#

Julkaistu: 16.3.2020

Tiedote Kangasniemen kunnan asukkaille koronaviruksesta

Tiedote Kangasniemen kunnan asukkaille koronaviruksesta.

TIEDOTE KANGASNIEMEN KUNNAN ASUKKAILLE KORONAVIRUKSESTA 

Kangasniemen kunnan toimenpiteet koronaviruksen rajaamiseksi:  

Kunta noudattaa omassa toiminnassaan hallituksen, THL:n ja Essoten ohjeita niitä kuitenkin tarvittaessa paikallisiin olosuhteisiin soveltaen. Ei-välttämätöntä toimintaa ja kokoontumisia tulee rajoittaa.  

Kunnan sisäiset kokoukset pidetään pääsääntöisesti etäkokouksina Teams-sovelluksella. Lisäksi selvitetään toimielinten kokousjärjestelyitä ja mahdollisuutta sähköisiin kokouksiin. Toimielinten kokousväliä harvennetaan tarvittaessa ja kokoukset pidetään vain tarpeellisten päätösasioiden edistämiseksi. 

Kunnantalon palvelut  

Kunnantalo on kiinni tiistaista 17.3.2020 alkaen toistaiseksi. Ensisijaisesti pyydetään asioimaan sähköpostitse, puhelimitse soittamalla työntekijöiden/viranhaltijoiden suoriin puhelinnumeroihin. Asiakastapaamiset ovat mahdollisia sovittaessa asiasta etukäteen asianosaisen työntekijän kanssa. Ohjeet tulee myös kunnantalon ulko-oveen. Yhteystiedot löytyvät kunnan kotisivuilta osoitteesta www.kangasniemi.fi/yhteystiedot/#/ 

Asiointipisteen palveluiden (Kela ym.) osalta yhteydenotto p. 040 7199370, s-posti info@kangasniemi.fi.  

Essoten hammashoito ja sosiaalipalvelut toimivat normaalisti ajanvarauksella ja Essoten mahdollisen erillisohjeistuksen mukaisesti.   

Opetustoimi 

Kangasniemellä varhaiskasvatus, perusopetus ja lukiokoulutus jatkavat toimintaansa normaalisti. Tällä viikolla käynnissä olevien yo-kirjoitusten osalta Kansiksella ja lukiolla huolehditaan siitä, että kulku kirjoituksiin järjestetään siten, ettei ylimääräistä kohtaamista tapahdu. Lukiolla varaudutaan etäopetukseen siirtymiseen tämän viikon osalta yo-kirjoitusten turvaamiseksi.  

Riskiryhmiin kuuluvilla huoltajilla on mahdollisuus hakea lapsilleen vapaata opetuksesta Wilman kautta rehtorille osoitettavalla poissaolohakemuksella viikko kerrallaan. Tämä koskee myös riskiryhmiin kuuluvia oppilaita. Kodin tulee olla yhteydessä opettajaan, joka antaa koulusta tehtävät.  

Mahdollisista koulun toimintaan liittyvistä poikkeusjärjestelyistä päätetään ja ilmoitetaan erikseen. Kangasniemi seuraa valtioneuvoston, THL:n, aluehallintoviranomaisten ja Essoten sekä alueellisen valmiusryhmän ohjeita ja määräyksiä. 

Sosiaali- ja terveystoimi 

Yleinen koronaohjeistus ja palveluita koskevat tiedot: www.essote.fi 

Seuraavat kunnan toimitilat ovat suljettuina (koulun toiminnan ulkopuolella) tiistaista 17.3. alkaen toistaiseksi. Ilmoitamme kun tilanne muuttuu. 

Kansis-keskus 

95-kiinteistö, perhetuvan osalta 

Lukio 

Alakoulut 

Kalliolan päiväkoti 
Kunnantalo 

Kangasniemisali, ja siihen liittyen myös elokuvatoiminta  

Kuntosali 

Kunnan kokoustilat kuntalaisille  

Kirjasto 

Nuorisotilat iltatoiminnan osalta 

Jäähallin toiminta suljetaan tämän kauden osalta. Samoin suljetaan urheilukeskuksessa oleva ”Siperia” kuntosali. 

Kunnan järjestämät tapahtumat ja retket ovat kevään osalta peruttu toistaiseksi. (Yrittäjien) aamukahvi 6.5. kunnantalolla perutaan. Kunta varautuu siihen, että rantatorilla ei järjestetä massatapahtumia toistaiseksi. Mahdollisesti peruttavia tapahtumia ovat Kesän avaus lauantaina 16.5. ja markkinat lauantaina 5.6.   

Toimialat voivat antaa tarvittavia käytännön tarkennuksia ja oheistusta näissä asioissa.  

 
Ulkomailta palaavien tai sieltä lähiaikoina palanneiden kunnan työntekijöiden ja palveluiden piirissä olevien henkilöiden (lapset ja nuoret) tulee sopia palveluihin palaamisen (päiväkotiin ja kouluun) ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä kunnan kanssa.  

Kunta suosittaa, että yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Lisäksi tätä pienempiä yleisötilaisuuksia tai kokoontumisia tulee mahdollisuuksien mukaan välttää. 

 • Yleisesti ottaen kaikkia kunnan asukkaita kehotetaan välttämään ei-välttämätöntä matkustelua, sosiaalisia tilanteita sekä noudattamaan erityistä käsi- ja yskimishygieniaa.  
 • Jos epäilet sairastuneesi koronavirukseen ja yleisvointisi on hyvä, niin tärkeintä on levätä kotona. Katso ohjeita Essoten www-sivuilta.  
 • Huomioithan että sairaana ei tule mennä töihin, kouluun tai päivähoitoon eikä vierailla, eikä osallistua ei-välttämättömään harrastustoimintaan tai muihin tilaisuuksiin.  
 • Erityistä huomiota tulee kiinnittää riskiryhmien, kuten perussairaiden ja vanhusten haavoittuvuuteen. Vierailua hoitolaitoksiin tulee välttää. 
 • Kättelykielto on voimassa toistaiseksi kaikissa kunnan toimipisteissä ja kohtaamisissa, samaa suositellaan väestölle.  
 • Kunnassa otetaan käyttöön rajaton etätyö niissä työtehtävissä, joihin etätyö soveltuu. Tämä vaikuttaa työntekijöiden paikallaoloon.  
 • Ristiryhmään kuuluvien tehtävissä pyritään huomioimaan asiakaskohtaamiset. 
 • Kunnan työntekijöiden ulkomaan yksityismatkailua suositellaan pidättäytymään toistaiseksi, samaa suositellaan väestölle.  
 • Kunnan ulkomaan virkamatkat on kielletty ja kotimaan turhaa työmatkailua suositellaan välttämään.  

Mitä tehdä, jos epäilet itselläsi koronavirustartuntaa? 

Jos olet matkustanut ulkomailla ja sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa alueelta paluun jälkeen, toimi näin: 

Soita aina ensin päivystysapuun puh. 116117  

Päivystysavusta saat ohjausta ja sinulle tehdään hoidon tarpeen arviointi. 

 • Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista. 
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit ja aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. 
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. 

Risto Nylund, kunnanjohtaja p. 040 554 9417