#

Julkaistu: 16.6.2021

Kangasniemen kunnan koronatiedote 16.6.2021

Koronatilanne jatkuu Essoten alueella rauhallisena, alue on pysynyt toistaiseksi perustasolla. Oleellista on, että tilanne on hyvin herkkä ja äkilliset muutokset ovat mahdollisia.

MASKISUOSITUS
Maskien käyttöä suositellaan tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää. Turvavälit ja hyvä käsihygienia on syytä edelleen pitää käytäntönä. Uudet virusvariantit leviävät sen verran herkästi, että turvavälit, kasvomaskit ja käsienpesu on pidettävä edelleen rutiineissa ja näiden käyttöä jopa lisättävä, kun sosiaalisten kontaktien määrä lisääntyy.

YLEISÖTILAISUUDET
Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset on kumottu maanantaista 14.6.2021 alkaen. Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa, että yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittaminen ei ole enää välttämätöntä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueilla. Kumoamisen jälkeen Itä-Suomen AVI:n alueella ei ole enää aluehallintoviraston päättämiä yleisötilaisuuksia tai yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia. Kaikissa tilaisuuksissa tulee arvioida tartuntatautililain 58 c §:n (19.2.2021/147) säädetyt toimenpiteet covid-19 epidemian leviämisen estämiseksi.

Tartuntatautilain 58 c §:n (19.2.2021/147) Toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi: Yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen sisätilojen sekä alueellisesti ja toiminnallisesti rajattujen ulkotilojen, joita käytetään asiakkaille tai osallistujille suunnattuun tarkoitukseen ja joiden käyttämisestä kyseiseen toimintaan toiminnan järjestäjä vastaa tiettynä ajankohtana, hallinnasta vastaavan 3 momentissa tarkoitetun toimijan on covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi toiminnassaan huolehdittava, että:

1) asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen;
2) asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja
3) tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään.

Tapahtumajärjestäjät voivat kysyä Essotelta apua terveysturvallisten tapahtuman järjestämiseen osoitteesta tartuntatauti@essote.fi.

HARRASTUSTOIMINTA
Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudettavaksi turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia sekä turvavälejä.

ETÄTYÖ
Valtakunnallinen etätyösuositus on voimassa tehtävissä, joissa se ei aiheuta kohtuutonta haittaa.

OPPILAITOKSET JA OPETUKSEN JÄRJESTÄMINEN
Oppilaitoksissa ja opetuksen järjestäjillä suositellaan yleisiä hygieniaohjeistuksia ja tartuntojen ehkäisyyn alueellisesti annettuja turvallisuusohjeita. Opetuksen järjestäjät voivat kysyä apua turvallisen opetuksen järjestämiseen tartuntauti@essote.fi osoitteesta.

RAVINTOLAT, KAHVILAT, ANNISKELUPAIKAT
Aukiolossa, paikkamäärissä ja ohjeistuksessa noudatetaan valtioneuvoston määräyksiä. Lue lisää valtioneuvoston päätöksestä täältä.

MATKUSTUS

  • Matkustamisen suhteen noudatetaan edelleen valtioneuvoston tämänhetkisiä määräyksiä.
  • Ulkomaille lähtiessä on hyvä muistaa sekä liikennöitsijän että kohdemaan ohjeistus.
  • Ulkomailta palatessa henkilö saa ohjeistuksen näytteenotosta / terveysturvallisuustarkastuksesta rajalla. Omaehtoista karanteenia voi lyhentää ottamalla toinen koronanäyte aikaisintaan 72 tuntia Suomessa olon jälkeen. Koronatestiajan Mikkeliin voi varata Essoten nettisivuilta essote-covid.eaika.fi tai FINENTRY-järjestelmän kautta.

Kangasniemen kunnan toistaiseksi voimassa olevat koronarajoitukset

  • Kunnantalo on suljettuna juhannuksen jälkeen kolme viikkoa 28.6. – 18.7.2021.
  • Sulkuaikana Kunnantalon aula sekä asiointipiste ovat avoinna ma-pe klo 9.00 – 11.30. Kunnantalon kokoustiloista varattavissa talon ulkopuolisille käyttäjille ovat Kangasniemi-Sali sekä Takkahuone. Kunnantalolla kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja ja huomioimaan turvavälit.
  • Kunnan sisäliikuntatilat ja urheilukeskuksen kuntosali on avattu yleiset rajoitteet ja suositukset huomioiden. Kunnantalon kuntosali pyritään avaamaan juhannuksen jälkeen viikolla 26. Kuntosalin avaamisesta tiedotetaan erikseen aikataulujen tarkennuttua.
  • Kesänuorisotila toimii torilla maanantaisin ja perjantaisin klo 12.00 – 18.00, keskiviikkoisin klo 9.00 – 15.00.
  • Kirjastossa kävijöiden edellytetään käyttävän maskeja ja huomioitava turvavälit. Lehtilukusalin omatoimikäyttö on avattu rajatusti viikonloppuisin. Kirjasto tiedottaa aukioloajoista erikseen.

Aluehallintoviraston tiedote (avi.fi)

Koronanyrkin linjaukset koronatilanteen perusvaiheeseen

OKM:n ja THL:n ohje