#

Julkaistu: 20.1.2021

Kangasniemen kunta jatkaa koronarajoituksia toistaiseksi voimassa olevana

Kangasniemen kunta jatkaa kunnan toimintojen koronarajoituksia toistaiseksi voimassa olevana. Parantuneessa virustilanteessa on Essoten alue luokiteltu epidemiologisesti perusvaiheeseen, mutta valtakunnallisen suosituksen mukaisesti alueiden koronajoituksiin ei tehdä oleellisia muutoksia. Oheistukset ovat nyt toistaiseksi voimassa olevia, koska virusmuunnoksen leviämisen ehkäisy saattaa tuoda nopeitakin muutoksia.

Kuntalaisia kannustetaan ulkona tapahtuvaan liikuntaan. Huomioitava kuitenkin rajoitteet, varsinkin pienemmässäkin ryhmässä tapahtuvassa hikiliikunnassa.

· Essoten suositukset ja ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi 20.1.2021 lähtien

· Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli 20 henkilön yleisötapahtumat toimialueensa kunnissa ajalla 23.1. – 22.2.2021

Kangasniemen kunta sulkee toistaiseksi

· Kunnantalon Kangasniemi-sali

· Kunnantalon ja urheilukeskuksen kuntosalit

· Kaikki koulut ulkopuolisilta toimijoilta (alle 18 v. harrastetoiminta jatkuu)

– Puulan seutuopisto ja Mikkelin musiikkiopisto voivat toimia luokkatiloissa rajoitteet huomioiden.

· Tehomet Areena ja juoksusuora (alle 18 v. harrastetoiminta jatkuu)

– Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta turvataan huomioiden yleiset aiemmat turvallisuusohjeet ja siten että saattajien lähikontakti on vältettävissä.

– Nuorisotilassa suositellaan rajaamaan henkilömäärä max 20. henkilöön ja siten että turvavälit säilyvät ja yli 15-vuotiaat käyttävät kaikissa kontakteissa maskeja.

– Kirjastossa samassa sisätilassa voi olla max. 20 henkilöä turvavälit huomioiden. Kirjastossa kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

– Kunnantalon aula on auki ma-pe klo 09.00 – 11.30. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien harrastustoiminta tauotetaan sisätilanteissa. Kunta kannustaa kaikkia kuntalaisia, etenkin aikuisväestöä ulkona tapahtuvaan liikuntaan. Ulkoliikunnassakin tulee huomioida voimassa olevat suositukset. Urheilukeskuksen luistelukaukalossa on pidettävä turvavälit ja enintään 20 henkeä voi olla kerrallaan jäällä. Käyttäjien vastuulla on ohjeiden huolehtiminen.

Kunta ei järjestä yleisötilaisuuksia. Kokouksissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä.

Kunta suosittaa Essoten ohjeistuksen mukaisesti käyttämään kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita varhaiskasvatukseen, kouluun ja harrastuksiin. Turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia tulee noudattaa tehostetusti koko alueella.