Julkaistu: 21.12.2020

Elämä muuttui!

Ullan tarinoita 2

Kylläpä muuttui elämä keväällä 2020. Tarkoituksena oli kirjoittaa lyhemmillä väleillä. Elämä jatkuu vaikka se välillä pysähtyy. Talven aikana oli repivää ja raastavaa seurata veljen sairastamista ja sittemmin poisnukkumista. Elämä jatkuu!

Elämä muuttui keväällä muutenkin. Kukaan ei olisi osannut arvata, että tulee korona sotkemaan arkea.

No ei se mitään! Kevät ja syksy toivottavasti muuttivat meidän kaikkien asenteita. Ensinnäkin kotona olemisen ihanuus olisi suotavaa huomata viimeistään nyt. Arvosta omia läheisiä, omaa kotia, omaa elämää. Arvosta myös lähialueen yrittäjiä, ihmisiä. Olen aktiivisesti TuePaikallista Kangasniemi – facessa mukana.

Toivottavasti arvostamme tulevaisuudessa aikaisemmin parjattuja ammattilaisia: siivoojia, opettajia, ompelijoita, tuottajia jne. Lista on pitkä.

Toivon näkeväni maalle muuttajia etätyöntekijöitä. Olen itsekin tehnyt etätyötä ja huomannut olleeni tehokkaampi kuin työpaikalla. Vaikka siinä välillä laittaa pesukoneen päälle, silti tulosta tulee.

Vaikka korona pysäytti, se myös toi joillekin ihmisille ihan uusia asioita. Metsä oli täynnä erilaisia marjoja ja sieniä. Ihmiset löysivät luonnon uudella tavalla. Olen itse vähän höperö marjastamaan – tänä kesänä minusta tuli erityisen höperö. 100 l mustikkaa ja 55 l puolukkaa jne käsin poimittuna.

Nyt joulukuussa olemme tilanteessa, jossa on mietittävä joulun vietto ihan uudelta pohjalta. Ollaan kaksin, kolmin mutta ei kymmenittäin. Mieti miten tällainen joulu antaa puhtia alkuvuoteen. Ei surra, että jää näkemättä läheisiä. Me teemme joulun sitten kun on mahdollista – tammikuussa, helmikuussa vai juhannuksena. Katsotaan…

Toivon kaikille turvallista joulun odotusta!

Ulla Tanttu

Kirjoittaja on Vaimosniemi-Reinikkala kyläyhdistyksen perustajajäsen

 Blogissa kangasniemeläiset kertovat elosta ja olosta Kangasniemellä.
Jos haluat kertoa oman tarinasi, ota yhteyttä
Paula Ruusupuroon, paula.ruusupuro@kangasniemi.fi.
Kirjoitus voi koskea vaikkapa yhtä päivää, viikkoa, kokonaista vuotta tai vain yhtä tärkeää hetkeä, joka tekee kirjoittajan onnelliseksi.
Tarinat julkaistaan joko kuvan kanssa tai ilman.