#

Työ ja yrittäminen

Ajankohtaista

Koulutusta, tapahtumia ja tiedotteita

Täältä saat tietoa paikkakunnan yrityksille ja yhteisöille suunnatuista ajankohtaisista koulutustilaisuuksista ja tapahtumista sekä löydät uusimmat elinkeinotoimintaan liittyvät tiedotteet.

Uutisia ja tiedotteita:

Suurkuvatelineiden mainospaikat varattavissa yhdistyksille ja yrityksille

Kunnantalon seinässä olevat mainospaikat (2 kpl) ovat varattavissa kangasniemeläisten / Kangasniemellä toimivien yleishyödyllisten yhdistysten ja yritysten kunnassa järjestämiensä merkittävien yleisötapahtumien markkinointiin. Varaukset elinkeinotoimesta.

Tarkemmat tiedot ja varausohje:

Koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöllistämistuki

Työllistämistukea voivat hakea kangasniemeläiset yritykset ja yksityiset työnantajat.
Työllistettävän nuoren on oltava kangasniemeläinen koululainen tai opiskelija, joka ei ole työttömänä työnhakijana TE-toimistossa. Työllistettävän tulee olla 14–24-vuotias.

Tukihakemus tehdään sähköisesti viimeistään 31.10. klo 15.45 mennessä. Ko. ajankohdan jälkeen toimitettuja hakemuksia ei huomioida. TE-toimisto tarkistaa, ettei työllistettävä ole työttömänä työnhakijana.

Tee tukihakemus tästä

Työehdoista on sovittava työntekijän ja työnantajan kesken (mm. palkka ja työaika) kirjallisesti. Kopio työsopimuksesta on liitettävä hakemukseen! Lisäksi vaaditaan selvitys maksetuista palkoista (palkkalaskelma/palkkaerittely).

Hakemuksessa ilmoitetaan työnantajan maksama bruttopalkka.
Työllistämisen tulee tapahtua 1.4.–30.9. välisenä aikana, työsuhteen keston on oltava pääsääntöisesti vähintään 20 työpäivää. Työajan on käytävä ilmi työsopimuksesta. Tukea maksetaan max. 50 %:lle hakemuksessa ilmoitetusta bruttopalkasta (ei sotukuluja tai vakuutusmaksuja). Maksettavan tuen enimmäismäärä on 250 euroa/työllistetty/kk enintään 2 kk ajan, työllistettyjen määrää ei ole rajoitettu. Maksettavan tuen työnantajakohtainen enimmäismäärä on 3 000 euroa. Työnantajakohtainen enimmäismäärä (3000 €) voi kuitenkin pienentyä, mikäli jätettyjen hakemusten määrä kasvaa suureksi.

Tuki maksetaan työsuhteen päätyttyä, työnantajan hakemuksen perusteella.

HUOM! Tukea ei makseta työnantajan omille perheenjäsenille. Väärin perustein maksettu tuki peritään takaisin. Tukea maksetaan budjettiin varattujen määrärahojen puitteissa.

Tiedustelut
kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen, puh. 040 736 6053
johdon sihteeri Johanna Järvensivu puh. 040 646 9757

Välitä viljelijästä -projekti

Maatalousyrittäjien eläkelaitoksella (MELA) on meneillään projekti, joka tarjoaa tukea maatalousyrittäjien jaksamiseen, hyvinvointiin ja talouteen liittyvissä haasteissa.

Vaikeuksissa oleva maatalousyrittäjä voi hakea Etelä-Savon yhteyshenkilön, Ilpo Lehtisen kautta Melasta max. 500 euron suuruista ostopalvelusitoumusta. Sitoumuksella voi hankkia asiantuntija-apua uupumuksen tai masennuksen hoitoon tai sen voi käyttää tietyin edellytyksin taloudellisiin ja juridisiin asiantuntijapalveluihin.

Lisätietoa:

Tiedotteita ja raportteja

Koulutusta ja tilaisuuksia

15.5.2024

Vuosi yrittäjyyttä Kangasniemellä

Stadilaisena on iso harppaus aloittaa yritäjyys ja muuttaa elämä Kangasniemelle. Vuosi on jo siitä, kun

20.12.2023

Kunnantalon suurkuvataulujen varaus

Kunnantalon päädyssä olevat suurkuvataulut ovat varattavissa vuodelle 2024. Katso ohjeet alta: Kunnan uudet talviset seinämainokset

29.11.2023

Rahoitusilta yrittäjille 12.12.2023

Tervetuloa kuulemaan ELY:n ja Veej´jakajan rahoitusasiantuntijoita Kangasniemen Kunnantalolle tiistaina 12.12.2023 klo 16.30-19.00. Tarjoilun puolesta yrittäjiä

Yhteystiedot

Mikko Kovanen

elinvoimakehittäjä

040 353 9382 mikko.kovanen@kangasniemi.fi

Kimmo Kainulainen

kunnanjohtaja

040 736 6053 kimmo.kainulainen@kangasniemi.fi

Paula Ruusupuro

markkinointisihteeri

040 779 5765 paula.ruusupuro@kangasniemi.fi

Ymmärrämme yrittäjyyttä -tunnus