#

Julkaistu: 30.4.2020

Vapun 2020 teemoja – kunnanjohtajan vapputervehdys

Tämän vapun teemoja ja viettoa on pohjustettu jo useiden viikkojen ajan #virtuaalivappu #vappukotona #pysykotona jne. Toivottavasti teemojen toteuttaminen onnistuu meiltä jokaiselta! Perinteinen teema näyttää (onneksi) olevan tänäkin vappuna #vappusää. Helpottaa omalta osaltaan kotona oloa. Kun nyt tänä vappuna suhtaudumme vakavasti koronaepidemiasta johtuviin rajoituksiin, takaa se paremmin meille jokaiselle terveen tulevaisuuden ja tulevat yhteiset vappukarkelot.
Vappu on mielletty työn juhlana. Nyt sitä vietetään poikkeuksellisissa oloissa, mutta niin on työtäkin tehty poikkeuksellisissa oloissa. Monet ovat joutuneet tilanteeseen, jossa tulevaisuuden näkymät ovat hämärät ja jopa hyvin epävarmat. Toivottavasti me kaikki jaksamme uskoa tulevaan, ja osaamme tämän ajan työllä ja toimenpiteillä rakentaa pohjaa tulevaan.      
Sisäministeriö ja poliisi ovat käynnistäneet #virtuaalivappu-kampanjan, joka kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tarkoituksena on tarjota ihmisille vaihtoehtoisia tapoja viettää vappua yhteisöllisesti mutta lähikontakteja välttäen. Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi.
Ei unohdeta läheisiämme ja heitä, jotka viettävät vappuakin yksin. Onneksi nykyteknologia on tuonut uusia ja toimivia tapoja olla yhteydessä muihin ihmisiin. Niitä on hyvä käyttää ja ottaa vihdoin ja viimein se digiloikka. Ennen kirjoiteltiin paljon kirjeitä ja kortteja. Sitä perinnettä voisi herätellä eloon. Vielä ehdit kirjoittaa vappukortin vaikka naapurille, ja jätä se suoraan postilaatikkoon!
Vapun jälkeen ajatuksemme ja katseemme kohdistuvat tulevaan kesään. Toivottavasti kesä avautuu meille avoimempana kuin tämä kevät on ollut.
Minä vietän vappua vadelmapensaissa tai ainakin niiden kunnostuksessa. Siinä työssä näkee työn jäljen heti ja työn tuloksen kesän kuluessa. Mottona kunnostuksessa on ”reiluilla kädellä”, vaikkakin etukäteen jo tietää, että ei sekään ihan niin toteudu.
Hyvää vappua kotona!
Risto Nylund, kunnanjohtaja