#

Julkaistu: 30.12.2021

Koronatartuntamäärät rajussa kasvussa joulun aikana – Essoten tiedote

Essoten alueella on todettu tällä viikolla maanantaista keskiviikkoon jo 123 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on ylittänyt kolmen päivän aikana koko viime viikon tartuntamäärän (112 tartuntaa).

– Hyvä, että ihmiset ovat käyneet ahkerasti koronatesteissä heti joulun jälkeen, sillä nyt tartunnat leviävät todella herkästi ja kovaa vauhtia. Yksistään tiistaina kirjattiin 56 tartuntaa ja se asettaa kovaa painetta tartunnanjäljitykseemme, pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

– Valitettavasti myös henkilöstömme tartuntamäärät ovat lisääntyneet nopeasti ja tämä vaikuttaa merkittävästi toimintakykyymme. Joudumme valitettavasti nopeastikin perumaan ja siirtelemään varattuja aikoja, sanoo terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Viiveellä saatavista koronanäytteiden sekvensointituloksista on löytynyt viruksen omikron-muunnosta, mutta myös aiempaa delta-muunnosta. Tartuntoja on tullut todella herkästi.

– Uuden vuoden vietossa kannattaa nyt todella tarkasti miettiä, miten isoissa porukoissa oleillaan. Yhtään oireisena en suosittelisi tapaamaan ketään oman perheen ulkopuolelta. Tartunnat ovat levinneet hyvin herkästi ilmateitse, Gärdström jatkaa.

Rokotussuojasta huolehtiminen on nyt viisasta, jotta mahdollisesta koronatartunnasta ei aiheutuisi vakavaa tautia. Essoten koronarokotuksissa levätään ainoastaan lauantaina uudenvuodenpäivänä:

– Sunnuntaina 2. tammikuutakin rokotamme Mikkelin keskussairaalan rokotuspisteellä klo 9–15. Kolmanteen koronarokotukseen voivat saapua ilman ajanvarausta kaikki 50 vuotta täyttäneet sekä yli 18-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat, Gärdström neuvoo.

Ajanvarauksella pääsee myös rokotukseen. Varaaminen tapahtuu helposti netissä ilman vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksin. Mikkelin toinen rokotuspiste Omatorilla on suljettuna lauantain ja sunnuntain, mutta palvelee jälleen maanantaista 3.1. alkaen.

Essotessa aloitetaan myös immuunipuutteisten neljännet koronarokotukset THL:n suosituksen mukaisesti. Vähintään 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuuteiset henkilöt voivat varata ajan neljänteen koronavirusrokotukseen, jos kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotusten lisätiedot ja ajanvaraus: www.essote.fi/koronarokotus/

Kangasniemen rokotuspisteen aukiolot

Tiistaisin (4.1. alkaen) klo 13.00–15.00