#

Julkaistu: 24.3.2020

Korona on tuonut yrittäjät ja kunnan yhteisen ongelman äärelle

Olemme historiallisen vaikeassa tilanteessa. Epävarmuus tulevasta on koko ajan läsnä. Tulevaa emme kukaan tiedä, emmekä sitä, mikä on paras toimintamalli tähän päivään ja tulevaisuuteen. Selviämme kyllä, mutta toivottavasti mahdollisimman pienin vaurioin.

Toimiva malli on aina yhteistyö ja vuoropuhelu. Kokosimme tässä vaiheessa seuraavia asioita:

Mistä apua ja neuvoa!

· Mikkelin kehitysyhtiö Miksei on avannut puhelinpalvelun: Koronalinja. Linjalla saa talous- ja rahoitusneuvontaa, jos koronatilanne on aiheuttanut liiketoiminnan häiriöitä. Numero 010 340 3080 ma-pe klo 8-16.

· Petri Pylvänäinen on lupautunut antamaan neuvoja koronatilanteen ongelmissa kangasniemeläisille yrittäjille ja yrityksille. Petrin yhteystiedot ovat p. 040 065 4329, sposti petri.pylvanainen@elcard.fi.

· Tarvitsetko henkistä tukea? Kangasniemen seurakunnan työntekijöiltä saat kuunteluapua.

· Kunta kuuntelee edelleen herkällä korvalla paikallista elinkeinoelämää. Kunnan johtoryhmä odottaa yhdenottoja.

Hankinnat

· Paikallisia yrittäjiä käytetään jo nyt niin paljon kuin mahdollista ja tilanteen niin mahdollistaessa ohjataan hankintoja edelleen paikallisiin yrityksiin.

· Kunta pyrkii maksamaan yrittäjille laskut tarvittaessa jopa etuajassa ja saataviin yrittäjiltä myönnämme tarvittaessa maksuaikaa emmekä vie perintään koronan aikana.

· Kunta ei ole tässä vaiheessa laittamassa hankintoja tai investointeja jäihin. Kuntien rahoituksen saatavuus saattaa vaikeutua jatkossa. Jos näin käy, voi sillä olla oma vaikutuksensa.

Ajantasainen tieto

· Kunta välittää tulevan viranomaistiedon ja tiedon yhteistyökumppaneilta

· Kunnan koronatiedotteet löytyvät kunnan nettisivuilta.

· Kunta pyrkii olemaan aktiivinen, mutta tilanteet muuttuvat koko ajan. Ajantasaisin tieto löytyy varmimmin aina ko. tiedonlähteestä. Keskeisimpiä ovat:

– Valtioneuvosto, www.valtioneuvosto.fi

– Työ- ja elinkeinoministeriö, www.tem.fi

– Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskukset, www.ely-keskus.fi – TE-palvelut, www.toimistot.te-palvelut.fi/mikkeli – Essote, www.essote.fi – Mikkelin kehitysyhtiö Miksei, www.mikseimikkeli.fi

– Etelä-Savon valmiusfoorumi, www.espl.fi

Tarvitsemme edelleen yhteistä pohdintaa, miten tässä tilanteessa ja tästä tilanteesta yhdessä selvitään.

Ole yhteydessä kunnan johtoryhmään spostin kautta, mutta tarvittaessa tietysti myös puhelimitse.

risto.nylund(at)kangasniemi.fi, Risto Nylund, kunnanjohtaja, 040 554 9417 sari.linturi-sahlman(at)kangasniemi.fi, Sari Linturi-Sahlman, hallintopäällikkö, 040 523 8018 mikko.korhonen(at)kangasniemi.fi, Mikko Korhonen, tekninen johtaja, 040 515 1739 mikko.nislin(at)kangasniemi.fi, Mikko Nislin, sivistys- ja hyvinvointijohtaja vs., 040 665 0774 mirja.ursin(at)kangasniemi.fi, Mirja Ursin, talouspäällikkö, 040 043 8692

Kangasniemen seurakunnalta

Koronavirusepidemia on aiheuttanut maassamme pelkoa ja ahdistusta. Tulevaisuus on monella ihmisellä hämärän peitossa. Yrityksissä työtä tekevillä on omat erityiset haasteensa. Jos haluat purkaa ajatuksiasi ja tuntemuksiasi, voit rohkeasti ottaa yhteyttä meihin seurakunnan työntekijöihin. Olemme käytettävissä.

kirkkoherra Matti Tolvanen, puh. 0400 143 601
pastori Tuula Suuronen, puh. 0400 143 603
diakoni Outi Virtakallio, puh. 0400 143 605
diakoni Kaisa Käräjämies-Reinilä, puh. 0400 143 606