#

Julkaistu: 1.12.2020

ESSOTE TIUKENTAA EDELLEEN ALUEEN SUOSITUKSIA: 30.11.2020

  • Leviämisalueilta tulevien henkilöitä tulee välttää yleisötapahtumia, yksityistilaisuuksia ja tarpeettomia perheen ulkopuolisia sosiaalisia kontakteja ja käyttää kasvomaskia aina kodin ulkopuolella liikuttaessa 10 vuorokautta leviämisalueelta saapumisen jälkeen.
  • Yli 10 hengen yleisiä tai yksityisiä tapahtumia ei suositella sisätiloissa järjestettäväksi ilman koko ajan pidettäviä turvavälejä ja kasvomaskeja.
  • Kaikkia alueen asukkaita pyydetään varmistamaan terveysturvallisuus perheen ulkopuolisissa sosiaalisissa kontakteissa (tapaamiset mieluusti ulkona, turvavälit, maskit, käsihygienia).
  • Essote kehottaa käyttämään kasvomaskia kaikissa niissä tilanteissa, joissa turvavälin pitäminen on vaikeaa (sisältäen kaikki julkiset sisätilat, ruokakaupat, kauppakeskukset, liikuntatilat).Laaja maskin käyttö vähentää altistumisia ja karanteeneja (Altistumista ei välttämättä tapahdu, jos sekä koronatartunnan saanut että lähikontakti käyttävät kasvomaskia, kertakäyttöistä suu-nenäsuojusta tai visiiriä. Altistumistilanteiden arvioinnissa huomioidaan aina kokonaistilanne kuten tilan koko ja ilmanvaihto sekä altistumisen luonne ja kesto.)

Katso tarkemmat tiedot täältä.