Julkaistu: 6.11.2020

Kotona. Kangasniemellä.

Kangasniemi tarjoaa mahdollisuuden pojallemme käydä eläväistä kyläkoulua, mikä on ollut yksi tärkeimmistä asioista minulle muutossamme.

Heli Siitari

Tein haaveestani totta, ja muutimme perheeni kanssa Kangasniemelle koronakevään aikana. Päätös oli tehty jo ennen tätä arvaamatonta aikaa, mutta pandemia aikaistutti suunnitelmien toteutumista -onneksemme! Olen syntyperäinen kangasniemeläinen, mutta asunut suurimman osan elämästäni muualla, myös Suomen ulkopuolella. Kotipaikkani Kutemajärven kylällä on aina elämässäni ollut paikka rauhoittumiseen arjen kiireiden ja huolien keskellä.

Tällä hetkellä meille on nousemassa suvun vanhan talon paikalle uusi talo. Olemme saaneet paikallisilta ihmisiltä mahtavasti apuja ja neuvoja rakentamisessa. Kaikki hoituu jotenkin niin helposti, vaikka emme ennestään tunteneetkaan kovin paljon väkeä. Perustimme myös yrityksen, joka nyt antaa minulle mahdollisuuden tehdä moninaista työtäni täällä Kangasniemellä ja täältä käsin. Asiakkaat ympäri Suomen tulevat tänne hakemaan hyvää oloa ja rauhaa. Kangasniemen keskusta, Puula ja muut vesistöt huumaavat kauneudellaan. Mäkimaisemat vetoavat rannikolta tuleviin kävijöihin.

Kangasniemi tarjoaa mahdollisuuden pojallemme käydä eläväistä kyläkoulua, mikä on ollut yksi tärkeimmistä asioista minulle muutossamme. Kylät, joilla vielä on kyläkoulu, säilyttävät varmasti vetovoimaisuuden vielä tulevaisuudessakin! Kangasniemen hyvät harrastusmahdollisuudet ja erityisominaisuudet, kuten vesistöt, tarjoavat elämyksiä kaikenikäisille. Oveltamme avautuvat sieni- ja marjamaastot kutsuvat joka päivä -tosin sen verran kiireistä on aikamme ollut, että olemme turvautuneet marja-asioissa naapuriapuun -sekin erinomainen juttu. Suppilovahverot ja herkkutatit sen sijaan on kerätty ja kuivattu tulevaa talvea varten ihan itse! Ja mikä mahtavinta -olen löytänyt täältä myös paljon sukulaisia, joiden olemassaolosta minulla ei ole ollut mitään tietoa!

Elämä kuljettaa. Kotona on hyvä olla.

Heli Siitari
Villilä Luonto Oy:n yrittäjä
www.villila.net

Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.