Julkaistu: 17.2.2020

Maalla on mukavaa!

Tämä kirjoitus aloittaa blogisarjan, jossa kangasniemeläiset kertovat,
millaista on meidän kangasniemeläisten elämä täällä omassa kunnassamme.

Mikä on meidät tänne tuonut? Mikä meidät täällä pitää?
Mikä täällä tekee meidät onnelliseksi?

Kangasniemen parhainta antia minulle on luonnossa liikkuminen.

Päivi Paappanen

Pikkukaupungin tyttönä haaveilin muutosta suurempaan kaupunkiin. Kuinkas kävikään? 1980-luvun lopussa muutama mukava Kangasniemen poika sattui sopivasti Pieksämäelle perjantai-iltaa viettämään, ja yhden mukana päädyin sittemmin Kaihlamäen kylään perustamaan perheen. Nyt olen ollut kangasniemeläinen yli puolet elämästäni. Maalla asuminen sopii minulle paremmin kuin olisin osannut kuvitellakaan – kaupunkiin en ole Kangasniemelle muuton jälkeen enää haikaillut.

Kaihlamäen lisäksi tärkeä paikka perheellemme on Luusniemi, jossa meillä on kesämökki Kyyveden rannalla. Mökkitontti vei sydämeni jo ensikäynnillä. Mökin vastarannalla katselen sielunmaisemaani: jyrkkää sammalen ja jäkälän peittämää kalliorantaa mäntyineen.

Kangasniemen parhainta antia minulle on luonnossa liikkuminen. Vesillä käymme kesäisin soutuveneellä ja talviaikaan on ihana hiihdellä metsässä tai jäällä. Sitkeä metsissä samoilu on pikkuhiljaa kartuttanut sieni- ja marjapaikkoja, joista keräämme varastoa talven varalle.

Viime vuosina olemme tutustuneet kotikuntaamme uusista näkövinkkeleistä pyöräillen ja suunnistaen. Pikkuteitä ja maastopolkuja ajellen olemme löytäneet monta uutta mielenkiintoista paikkaa. Kalskeen kuntorasteille uskaltautuminen puolestaan on vienyt uskomattoman kauniisiin maisemiin, joihin taatusti emme olisi muuten eksyneet.

Näin minulle, kaupunkilaistytölle, on kasvanut juuret maaseudulle. Neljä poikaamme ovat saaneet varttua samassa turvallisessa maalaistalon pihapiirissä, jossa on sadan vuoden aikana elänyt kolme aiempaakin sukupolvea. Niemellä, kuten me kangasniemeläiset kotiamme joskus tuttavallisesti kutsumme, on hyvä elää.

Päivi Paappanen
Kirjoittaja on Kangasniemen kunnan alakoulujen ja sivistystoimen toimistosihteeri


Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.