Julkaistu: 30.11.2020

Maalla on mukavaa

Tämän projektin myötä sain kokea yhteisöllisyyttä, talkoohenkeä ja tekemisen riemua 15 eri talkootapahtumassa ympäri pitäjää.

Anne Kääriäinen

Yhteisöllisyys, osa kaksi

Uusi, entistä ehompi paikka saatiin siis valmiiksi ja alkoi olla aikaa katsella ympärille, että mitäs nyt tehtäisiin. Täällä maalla ollaan, ja muutakin tekemistä mökkipuuhailun lisäksi olisi kiva olla. Tuli Suomi 100 -juhlavuosi ja sen myötä ajatus havuseppeleprojektista ja ei kun tuumasta toimeen. Soitin kirkkoherra Tolvaselle, joka näytti vihreää valoa projektille. Niinpä käynnistimme seurakunnan ja kunnan kanssa yhteisen havuseppeleprojektin, jossa sidoimme lähes 400 seppelettä laskettavaksi itsenäisyyspäivänä sankarihaudoille. Tämän projektin myötä sain kokea yhteisöllisyyttä, talkoohenkeä ja tekemisen riemua 15 eri talkootapahtumassa ympäri pitäjää.

Koulut, yhdistykset ja ihan yksittäiset ihmisetkin tulivat innokkaasti projektiin mukaan; olimmehan hyvällä asialla muistaessamme sotiemme kunniakansalaisia, isiämme ja pappojamme, jotka olivat antaneet henkensä itsenäisen Suomen puolesta ja sen puolesta, että me saamme nyt elää vapaassa isänmaassa. Todettakoon tässä, että idea seppeleistä ei suinkaan ollut omani, vaan kopioin sen Hämeenlinnasta.

Edellä kertomani on esimerkki siitä, miten elämän arvot kohtaavat konkreettisen tekemisen ja talkoohenki elää myös Kangasniemellä hyvin vahvasti. Projektin aikana oli mahdollisuus tutustua lukuisiin uusiin ihmisiin, naapurikyliin ja kouluihin; muistan tämän varmasti lopun elämäni ja erityisesti vierailut Koittilan ja Otto Mannisen kyläkouluille. Ehkä projektin olisi voinut toteuttaa Espoossakin, mutta täällä oli kaikki lähellä:  havut, kuljetukset, tilat, materiaalit niin kuin tekevät ihmisetkin, ja osallistuipa kuntakin hankintoihin. Vielä kerran kiitos Irene Spännäri, Toni Reinikainen, kyläyhdistykset, koulut, opettajat, seurakuntamestari, kirkkoherra, partiolaiset ja kaikki seppeleiden sitojat.

Koitti talvi 2018 ja Yrittäjäyhdistyksen talvimessut, ja eikun lavalle mannekiiniksi yrittäjien järjestämään muotinäytökseen. Voi, miten oli mukavaa – näin ensikertalaisesta. Mallikansion koostaminen on tosin hieman viivähtänyt nyt, kun olen todennut paikallisten mallimarkkinoiden olevan hieman rajalliset täällä maaseudulla. Seuraavan talven messuilla myinkin sitten makkaroita. Ja taas oli niin mukavaa!

Tarina jatkuu!

Anne Kääriäinen

Kirjoittaja on ”lähes kangasniemeläinen”, joka viihtyy ympärivuotisesti paikkakunnalla.

Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.