#

Julkaistu: 8.4.2021

Kangasniemen kunnan koronatiedote 8.4.2021

Rauhoittuneen koronatilanteen johdosta Essoten alueen ns. koronanyrkki lieventää useita nuoria koskevia rajoituksia 12.4. lähtien. Ohjeet ja suositukset otetaan käyttöön Kangasniemellä suosituksen mukaisesti

· Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta on sallittu 12.4. alkaen noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeistusta, joka löytyy täältä.

· Toisen asteen opetuksessa palataan lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja käyttäen ja turvallisuusohjeita noudattaen.

· Korkeakouluissa (yliopistot, ammattikorkeakoulut), aikuisten taiteen perusopetuksessa, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksessa voidaan palata lähiopetukseen 12.4. kasvomaskeja ja turvallisuusohjeita käyttäen.

Koulutilojen iltakäyttö mahdollinen rajoitteet huomioiden.

Essoten tiedotteet löytyvät täältä https://www.essote.fi/

Puulan seutuopisto ei toistaiseksi järjestä lähiopetusta. (Vapaa sivistystyön liikuntaryhmät suositellaan kuitenkin edelleen tauotettavaksi muiden liikuntaryhmien mukaisesti.)

ESSOTE suosittaa, että kasvomaskeja käytettäisiin myös alakouluissa koronavirusepidemian takia oppilaiden ikä- ja kehitystaso huomioon ottaen.

Kangasniemen alakouluissa otetaan kasvonmaskit käyttöön 5. ja 6. vuosiluokkien osalta sekä yhdysluokkien osalta myös 3. ja 4. luokilla opettajan harkintaan perustuen. Opettajat jakavat kertakäyttöiset maskit oppilaille koulupäivien aikana. Kaikkien perusopetuksen oppilaiden on mahdollista käyttää myös omia kasvomaskejaan koulupäivien aikana.

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli kuusi henkilöä. Päätös voimassa 22.4.2021 asti

Lue lisää Avin päätöksestä täältä.

Kangasniemen kunnan toistaiseksi voimassa olevat koronarajoitukset

· Nuorisotilassa suositellaan rajaamaan henkilömäärä max. 10 henkilöön ja siten että turvavälit säilyvät ja yli 15-vuotiaat käyttävät kaikissa kontakteissa maskeja.

· Kirjastossa samassa sisätilassa voi olla max. 10 henkilöä turvavälit huomioiden. Kirjastossa kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

· Kunnantalon aula on auki ma-pe klo 09.00 – 11.30. Henkilömäärä aulassa max 10 henkilöä. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

· Muutoin kaikki aikuisten harrastustoiminta tauotetaan kunnan tiloissa.