Julkaistu: 25.9.2023

Iloa ikääntyvään arkeen -messutapahtuma 30.9.2023 käynnistää vanhustenviikon

Vanhustyön keskusliiton käynnistämät vanhustenviikot ja -päivät ovat maassamme pisimpään juhlittuja teematapahtumia. Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina ja sitä seuraa vanhustenviikko. Tänä vuonna teemana on ”Tehdään iästä numero”.

Kangasniemellä vanhustenviikko käynnistetään jo syyskuun viimeisenä lauantaina Kansis-keskuksessa järjestettävällä Iloa ikääntyvään arkeen -messutapahtumalla. Aloitteen tapahtuman järjestämisestä teki vanhus- ja vammaisneuvosto ja sitä on organisoinut Kangasniemen kunnan vapaa-aikatoimi.

Messuilla eri yhdistykset, järjestöt ja yritykset esittelevät palvelutarjontaansa sekä tuotteitaan.   

Messuilla on mukana mm. Kangasniemen apteekki, Kangasniemen Osuuspankki, Kangasniemen seurakunta, Muistiluotsi, ReissuEllu, Puulan seutuopisto, Mikkelin Setlementti ry, Ikädigi-hanke, Kangasniemen vanhustentalosäätiö, kirjasto, Jalkis Oy sekä korutaiteilija Anna-Maija Kuitunen.

Vanhustyön keskusliitosta paikalla on rakennusinsinööri Ismo Kortman kertomassa asuntojen korjaus- ja muutostöistä.

Tapahtumassa on mukana useita Eloisan asiantuntijoita. Messupäivän aikana voi tutustua kotiin tuotaviin teknologiapalveluihin sekä muihin arjen palveluihin. Palveluohjaajat kertovat ikääntyneiden asiakasohjauksesta sekä omais- ja perhehoidosta. Paikalla on myös ikääntyneiden palvelujen toimialajohtaja Niina Kaukonen sekähyvinvointialueen aluevaltuutettuja.

Kahvion toiminnasta vastaa Eläkeliiton ystäväpalvelu.

Lämpimästi tervetuloa katselemaan, kuuntelemaan, kyselemään ja keskustelemaan.

Lisätietoja tapahtumasta antaa Ulla-Maija Hokkanen p. 040 195 1131 ja Sari Tulla p. 0400 859 657.

Iloa ikääntyvään arkeen -messut Kansis-keskuksen liikuntasalissa (Kankaistentie 5) lauantaina 30.9.2023 klo 10-14. Messuille on vapaa pääsy!