#

Julkaistu: 11.5.2023

Kangasniemi kehittää kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita –vaikuta ja vastaa kyselyyn 23.5. mennessä!

Mikkelin kaupunki ja Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kunnat ja Pohjois-Savon ELY-keskus ovat käynnistäneet seudullisen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laatimisen. Nyt voit vaikuttaa ohjelman sisältöön vastaamalla kaikille avoimeen sähköiseen kyselyyn!

Edistämisohjelmassa asetetaan kävelylle ja pyöräilylle tulevaisuuden visio ja tavoitteet. Lisäksi määritetään lähivuosien toimenpiteet kohti tavoitetilaa. Ohjelman tavoitteena on tunnistaa jalankulun ja pyöräliikenteen tarpeita, parantaa niiden olosuhteita Kangasniemellä ja tarjota tietoa aktiivisista liikkumismuodoista. Ohjelman laadinnassa hyödynnetään asukkaiden ja alueella liikkuvien näkemyksiä, sillä he ovat alueen kävelyn ja pyöräilyn asiantuntijoita.

Edistämisohjelma valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Ohjelma laaditaan Mikkelin seudun kuntien ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen yhteistyönä. 

Kokemuksia kävelystä ja pyöräilystä selvitetään kaikille avoimella kyselyllä

Kyselyssä kartoitetaan asukkaiden ja alueella liikkuvien tyytyväisyyttä nykyisiin kävelyn ja pyöräilyn olosuhteisiin sekä erikehittämiskohteiden tärkeyttä. Kummallekin kulkutavalle on omat osionsa. Kyselyn karttaosiossa voit antaa palautetta esimerkiksi viihtyisistä tai epämiellyttävistä paikoista tai reittien jatkuvuudesta, laadusta ja kunnossapidosta merkitsemällä kohteita suoraan kartalle.

Vastaamalla kyselyyn annat tärkeää tietoa kävelyn ja pyöräilyn nykyisistä olosuhteista ja kehittämistarpeista. Voit näin vaikuttaa osaltasi oman asuinympäristösi jokapäiväisiin liikkumisolosuhteisiin.

Kysely on avoinna 2.5. – 23.5.2023 klo 23:59 saakka osoitteessa https://new.maptionnaire.com/q/3l479gxv9bd4

Vastaaminen vie noin 10–15 minuuttia. Parhaiten vastaaminen onnistuu tietokoneella, mutta vastata voit totta kai myös kännykällä tai tabletilla.

Lisätietoja:

Mikko Korhonen, Kangasniemen kunta (etunimi.sukunimi@kangasniemi.fi)

Kari Hillo, Ramboll Finland Oy (etunimi.sukunimi@ramboll.fi)