Julkaistu: 16.3.2020

Näihin maisemiin ei kyllästy

Ja erityismaininta täytyy tietenkin antaa mökkimaisemille. Niihin maisemiinkaan en kyllästy.

Johanna Järvensivu

Kävelin yhtenä päivänä töistä kotiin ja ajattelin siinä pysähdellessäni ja maisemia kännykällä kuvatessani, että olenpa onnekas. Saan joka päivä nähdä nämä kauniit maisemat ja nauttia niistä.

Olen asunut Kangasniemellä vuodesta 1990, opiskeluvuodet poislukien. Vihavella sijaitsee mummolani, äitini lapsuuden koti, joten kesät ja muita koulun loma-aikoja olen pienestä pitäen viettänyt Kangasniemellä, mummolassa ja mökkeillen ja paikka on ollut minulle aina rakas ja tärkeä.

Ei ole vaikea löytää asioita ja paikkoja, joista Kangasniemellä pidän. Syvälahden Viihdekeskus on jokakesäinen käyntikohde. Siellä on aina hieno ja ainutlaatuinen tunnelma. Kirkko ja sen ympäristö ovat aina olleet mielestäni todella kauniita. Tori ja sieltä avautuvat maisemat Puulalle sykähdyttävät aina. Ja erityismaininta täytyy tietenkin antaa mökkimaisemille. Niihin maisemiinkaan en kyllästy. Ja uskoisin, että jokainen jonkun Kangasniemen kunnan alueen järven rannalla asustava tai mökkeilevä tuntee samoin.

Seuraavaksi taitaa tulla hieman mainontaa. Nimittäin kuntamme palveluista jos puhutaan niin tässä muutama poiminta: Puulan Optiikka ja Kello on se paikka, josta muutaman vuoden välein saan vaihtelua ilmeeseen uusien kehyksien muodossa. Liike, jossa makuni ja kokoni tiedetään: Puotimimmit. Siellä tulee vierailtua kai melko usein, kun vinkkasivat siellä syksyllä, että keväälle on tulossa minun näköisiäni mekkoja. Naisena arvostan myös paikallisia kampaamo- ja kauneudenhoitopalveluita mm. luottoliikkeeni Kaks’ Kampaa ja Kauneus- ja kynsistudio Joanna. Siis olen kangasniemeläisenä kiitollinen palveluista, joita täällä saa ja joiden takia ei tarvitse kaupunkiin saakka lähteä.

Tuleva kevät ja kesä antavat varmasti taas paljon uusia kokemuksia ja tietenkin kuvauskohteita Kangasniemellä.

Johanna Järvensivu

Kirjoittaja toimii tällä hetkellä johdonsihteerinä kunnassa

 Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.