Liikennemerkki

Julkaistu: 25.3.2022

Ukrainalaiset voivat matkustaa ilmaiseksi ELY-keskuksen joukkoliikenteessä

Useat kaupunkiviranomaiset ja muut isot joukkoliikennetoimijat ovat osoittaneet tukea sotaoloja pakeneville ukrainalaisille ja antaneet heille oikeuden matkustaa ilmaiseksi järjestämässään joukkoliikenteessä.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen kaikissa sopimusliikenteissä ukrainalaiset voivat kulkea maksutta Ukrainan passilla tai poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston myöntämällä passin haltuunottotodistuksella 31.8.2022 saakka. Tämä koskee siis myös Etelä-Savon alueen sopimusliikennettä.

Matka.fi -palvelun reittioppaasta voi hakea kaikkia joukkoliikenteen aikatauluja lukuun ottamatta kaupunkien paikallisliikennettä. Palvelu on Traficomin ylläpitämä: matka.fi

Käyttöoikeussopimusten osalta Pohjois-Savon ELY-keskus korvaa ukrainalaisten ilmaismatkat kertalipun hinnalla liikenteenharjoittajalle. Passilla tai todistuksella kyytiin nousevat tulee rekisteröidä joko rahastuslaitteelle tai käsin ja toimittaa raportit maksatusta varten ELY-keskukselle. Korvaus maksetaan kuukausittain suoritettavan käyttöoikeuskorvauksen yhteydessä.

Satu Huttunen
joukkoliikennevastaava
satu.huttunen@ely-keskus.fi