Julkaistu: 11.11.2022

Kangasniemen Koittilan seutu valittu Etelä-Savon vuoden kyläksi 2022

Vuoden kylän valinnalla halutaan nostaa esiin kylien monipuolista toimintaa ja lisätä kylätoiminnan tunnettuutta. Tavoitteena on löytää esimerkkejä aktiivisista kylistä ja tuloksellisesta kylätoiminnasta. Tänä vuonna valinta kohdistui Kangasniemelle, Koittilan seudulle seuraavin perustein:

Koittilan seudun tunnuslause on Kotona Koittilassa. Kylä on aktiivinen ajassa elävä kylä, joka kiinnostaa myös uusia asukkaita. Koittilan aktiivinen kylämarkkinointi on lisännyt alueen vetovoimaa. Kylälle on muuttanut viime vuosina uusia asukkaita, myös lapsiperheitä. Kylämarkkinointia on toteutettu aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja tiedotusvälineille.

Kohtaamispaikkojen tarjoaminen ja ihmisten osallisuuden vahvistaminen on ollut kyläseuran keskeinen toimintamuoto, jotta ihmisillä olisi nykypäivänä kyläilyn vähentyessä mahdollisuus tavata toisiaan ja uusilla asukkailla mahdollisuus tutustua kylän väkeen sekä vaikuttaa oman asuinalueen kehittämiseen. Kohtaamispaikat edistävät myös vapaa-ajanasukkaiden ja vakinaisten asukkaiden välistä vuorovaikutusta. Viime vuosien uusi voimannäyte on ollut kotiseutupyöräretkien toteuttaminen. 

Yhteistyö ja yhdessä tekeminen vievät Koittilaa eteenpäin.

Etelä-Savon maakuntaliitto on nimennyt Järvi-Suomen kylät ry:n esityksestä maakunnan vuoden kylän vuodesta 1997. Järvi-Suomen kylät esittää Etelä-Savon vuoden kylää Koittilaa edelleen valtakunnalliseksi vuoden kylä 2023 -ehdokkaaksi. 

Kangasniemen kunta onnittelee Koittilan seutua ansaitusta huomionosoituksesta ja samalla onnittelee 30-vuotiasta Koittilan seudun kyläseuraa alueella tehdystä työstä! “On hienoa, että Kangasniemeltä löytyy aktiivisuutta ja talkoohenkeä, jolla ihmiset haluavat tehdä töitä yhteisen hyvän eteen. Aktiivinen kylätoiminta on kuntamarkkinointia parhaimmillaan” – toteaa kunnanjohtaja Kimmo Kainulainen.

Tutustu Koittilan seutuun: 

www.koittila.fi

www.facebook.com/koittila