Julkaistu: 28.5.2020

Kangasniemen kesä avautumassa

Vallitsevasta tilanteesta johtuen ei Kangasniemen kesän avausta voitu järjestää Rantatorilla. Kesä on kuitenkin avautumassa, ja säänkin suosiessa näin alkuun. Toivotaan, että suosiolliset säät ja suosiollinen koronatilanteen kehitys jatkuvat.

Kesän avautuminen on näkynyt jo vilkastuneessa kuntakuvassa. Kangasniemen matkailuneuvonta sekä Ravintola Puulaaki Rantatorilla avautuvat maanantaina 1.6. Kesäkuun ensimmäisen viikon perjantaina 5.6. avataan myös Mannilan kesäkauppa ja baari. Ne ovat selviä kesän merkkejä Kangasniemellä. Toivottavasti nämä kesän merkit ovat myös merkkejä vilkastuvasta palveluiden käytöstä kesän myötä.

Merkittäviä kesätapahtumia on jouduttu perumaan kokonaan tai ainakin siirtämään. On syytä muistaa, että kunnassamme on myös paljon kohteita ja paikkoja, joissa voi olla ja liikkua myös näinä aikoina. Lähde rohkeasti nauttimaan lähiluonnon tarjoamista elämyksistä luontopoluilla, vesistöissä ja retkisatamissa, frisbeegolfradoilla ja muissa tarjolla olevissa aktiviteeteissa.

Olemme pikkuhiljaa, asteittain siirtymässä kohti avoimempia aikoja. Toivottavaa on, että siirtyminen tapahtuu hallitusti, ja että olemme edelleen varovaisia ja vastuullisia toimissamme. Odotamme tulevalta kesältä parempaa, mutta samalla varaudumme edelleen pahempaankin.

Ennusteet lupaavat, että kotimaan matkailu ja vapaa-ajanvietto mökeillä tulee lisääntymään. Tämä näkyy jo vuokramökkien kysynnässä ja virinneessä vapaa-ajanasuntojen kaupoissa. Tämähän sopii hyvin meille! Toivottavasti myös pysyvä muutto maalle tulee lisääntymään.        

Toivotan Teille kaikille hyvää kesää kauniissa kunnassamme!

Risto Nylund

kunnanjohtaja