Julkaistu: 15.1.2024

Etelä-Savon Sähköinen perhekeskus laajenee nuorten palvelu Omahelpperiin

Etelä-Savossa kesäkuussa -23 käyttöön otettu Sähköinen perhekeskus laajenee nuorten palveluihin. Nuorille suunnatulla Omahelpperi.fi -sivustolla on koottuna luotettavaa tietoa ja tukea nuoren elämän eri tilanteisiin. Omahelpperistä nuori löytää tietoa esimerkiksi mielen ja kehon hyvinvointiin tai elämän kriisitilanteisiin liittyen. Omahelpperi myös kokoaa yhteen nuorille suunnatut Etelä-Savon alueen palvelut sekä esimerkiksi chattien ja auttavien puhelimien yhteystiedot.

Omahelpperi on varhaisen tuen, ja matalan kynnyksen palvelu. Omahelpperin tarkoituksena on tavoittaa apua tarvitsevat nuoret, tukea heitä ennaltaehkäisevästi ja pitää heidät avun piirissä.

Sähköinen perhekeskus tukee Etelä-Savon perhekeskustoimintaa, jota toteutetaan yhdessä kunta-, seurakunta- ja järjestötoimijoiden kanssa. Perhekeskustoiminta rakentuu niin fyysisistä kohtaamispaikoista, kuin sähköisistä palveluistakin.

Omahelpperi on osa Sähköistä perhekeskusta, joka on DigiFinlandin tuottama valtakunnallinen palvelu. Sähköiseen perhekeskukseen kuuluu myös käytössä oleva Omaperhe.fi. Sähköisen perhekeskuksen käyttöönottoa Etelä-Savossa tehdään Kestävän Kasvun Eloisa -hankkeessa.

Omahelpperiin pääset tästä: https://omahelpperi.fi/

Etelä-Savon Sähköisen perhekeskuksen löydät Eloisan verkkosivuilta: https://etelasavonha.fi/perhekeskus/sahkoinen-perhekeskus/

Lisätietoja:

Janita Jääskeläinen, asiantuntija, Etelä-Savon hyvinvointialue

janita.jaaskelainen@etelasavonha.fi

044 417 3114