Julkaistu: 18.11.2020

Maalla on mukavaa

Emme me mitään tietoista päätöstä tänne muuttamisesta tehneet; luonto, rauha ja harrastukset päättivät puolestamme.

Anne Kääriäinen

Muutos, osa yksi

Katselen ikkunasta hiljalleen lainehtivaa Puulan pintaa ja mietin, miten erilaiseksi elämämme onkaan muuttunut. Kolmen vuosikymmenen ajan jatkuneen viikonloppuajelun jälkeen kotipaikkakunnalta Kangasniemelle ja takaisin, jäimme kuin itsestään yhä pidemmäksi ja pidemmäksi aikaa mökillemme Hokkaan. Emme me mitään tietoista päätöstä tänne muuttamisesta tehneet; luonto, rauha ja harrastukset päättivät puolestamme.

Toteutammeko unelmaamme – ehkä, vai oliko tämä seurausta pitkistä, kiireisistä vuosikymmenistä pääkaupunkiseudulla? Joka tapauksessa, heräsin muuttuneeseen elämäntapaamme vasta, kun ystäväni totesi: ”Anne, sinun elämäsihän on muuttunut ihan täysin.”

 ”Ai on vai”, tokaisin ja aloin miettiä. No niinhän se onkin!

Muutos alkoi siitä, kun aloimme rakentamaan uutta, isompaa mökkiä. Kontion hirsihuvilapaketti löytyi Viiansalon Petrin kautta helposti, rakentajaveljekset Paappanen, Puulan Putki ja Hokkasen sähkömiehet vastasivat kukin omista osa-alueistaan, ja rakennusprojektin kuorrutti Sappisen Timon loistava muuraustaito. Syksyllä 2014 kaadettiin puut, tehtiin pihatie, kaivettiin huvilan pohjat ja valettiin perusta. Helmikuussa 2015 loimme lumet perustan päältä. Huh huh, muistan vieläkin, miten oli usko koetuksella  valtaisan lumimäärän kanssa. Rakennusprojekti saatiin kuitenkin vauhdikkaasti käyntiin ja talvi helmikuusta kesäkuuhun kului nopeasti hirsiä ja paneeleita maalatessa, villoittaessa ja tarvikkeita hankkiessa. Paappasten hyvässä ohjauksessa teimme mekin osamme ja jo kesäkuussa pääsimme muuttamaan – aivan aikataulussa! Oli mukava ihastella veden tuloa ja menoa, posliinipyttyä ja leivinuunia. Kaikkinensa paikallisten osaajien kanssa oli antoisaa ja mukavaa rakentaa. Projektimme osoitti, miten hyviä rakennusalan ammattilaisia paikkakunnalla on. Edelleen moikkailemme ja vaihdamme kuulumisia, ja aina tarvittaessa on apu löytynyt. Tarina jatkuu…

Anne Kääriäinen

Kirjoittaja on ”lähes kangasniemeläinen”, joka viihtyy ympärivuotisesti paikkakunnalla.

Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.