#

Julkaistu: 20.3.2020

Tiedote peruskoulun 1-3 luokkien oppilaiden vanhemmille

Valtioneuvosto on muuttanut lähiopetukseen osallistumisoikeutta ensi maanantaista 23.3. alkaen siten, että kaikki peruskoulun 1—3 luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1—3-luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Kangasniemen kunta suosittaa myös luokkien 1-3 oppilaita suorittamaan tulevien viikkojen opinnot etäopetuksena. Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Opettajat valmistautuvat maanantaista alkaen lähiopetukseen. Jos päätätte laittaa lapsenne kouluun ensi maanantaina, ilmoittakaa siitä omalle opettajallenne viimeistään 22.3. klo 15 mennessä. Jos kyseessä on kyytioppilas, ilmoittakaa siitä myös alakoulujen rehtorille viimeistään 22.3. klo 15 mennessä. Järjestämme sunnuntain aikana koulukyydit.

Mikko Nislin, alakoulujen rehtori