrärahojen puitteissa.

Tiedustelut
kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen, puh. 040 736 6053
johdon sihteeri Johanna Järvensivu puh. 040 646 9757

Välitä viljelijästä -projekti

Maatalousyrittäjien eläkelaitoksella (MELA) on meneillään projekti, joka tarjoaa tukea maatalousyrittäjien jaksamiseen, hyvinvointiin ja talouteen liittyvissä haasteissa.

Vaikeuksissa oleva maatalousyrittäjä voi hakea Etelä-Savon yhteyshenkilön, Ilpo Lehtisen kautta Melasta max. 500 euron suuruista ostopalvelusitoumusta. Sitoumuksella voi hankkia asiantuntija-apua uupumuksen tai masennuksen hoitoon tai sen voi käyttää tietyin edellytyksin taloudellisiin ja juridisiin asiantuntijapalveluihin.

Lisätietoa:

Tiedotteita ja raportteja

Koulutusta ja tilaisuuksia

29.8.2023

Vesilaitos tiedottaa: keskustan alueella huoltotöitä syyskuussa – vesikatkoja yöaikaan

TIEDOTE Kangasniemen kunnan vesihuoltolaitos tekee syyskuussa 2023 venttiilien saneerauksia kirkonkylän keskustan alueella. Kaivutyöt alkavat jo

15.5.2023

Kangasniemeläinen yrittäjä – vastaa kyselyyn ja kerro millaisia palveluita juuri sinä kaipaat yrityksesi menestyksen tueksi

Kangasniemeläinen yrittäjä, haluamme kuulla sinun mielipiteesi Kangasniemen kunnan elinvoima- ja työllisyyspalveluista. Olemme laatineet palvelutarvekyselyn, jonka avulla

17.4.2023

Kangasniemen Kesän avaus

Kangasniemen Yrittäjät ry ja Kangasniemen kunta järjestävät Kangasniemen Kesän avaus -tapahtuman lauantaina 6.5.2023 Rantatorilla. Ohjelmassa

Yhteystiedot

Mikko Kovanen

elinvoimakehittäjä

040 353 9382 mikko.kovanen@kangasniemi.fi

Kimmo Kainulainen

kunnanjohtaja

040 736 6053 kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Paula Ruusupuro

markkinointisihteeri

040 779 5765 paula.ruusupuro@kangasniemi.fi

Ymmärrämme yrittäjyyttä -tunnus