Julkaistu: 3.5.2022

Raitsikan tavoitteita!

Ullan tarinoita 9.

Kyläkirjaraitsikka menee eteenpäin! Viime tapaamisen jälkeen tehtäväksi jäi etsiä kylältä sopivan kokoinen ja makuinen porukka, joka sitoutuu tekemään työtä. Hyvin on porukkaa löytynyt.

Raitsikka on siis lähtenyt liikkeelle ja nyt on ensimmäisen tavoitepysäkin paikka. Projektin ylevät tavoitteet melkein syleilevät taivasta.

Ykköstavoitteena on mitä ilmeisemmin saada kyläkirjat valmiiksi! Jotenkin tuntuu, että tätä on turha pohtia. Niin nohevalta porukka tuntuu. Alku on yhtä sekavaa kuin minkä tahansa uuden asian alussa. Kasassa on mahdottoman monta asiaa, eikä oikein tiedä mihin tarttuu. Itse olen ajatellut tarttua siihen helpompaan ja edetä sen jälkeen seuraavaksi helpompaan. Yleensä käy niin, että tehdessä helppoa hommaa selkeytyy ne muutkin kasassa olevat jutut.

Kakkostavoitteena on saada lähihistoria hyödynnettäväksi oman paikkakunnan ihmisille – vauvasta vaariin. Kouluissa, eri-ikäisten kerhoissa ja muissa tapaamisissa kannattaa ottaa kyläkirjat kulutettavaksi sopivissa määrin. Upeaa olisi myös tarjota kyläkirjojen kertomaa uusille asukkaille vaikka ”Tervetuloa Kangasniemelle” – tilaisuudessa. Varmasti tuntuu mukavalta uudesta asukkaasta saada täsmätietoa alueesta, johon muuttaa.

Kolmastavoite on tehdä Kangasniemeä tunnetuksi vaikkapa messuilla, toritapahtumissa. Kunnasta ulospäin suuntautuvissa tapahtumissa kaiken muun esitteiden ym. joukossa on yhtäkkiä kyläkirjoja! Jokainen ilosanomaa levittävä voi omille ystävilleen tuoda kyläkirjat eläväksi – meillä on rikasta elämää elävä kunta. Tänne on hyvä muuttaa, täällä on hyvä elää ja asua!

Raitsikka menee eteenpäin ja alamme kesän alussa kerryttämään tietoa, valokuvia, kertomuksia. Syksyllä onkin täysi vauhti päällä. Vielä jäi tavoitteita seuraavaan kyläkirjaraitsikan pysäkkiin. Kohta siintää jo isot julkistamisbileet – syksyllä 2024! Sitä odotellessa seuraava raitsikan pysäkki on 1.6.2022 klo 18.00 OP:n kerhohuone.

Ulla Tanttu

Kirjoittaja on Vaimosniemi-Reinikkala kyläyhdistyksen perustajajäsen

Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.