#

Julkaistu: 28.5.2021

Kangasniemen kunnan koronatiedote 28.5.2021

Koronatilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena, alue on pysynyt toistaiseksi perustasolla. Alueen koronakoordinaatioryhmä on kokoontunut ja ohjeita on päivitetty. Oleellista on, että tilanne on hyvin herkkä ja äkilliset muutokset ovat mahdollisia.

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Päätös on voimassa 17.6.2021 asti. Koulujen kevätjuhlat järjestetään voimassa olevien rajoitusten sallimissa puitteissa. Koulut tiedottavat järjestelyistä huoltajille.

Kangasniemen kunnan toistaiseksi voimassa olevat koronarajoitukset

· Kunnantalon aula ja asiointipiste ovat auki ma-pe klo 9.00–11.30. Henkilömäärä aulassa max. 20 henkilöä. Kunnantalon kokoustiloista varattavissa talon ulkopuolisille käyttäjille ovat Kangasniemi-Sali (max. 50 henkilöä) sekä Takkahuone (max. 6 henkilöä). Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja ja huomioimaan turvavälit. Kunnantalon aulassa järjestetään kuntavaalien ennakkoäänestys 26.5.–9.6., jona aikana lehtienlukua eikä yleisökoneet ole käytössä.

· Kunnan sisäliikuntatilat ja urheilukeskuksen kuntosali on avattu yleiset rajoitteet ja suositukset huomioiden. Kunnantalon kuntosali avataan remontin jälkeen, valitettavasti aikataulu on siirtynyt niin, että pääsemme avaamaan aikaisintaan kesäkuun puolivälissä. Kuntosalin avaamisesta tiedotetaan erikseen aikataulujen tarkennuttua.

· Nuorisotilassa suositellaan rajaamaan henkilömäärä max. 20 henkilöön ja siten että turvavälit säilyvät ja yli 15-vuotiaat käyttävät kaikissa kontakteissa maskeja. Nuorisotoimen kesäohjelmasta tiedotetaan erikseen.

· Kirjastossa samassa sisätilassa voi olla max. 20 henkilöä turvavälit huomioiden. Kirjastossa kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja. Lehtilukusalin omatoimikäyttö on avattu rajatusti viikonloppuisin, yhtäaikainen käyttäjämäärä max. 5 henkilöä. Kirjasto tiedottaa aukioloajoista erikseen.

Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia sekä turvavälejä.

Valtakunnallinen etätyösuositus on voimassa tehtävissä, joissa se ei aiheuta kohtuutonta haittaa.

Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä edelleen pitää käytäntönä. Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy.

Aluehallintoviraston tiedote: Tiedote – Aluehallintovirasto (avi.fi)
Katso koronanyrkin linjaukset koronatilanteen perusvaiheeseen täältä.

Lue OKM:n ja THL:n ohje täältä.