#

Julkaistu: 3.2.2022

Kangasniemen kunnan koronatiedote 3.2.2022

Itä-Suomen aluehallintoviraston 2.2.2022 antama päätös kumoaa Itä-Suomen aluehallintoviraston 14.1.2022 antaman päätöksen ISAVI/82/2022 koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueilla.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös löytyy tästä linkistä.

Essote esittää alueen rajoituksiin vaiheittaisia lievennyksiä

Essoten alueen koronasuositukset jatkuvat pitkälti ennallaan. Järeämpien koronarajoitusten suhteen koronanyrkki esitti kuitenkin Itä-Suomen aluehallintovirastolle kevennyksiä yleisötilaisuuksien rajoituksiin.

Lisätietoja Essoten tiedotteesta tästä linkistä.

Koronasuositukset ja rajoitukset Kangasniemellä

Rajoituksia yleisötilaisuuksiin, voimassa 2.2.-20.2.2022 välisenä aikana

Sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja tietyin rajoituksin:

· Itä-Suomen alueella voi ilman asiakasmäärän rajoitusta järjestää yleisötilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka. Tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on osoitettu nimikoitu tai numeroitu istumapaikka, ei siis rajoiteta henkilömäärän osalta.

· Tilaisuuksista, joissa kaikille osallistujille ei ole osoitettu nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, rajoitetaan vain yli 100 henkilön tilaisuuksia. Yli 100 henkilön tilaisuuksissa, joissa kaikille osallistujille ei ole osoitettu nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa, osallistujamäärä voi olla enintään 50 % tilaisuuden enimmäisosallistujamäärästä kyseisessä tilassa.

· Ulkotiloissa järjestettyjä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Vaikka viranomaisrajoituksia on kevennetty, jokaisen vastuullinen toiminta on olennaista. Turvavälit, hygienia ja kasvomaskien käyttö ovat edelleen tarpeellisia taudin etenemisen ehkäisemisessä. Oireisena ei pidä osallistua tapahtumiin jatkossakaan. Tilaisuudet on edelleen järjestettävä terveysturvallisesti vallitseva koronatilanne huomioiden.

Sisäliikuntapaikat

Ei henkilörajoituksia, kunta muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

Ulkoliikuntapaikat

Ei henkilörajoituksia, kunta muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

Kirjasto ja kansalaisopisto

Ei henkilörajoituksia, turvavälit, hygienia ja kasvomaskien käyttö ovat edelleen tarpeellisia taudin etenemisen ehkäisemisessä.

Puulan seutuopisto tiedottaa toiminnastaan erikseen.

Nuorisotilat

Ei henkilörajoituksia, turvavälit, hygienia ja kasvomaskien käyttö ovat edelleen tarpeellisia taudin etenemisen ehkäisemisessä.

Elokuvateatteri Kangastus

Elokuvatoiminnan jatkamisesta tiedotetaan erikseen.

Kunnantalo

Kunnantalon asiointipiste on auki 20.2.2022 asti ma-pe klo 9.00–11.30. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja ja huomioimaan turvavälit. Henkilöstölle on voimassa edelleen etätyösuositus, joten asiakkaita pyydetään varaamaan aika tapaamisiin puhelimitse.

Kunnan kaikissa tiloissa edellytetään käytettävän kasvomaskeja ja turvavälit on huomioitava. Käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä

Kunnan kokoukset

Kunta järjestää toimielimien kokoukset Kangasniemi-salissa, jotta turvavälit pystytään turvaamaan.

Koulut

Koulut tiedottavat toiminnastaan Wilman kautta.