#

Julkaistu: 28.9.2021

Kangasniemen kunnan koronatiedote 28.9.2021

Koko Essoten alue on perustasolla (Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Mikkeli, Mäntyharju). Alla olevat ohjeet ja suositukset ovat voimassa kaikissa Essoten alueen kunnissa.

ALUEEN VÄESTÖ

Julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Kansalaisia suositellaan pitämään riittäviä turvavälejä kohdatessa lähipiirin ulkopuolisia henkilöitä.
Kaikkien yli 12-vuotiaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia: – joukkoliikenteessä – koronatestissä sekä sinne tultaessa ja paluumatkalla – Kunnan toimipisteissä asioitaessa – työyhteisöissä sisätiloissa – julkisissa sisätiloissa (kaupoissa, ostoskeskuksissa, museoissa) – yleisötilaisuuksissa
Kasvomaskia suositellaan käytettävän ravintoloissa, kun henkilö liikkuu oman pöydän ulkopuolella.

HARRASTUSTOIMINTA

Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi yleisiä hygieniaohjeistuksia. Kunnan liikuntapaikoilla tulee noudattaa liikuntapaikkakohtaisia ohjeita.

OPPILAITOKSET JA OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN

Oppilaitoksissa ja opetuksen järjestäjillä suositellaan yleisiä hygieniaohjeistuksia ja tartuntojen ehkäisyyn alueellisesti annettuja turvallisuusohjeita. Opetuksen järjestäjät voivat kysyä apua turvallisen opetuksen järjestämiseen tartuntauti@essote.fi osoitteesta. Oppilaille ja vanhemmille tiedotetaan mahdollisista muutoksista erikseen.

TYÖNANTAJAT JA TYÖNTEKIJÄT

Suositellaan kasvomaskien käyttöä työpaikoilla, joissa työskentelee useita henkilöitä lähikontaktissa sekä kaikissa tehtävissä, joissa ei voida välttää lähikontakteja (esimerkiksi parturit/kampaajat, ravintolat, hoitolat, asiakaspalvelutyö).
Etätyön osalta palataan työnantajan normaaliolojen etätyösopimusten mukaisiin käytäntöihin.

YLEISÖTILAISUUDET

Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokoontumisia järjestettäessä tulee noudattaa lainsäädännön velvoittamia hygieniakäytäntöjä, joihin kuuluvat muun muassa mahdollisuus käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpitämiseen ja tilojen puhdistamiseen.
Yleisötilaisuudet kannattaa suunnitella siten, että ihmiset voivat halutessaan pitää turvavälejä. Essote suosittelee kasvomaskin käyttöä kaikissa sellaisissa yleisötilaisuuksissa (sisällä ja ulkona), joissa turvavälejä ei voida varmasti pitää.

RAVINTOLAT, KAHVILAT, ANNISKELUPAIKAT

Aukiolossa, paikkamäärissä ja ohjeistuksessa noudatetaan valtioneuvoston määräyksiä.
Essote suosittelee sekä asiakkaille että työtekijöille kasvomaskin käyttöä varsinkin kaikissa niissä sisätiloissa, joissa turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

Kangasniemen kunnan toistaiseksi voimassa olevat koronarajoitukset

· Kunnan tiloissa edellytetään käytettävän maskeja ja turvavälit on huomioitava.
· Kunnantalon aula sekä asiointipiste ovat avoinna ma-pe klo 9.00 – 11.30 toistaiseksi.
· Kunnan sisäliikuntatilat ja kuntosalit ovat avoinna yleiset rajoitteet ja suositukset huomioiden.
· Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia sekä turvavälejä.
· Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä edelleen pitää käytäntönä. Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy.