Julkaistu: 26.8.2022

Raitsikka huollettu!

Ullan tarinoita 11.

OP:n kerhohuoneella tapahtui taas. Huollettu Kyläkirjaraitsikka palasi sorvin ääreen. Todettiin, että kukaan ei ole kesällä kyläkirjan eteen tehnyt mitään. Se on hyvä juttu! Itselläni kesä meni ensin ihmetellessä ja kesää odottaessa kylmästä väristen. Juhannuksena pamahti kauhea helle, joka pysähdytti aivotoimintani tyystin. Tuotti vain suoraa viivaa. Ilmalämpöpumpun alla huokailin. Lämpötilan laskiessa aivoni heräsi toimintaan. Joku sanoikin aivojensa olleen narikassa.

Minulla oli treffit!!! Metsänhoitaja Ilmari Kosonen osallistui Puula Foorumiin. Sähköpostitse sovimme tapaamisen Shellin nurkkapöytään. Tarkistin netistä kuvia hänestä, etten vikamiehen kanssa käy juttelemaan. Löysimme siis toisemme ja mielenkiintoinen persoona hän on. Hänellä on aivan valtava tietomäärä nimien historiasta. Pieni ihminen kuunteli suu auki! Alustavasti sovimme keväälle hänen tulonsa kyläkirjaporukkaan käymään. Kaikista kylien nimistä hänellä ei ole tarinaa. Jotenkin jäi tunne, että uutta nimihistoriaa syntyy ennen kevättä…

Nyt käärimme hihat ja alamme työstämään kyläkirjaa. Alku on vaikeaa – monellekin. Uuden edessä on aina ihmeteltävä, mistä otan kiinni ja miten lähden tekemään. Uuteen on välillä ahdistavaa tarttua. Mutta kun tartut, homma lähtee käyntiin, Jos et tartu, ei homma etene. Talkootyönä tätä tehdään ja kirjataan tunnit ylös.

Budjettineuvottelut käynnistyvät ihan kohta Sarin kanssa. Viime yönä jo hiukan pohdin, miten etenemme. Suuntaviivat syntyivät aamuyön tunteina, mihin kaikkeen tarvitsemme rahoitusta ja missä kohtaa elämää. Kunpa saisimme rahaa jokaiselle palkan verran – no ei saada – sen voin luvata. Tehdään talkootyönä kotiseutuhistoriaa ja kulttuurityötä.

Julistan kirjoittamisrauhan syksylle! Seuraavan kerran tapaamme OP:n kerhohuoneella 23.11.2022 klo 18.00. Iloa syksyyn!

Ulla Tanttu

Kirjoittaja on Vaimosniemi-Reinikkala kyläyhdistyksen perustajajäsen

Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.