Julkaistu: 14.2.2021

Ystävänpäiväterveisiä varhaiskasvatuksesta

Rantapirtin väki toivottaa kaikille iloista ystävänpäivää kahvin ja lasten leipominen pikkuleipien kera. Rantapirtti on Kalliolan päiväkodin osasto Säynätlammen Kiiskitiellä.

Mörrimöykyn kolo Koittilasta lähettää myös terveiset:

Mörrimöykyn kololla Koittilassa on tällä viikolla vietetty 112 päivää sekä ystävänpäivää erilaisin menoin. Mörrimöykyssä on harjoiteltu leikkien muodossa hätäpuhelun soittamista sekä mietitty mitkä tilanteet ovat hassuja ja mitkä oikeita hätätilanteita. Jokainen lapsi sai myös kotiin vietäväksi Etelä-Savon pelastuslaitokselta saadun heijastimen ja tehtävävihkon.

Viikonloppuna olevaa ystävänpäivää on viikon aikana toteutettu askartelujen ja ystävyysaiheisten laulujen muodossa. Lapset saivat myös tehdä yhdessä ystävän kanssa välipalalle jäätelöä lunta apuna käyttäen.
Hyvää ystävänpäivää ja viikonloppua kaikille
toivottavat Mörrimöykyn kolon pienet ja isot!

Ps. Jäätelöntekoon tekoon ohje tulee tässä: 

Aloitimme projektin hankkimalla ainesosat: kermaa, sokeria, suolaa ja erikokoisia minigrip-pusseja. Pienempään minigrip-pussiin sekoitettiin kerma ja sokeri – myös hunaja olisi toiminut. Suljettiin pussi ja asettiin se isompaan minigrip-pussiin. Isompaan minigrip-pussiin laitoimme paljon lunta. Lumen päälle kaadoimme paljon suolaa ja suljimme pussin. Heittelimme ja puristelimme pussia muutaman minuutin, ehkä jopa viisi minuuttia. Ja sitten jäätelö oli valmis.