Julkaistu: 3.7.2020

Yrittäjien ja kunnan yhteiset aamukahvit 3.7.2020

Tänään 3.7. järjestettiin yrittäjien ja kunnan yhteinen aamukahvitilaisuus Rantatorin lettukahvilassa. Kahvit maittavien lettujen kera tarjosi kunta, kiitokset!

Tilaisuudessa kuultiin kunnan kuulumisia, mm.

– Seurakunnan muutosta kunnantalolle iloittiin – nyt siellä ei ole enää yhtään tyhjiä huoneita.
– Kalle Manninen kertoi, että skeittiparkin loput tarvikkeet saapuvat tänään ja parkki valmistuu ensi viikolla! Skeittiparkki sijaitsee lukion pihapiirissä.
– Yksinyrittäjätukea kannustettiin hakemaan. Sitä saa, mikäli tukiehdot täyttyvät ja tukirahat riittävät. Myös kunnan kehittämistukea on tarjolla (max 500 euroa kehittämishankkeeseen tai vaikkapa koulutukseen).
– 16.6. tilanteen mukaan Kangasniemelle on muuttanut 93 uutta asukasta tänä vuonna ja muuttovoittoa on 29 asukkaan verran. Muuttajista on alle 30-vuotiaita 41.
– Aluksi pahaltakin katastrofilta vaikuttaneesta eilisestä vesivuodosta selvittiin säikähdyksellä.

Lisäksi käytiin keskustelua lomasesongista. Niin kunnan matkailuneuvoja Linda Penttosella kuin yrittäjilläkin oli samanlainen tuntuma: kotimaan matkailijoita on liikenteessä ennätysmäärä ja monet ovat ensimmäistä kertaa Kangasniemellä. Myös mökkiläisiä on ollut paljon liikenteessä. Matkailuneuvonnassa on käynyt paljon väkeä ja he ovat kyselleet mm. risteilyistä, polkupyöräreiteistä, luontopoluista ja tapahtumista.

Seuraava, yrittäjäyhdistyksen järjestämä kahvitilaisuus on Rantatorilla perjantaina 7.8. klo 8-9. Tuolloin kokoonnumme M/S Siskossa ja kahvit tarjoaa Puula Tours (https://www.puulatours.fi).

Teksti: Jaana Laitinen / JaNetti