Julkaistu: 24.10.2022

Aluehallitus jatkoi hyvinvointialueen rakentamista ja perusti tulosalueilla tarvittavat virat

Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui Mikkelissä 21.10.2022.

Aluehallitus jatkoi Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan organisaation rakentamista. Hallitus perusti palvelualueiden alla oleville tulosalueille yhteensä 35 avainvirkaa.

−Edelleen on hyvä ymmärtää, että emme ole perustamassa uusia virkoja vanhojen lisäksi. Kyse on siitä, että kaikki hyvinvointialueella tarvittavat avainvirat on erikseen perustettava. Työssä on myös edettävä ripeästi, jota lähes 8000 henkilöä työllistävä organisaatio saadaan rakenteiltaan pystyyn, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen muistuttaa.

−Kyseessä on todella suuri ja Etelä-Savon suurin työnantaja. Kokoa avaa hyvin se, että laskelmieni mukaan joka kuudes Etelä-Savon työpaikka on Eloisassa sen aloittaessa toimintansa vuoden alussa, Laukkanen toteaa.

Jo aiemmin alueelle on perustettu toimialat ja niiden alle palvelualueet sekä näiden johtajat ja päälliköt. Hyvinvointialueelle perustettavat virat ovat myös ne ainoat johtaja- ja päällikkövirat, jotka sinne jäävät.

−Kuten aiemminkin valmistelussa, myös tässä vaiheessa perustettavia virkoja on huomattavasti vähemmän kuin mitä nykyinen rakenne pitää sisällään. Hallinto siis edelleen tiivistyy ja panostamme ennen kaikkea asiantuntijatyöhön ja hyvään lähijohtamiseen, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä toteaa.

Seppälä muistuttaa, että myös riittävä määrä hallintoa tarvitaan, jotta työn tekemiselle saadaan tuotettua riittävät edellytykset.

− Meillä täytyy olla työntekijöiden lisäksi myös esimerkiksi toimivia tiloja, hyvää ja nykyaikaista henkilöstöhallintoa, taitavaa hankintaosaamista ja turvallinen työympäristö. Toisin sanoen, myös riittävä määrä hallintoa tarvitaan, jotta Eloisalla on edellytykset toimia hyvin ja olla hyvä työnantaja, Seppälä sanoo.

Aluehallitus varautuukin myös tarvittaessa lisäämään virkoja, jos tulevaisuudessa näyttää, että nykyinen määrä ei riitä toiminnan ylläpitämiseen. Aluehallituksen nyt perustamat virat ovat nähtävissä esityslistassa: https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=202265-10 . Virat tulevat pääsääntöisesti auki liikkeen luovutuksen piirissä olevalle henkilöstölle eli sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn ja ne pyritään avaamaan mahdollisimman pian ensi viikon alussa.

Lisätiedot

Heikki Laukkanen, aluehallituksen puheenjohtaja, p. 0400 755 204, heikki.laukkanen@etela-savo.fi
Santeri Seppälä, hyvinvointialuejohtaja, p. 040 359 6934, santeri.seppala@etela-savo.fi

Kaikki aluehallituksen asiat esityslistassa ja pöytäkirjassa, jotka julkaistaan täällä: https://eshva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames