#

Julkaistu: 11.3.2022

Kangasniemen kunnan koronatiedote 11.3.2022

Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten kuntien alueilla voimassa olevaa määräystä erilaisten asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisesta käytöstä. Määräys on voimassa ajalla 7.3.2022 – 20.3.2022.

Essoten alueen koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 9.3, että 13.3. asti voimassa olevia koronasuosituksia voidaan ryhtyä osittain purkamaan. Alueen epidemiatilanne on edelleen vaikea, mutta tasaantumassa niin tartuntamäärien kuin hoidontarpeenkin osalta. Edeltänyt viikko oli koronanäytteenotossa poikkeuksellisen hiljainen koulujen hiihtoloman vuoksi.

Rokotuskattavuus on myös korkealla, koko Essoten alueen väestöstä yli 62 prosenttia on saanut kolme koronarokoteannosta. Korkean rokotuskattavuuden vuoksi lainsäädäntöön perustuvat koronarajoitukset koskevat alueella enää asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta varmistavia velvoitteita.

13.3. asti voimassa olevaa suositusta enintään viiden hengen kokoontumisista kevennetään 14.3. alkaen niin, että henkilömäärän suhteen ei enää ole suositusta. Kokoontumisia voi järjestää terveysturvallisesti, jos ne ovat välttämättömiä, mutta vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvia ja rokottamattomia aikuisia henkilöitä suositetaan välttämään sosiaalisia kontakteja ja kokoontumisiin osallistumista.

Essoten alueen koronanyrkki kokoontuu seuraavan kerran 22. maaliskuuta. Kunnan ohjeet on päivitetty vastaamaan annettuja suosituksia.

Koronasuositukset ja rajoitukset Kangasniemellä

Rajoituksia yleisötilaisuuksiin, voimassa 7.3.-20.3.2022 välisenä aikana

Sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat sallittuja tietyin rajoituksin

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti toiminta erilaisissa asiakas- ja yleisötiloissa on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Sisäliikuntapaikat

Ei henkilörajoituksia, kunta muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

Ulkoliikuntapaikat

Ei henkilörajoituksia, kunta muistuttaa turvaväleistä liikuntapaikoilla.

Kirjasto ja kansalaisopisto

Ei henkilörajoituksia, turvavälit, hygienia ja kasvomaskien käyttö ovat edelleen tarpeellisia taudin etenemisen ehkäisemisessä.

Puulan seutuopisto tiedottaa toiminnastaan erikseen.

Nuorisotilat

Ei henkilörajoituksia, turvavälit, hygienia ja kasvomaskien käyttö ovat edelleen tarpeellisia taudin etenemisen ehkäisemisessä.

Elokuvateatteri Kangastus

Elokuvatoiminta on käynnistynyt ja siitä tiedotetaan erikseen.

Kunnantalo

Kunnantalon asiointipiste on auki 14.3.2022 alkaen ma-pe klo 9.00–11.30 ja 12:30-15:00. Henkilöstölle suositellaan edelleen etätyötä työtehtävien sen salliessa, joten asiakkaita pyydetään varaamaan aika tapaamisiin puhelimitse.

Kunnan kaikissa tiloissa edellytetään käytettävän kasvomaskeja ja turvavälit on huomioitava. Käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Kunnan kokoukset

Kunta järjestää toimielimien kokoukset Kunnantalolla terveysturvallisesti. Kokouksiin on mahdollista osallistua etäyhteydellä.

Koulut

Koulut tiedottavat toiminnastaan Wilman kautta.