Julkaistu: 18.10.2021

Lapset pääsivät Koittilassa ralliauton rattiin

Perjantaina 15.10.2021 Koittilassa Mörrimöykyn kolon ja koulun lapset saivat vieraaksi tuoreen Lada-klassikkoluokan suomenmestarin Matti Frimanin. Mukana Matilla oli myös ihan oikea ralliauto!

Mörrimöykyn kololla oltiin lasten kanssa julteltu ralliauton tulosta alkuviikon aikana paljon, ja kun perjantai vihdoin tuli, oli meillä aamupalalla odottava tunnelma. Aamupala syötiinkin poikkeuksellisen nopeasti ja uloslähtö heti aamupalan jälkeen sujui oikein reippaasti. Sateisesta aamusta huolimatta oli eteinen täynnä hymyileviä kasvoja. 

Ensimmäisten lasten ollessa valmiina ulkoa alkoikin kuulua jo ralliauton pörinää, ja siinä vaiheessa alkoi muidenkin pukeminen saamaan lisävauhtia. Pian jo useampi lapsi istui ulkorappusilla odottamassa lupaa mennä ralliauton luokse. Pienintä taisivat hiukan äänet pelottaa, mutta kun Lada saatiin parkkiin, taisi tämä neiti olla ensimmäinen, joka hyppäsi ratin taakse harjoittelemaan ralliautoilua.

Yhdessä saimme tutustua autoon ja pääsimme istumaan ralliautoon. Harmi, ettei Matti voinut meitä oikeasti ajattaa, mutta pääasia, että saatiin edes leikkiä ihan oikeita rallikuskeja. Tokihan meidän aikuistenkin piti testata, miltä tuntuu istua ralliautossa.

Myös Koittilan koululaiset kävivät tutustumassa vierailijoihin ja esittivät kysymyksiä Matille. Oppilaita kiinnosti erityisesti, kuinka kovaa autolla pääsee. 

Muistoksi vierailusta Matti jakoi kaikille vielä valokuvan Ladasta. ”Saako tämän kuvan viedä oikeasti kotiin?” -kysymys kuuluikin useammasta suusta. Ja kyllähän sen sai!

Mukava erilainen aamupäivä syksyisessä aamussa! Kiitos Matille kun kävit!
T. Mörrimöykyn kolo, Marika

Mörrimöykyn kolo on Koittilan koululla toimiva ryhmäperhepäivähoitopaikka.