#

Julkaistu: 21.4.2021

Kangasniemen kunnan koronatiedote 21.4.2021

Koronatilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena. Alueen koronakoordinaatioryhmä päätti (20.4.) lieventää rajoituksia. Essoten alue siirtyy kiihtymisvaiheesta perustasolle.

Suurimmat muutokset rajoituksissa ovat, että aikuisten harrastustoiminta palaa tauolta ja kuntosalien rajoituksia puretaan. Julkiset tilat avautuvat, mutta niissä on edelleen noudatettava THL:n ohjeita.

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Päätös on voimassa ajalla 23.4. – 22.5.2021.

Kangasniemen kunnan toistaiseksi voimassa olevat koronarajoitukset maanantaista 26.4.2021 lähtien

· Kunnantalon aula ja asiointipiste ovat auki ma-pe klo 9.00 – 11.30. Henkilömäärä aulassa max. 20 henkilöä. Kunnantalon kokoustiloista varattavissa talon ulkopuolisille käyttäjille ovat Kangasniemi-sali sekä takkahuone. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja ja huomioimaan turvavälit.

· Kunnan sisäliikuntatilat ja urheilukeskuksen kuntosali avataan käyttöön yleiset rajoitteet ja suositukset huomioiden. Kunnantalon kuntosali avataan remontin jälkeen toukokuun aikana.

· Nuorisotilassa suositellaan rajaamaan henkilömäärä max. 20 henkilöön ja siten että turvavälit säilyvät ja yli 15-vuotiaat käyttävät kaikissa kontakteissa maskeja.

· Kirjastossa samassa sisätilassa voi olla max. 20 henkilöä turvavälit huomioiden. Kirjastossa kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja.

Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi turvallisuus ja hygieniaohjeistuksia ja 20 hengen rajoitetta samassa tilassa olevien kanssa.

Etätyösuositus on voimassa tehtävissä, joissa se ei aiheuta kohtuutonta haittaa.

Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä edelleen pitää käytäntönä. Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy.

Katso koronanyrkin linjaukset koronatilanteen perusvaiheeseen täältä.

Lue Aluehallintoviraston tiedote täältä.

Lue OKM:n ja THL:n ohje täältä.