#

Julkaistu: 7.1.2021

Kangasniemen kunta jatkaa koronarajoituksia 11.- 22.1.2021.

Kangasniemen kunta jatkaa kunnan toimintojen koronarajoituksia 22.1.2021 saakka. Muutoksena 11.1.2021 alkaen aiempaan on, että alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta turvataan huomioiden yleiset aiemmat turvallisuusohjeet ja siten että saattajien lähikontakti on vältettävissä. Lisäksi mahdollistetaan Puulan seutuopiston ja Mikkelin musiikkiopiston kevätlukukauden toiminnan aloittaminen luokkatiloissa rajoitteet huomioiden.

· Essote on antanut ohjeistuksen koronapandemian kiihtymisvaiheessa 22.1.2021 asti

· Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli 20 henkilön yleisötapahtumat toimialueensa kunnissa ajalla 23.12.2020 – 22.1.2021

Kangasniemen kunta sulkee 22.1.2021 saakka

· Kunnantalon Kangasniemi-sali

· Kunnantalon ja urheilukeskuksen kuntosalit

· Kaikki koulut ulkopuolisilta toimijoilta (alle 18 v. harrastetoiminta jatkuu)

– Puulan seutuopisto ja Mikkelin musiikkiopisto voivat aloittaa kevätlukukauden luokkatiloissa rajoitteet huomioiden.

· Tehomet Areena ja juoksusuora (alle 18 v. harrastetoiminta jatkuu)

– Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta turvataan huomioiden yleiset aiemmat turvallisuusohjeet ja siten että saattajien lähikontakti on vältettävissä.

  • Alle 18-vuotiaiden ottelutapahtumat voidaan järjestää suljettuina tapahtumina siten, että tapahtumaan voivat osallistua joukkueiden pelaajat ja toimihenkilöt sekä ottelun tuomarit ja toimitsijat. Järjestävä seura vastaa kaikkien koronaohjeiden noudattamisesta sekä valvonnasta.

– Nuorisotilassa suositellaan rajaamaan henkilömäärä max 20. henkilöön ja siten että turvavälit säilyvät ja yli 15-vuotiaat käyttävät kaikissa kontakteissa maskeja.

– Kirjastossa samassa sisätilassa voi olla max. 20 henkilöä turvavälit huomioiden. Kirjastossa kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

– Kunnantalon aula on auki ma-pe klo 09.00 – 11.30. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

Kunta suosittelee, että ulkoilua harrastetaan voimassa olevat suositukset huomioiden. Mm. mikäli urheilukeskuksen luistelukaukalo saadaan avatuksi, on siellä pidettävä turvavälit ja enintään 20 henkeä voi olla kerrallaan jäällä. Käyttäjien vastuulla on ohjeiden huolehtiminen.

Kunta ei järjestä yleisötilaisuuksia. Kokouksissa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksiä.

Kunta suosittaa Essoten ohjeistuksen mukaisesti käyttämään kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita varhaiskasvatukseen, kouluun ja harrastuksiin. Turvavälejä ja hygieniaohjeistuksia tulee noudattaa tehostetusti koko alueella.