#

Julkaistu: 23.11.2020

Tarkennusta koronatartuntoihin Kangasniemellä

Viisi uutta koronatapausta on todettu viikonlopun aikana Essoten alueella. Kaikki positiiviset testitulokset liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin. Koronalle altistumisia on voinut tapahtua Mikkelin Rantakylän S-marketissa 17.11. klo 18-19 sekä Kangasniemen S-marketissa 16.11. ja 19.-20.11. klo 12-13.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä muutamia koronan johdosta sairastuneita.

Uutena kuntana THL:n koronakartalle on noussut Kangasniemi, jossa on todettu viime viikon ja viikonlopun aikana yhteensä kolme tartuntaa. Taudille altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin.

– Teemme kohdennettuja koronatestauksia eri puolilla Essoten alueen kuntia, koska valitettavasti viimeisissä tapauksissa on mukana hyvin paljon ikääntyneitä ja riskiryhmiin kuuluvia, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lisäksi useita kymmeniä eteläsavolaisia on asetettu karanteeniin liittyen muiden alueiden tartuntoihin.

– Koronapotilaiden sairaalahoito, tartunnanjäljitys ja muut toimet vievät paljon resursseja. Pahoittelen, että joudumme tälläkin viikolla siirtämään ja perumaan ihmisille aiemmin varattuja aikoja niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossakin. Jos aika perutaan tai siirretään, olemme henkilökohtaisesti yhteydessä ajan varanneeseen, Seppälä kertoo.

Koronalle altistumisia on voinut tapahtua Mikkelin Rantakylän S-marketissa 17.11. klo 18-19 sekä Kangasniemen S-marketissa 16.11. ja 19.-20.11. klo 12-13.