Julkaistu: 12.5.2023

Kyläkirjaraitsikka tiivistää tahtia

Olen pyyhkinyt pölyjä Kyläkirjaraitsikan penkeistä, kädensijoista jne. Pesin ikkunatkin ja nyt näkee reitin varrella olevat hienot kylät. Nyt mennään tukka putkella lokakuun välipysäkkiä kohti. Talvi on taaperrettu kuka enemmän kirjoittaen kuka vähemmän.

Eikö vaan Koittilan porukka järjestänyt koko Kangasniemeä ilahduttavan jutun. Suomen Vuoden kylä! Wau sanoisi Tanhupallokin! Seuraavaa etappia kohti Euroopan Vuoden kylä vai tuleeko ensin Skandinavian Vuoden kylä.

Tästä hämmentyneenä ja perin juurin ilahtuneena kyläkirjaraitsikkakuskilla oli vähän käynnistysvaikeuksia. No nyt taas mennään. Tämän vuoden loppuun asti on aikaa kirjoitella tarinoita. Kyläkirjaraitsikan kyytiin loppumatkalle tulee uusia kynäilijöitä. Hyvä niin. Kyydissä ovat vanhat ja uudet. Entisistä osa jää varikolle odottamaan seuraavaa raitsikkaa.

Hauska oli kuunnella Synsiön miehen tarinointia työskentelystä. Kylällä on henkilö, joka muistaa mökkien rakentamisvuoden! Kävelevä vuosilukutaituri! Loistavaa! Kymmenen henkilöä on hommassa mukana. Synsiö centrum on pysynyt muuttumattomana. He miettivät myös kylän muuttumista covidin ja ilmastonmuutoksen takia. Odotan innolla tätä teosta.

Luusniemen kynäilijöihin oli tullut monta uutta henkilöä. Kyselykaavakkeet on viety postilaatikoihin, palavereja pidetty ja työ lähtenyt vauhtiin. Valokuvia on tullut paljon. Hienoa! Ei kun uudet kyytiin vaan. Turvavyöt kiinni ja pidetään hatusta kiinni.

Viljo oli kirjoittanut Siikaselästä Helsingin sopukoilla juttua tosi hienosti. Kiitos! Nähdäänköhän joskus nokatusten?

Vaimosniemi-Reinikkala puskee eteenpäin. Raija on ahkera kirjoittaja. Saimme uuden kirjoittajan välipysäkiltä matkaan – tervetuloa Henna.

Jokainen kirjoittaja tekee jälkipolvia varten lyhyen esittelyn itsestään. Sain itsestäni aikaan kaksi lausetta. Lyhyestä virsi kaunis!

Muutama kirja taitaa valmistua eri aikaan, mutta ei haitanne.

Nyt tosiaan tyhjensin sähköpostin ja whatsupin kaikista heistä, jotka jäävät odottamaan seuraavaa projektia. Teemme kyläkirjoista komiat ja haluttavat lukea! Mennään positiivisesti puhkuen eteenpäin!

Lainaan kunnanjohtaja Kimmo Kainulaisen Kolumnista pätkän:

”Viime kädessä tehokkaimpia ja tärkeimpiä kunnan maineen ylläpitäjiä ja rakentajia ovat täällä toimivat ja asuvat ihmiset. Jokainen meistä on kunnan viestinviejä ja tarinankertoja erilaisissa arjen kohtaamistilanteissa ja sosiaalisessa mediassa. Jokainen meistä valitsee itse, minkälaisen näkökulman nostaa esille ja missä valossa Kangasniemestä haluaa puhua tai kirjoittaa. Rakennetaan yhdessä kauniin ja uudistuvan Kangasniemen mainetta!”

Ulla Tanttu

Kirjoittaja on Vaimosniemi-Reinikkala kyläyhdistyksen perustajajäsen

Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.