Julkaistu: 17.1.2023

Tervehdys Etelä-Savon hyvinvointialueelta Eloisasta – omalta hyvinvointialueeltasi!

Vastuu sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista on siirtynyt kunnilta, kuntayhtymiltä ja sairaanhoitopiireiltä  hyvinvointialueille vuoden 2023 alusta.  Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa vastaa nyt siitä, että saat tarvitsemasi palvelut Etelä-Savossa.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa on aloittanut


Haluamme kertoa Sinulle, että tutut palvelut jatkuvat alkuvuonna pääosin ennallaan.

  • Saat sosiaali- ja terveyspalvelusi samoista tutuista toimipaikoista ja tutuilta ammattilaisilta kuten ennenkin.
  • Palvelunumerot pysyvät ennallaan. Ainoa poikkeus on Rantasalmi, jossa asukkaiden tulee terveyspalveluissa soittaa entisen Sosterin terveyspalveluiden numeroihin, terveysneuvontaan 015 527 7112 ja suun terveydenhuoltoon 015 527 7114.
  • Päivystysavun valtakunnallinen numero säilyy ennallaan. Numero 116 117 yhdistyy lähimpään päivystyspisteeseen ja numeroon tulee aina ottaa yhteyttä ennen päivystykseen hakeutumista. Hätätilanteessa soita 112.
  • Pelastustoimen päivittäinen toiminta ja valmius jatkuvat ennallaan.

Uutta Eloisan palveluissa

  • Eloisan digitaalinen sosiaali- ja terveyskeskus tarjoaa sairaanhoitajan ja lääkärin palvelut maksutta etäyhteydellä koko hyvinvointialueen asukkaille arkisin klo 8–15. Hyvinvointialueen digipalvelut löytyvät osoitteesta www.etelasavonha.fi.
  • Eloisan ikäihmisten palveluissa on yhteinen palvelunumero 015 211 557 (arkisin klo 9−15). Numerosta saa ohjausta, neuvontaa ja tietoa ikääntyneiden palveluista koko Etelä-Savon alueella. Uusi numero on käytössä entisten numeroiden rinnalla.
  • Eloisan uuden, yhteisen puhelinvaihteen numero on 015 411 4100 (arkisin 8−16). Vanhat vaihteiden numerot toimivat myös ja kääntyvät uuteen numeroon.
  • Eloisan henkilöstön sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@etelasavonha.fi

Eloisan palvelujen kehittäminen jatkuu tästä eteenpäin. Tulevista muutoksista tiedotetaan myöhemmin erikseen uusilla verkkosivuillamme osoitteessa www.etelasavonha.fi sekä sosiaalisen median kanavissamme.