Päiväntanssit XX

Tiedote 3.12.2020

Taiteentekemistä Kokko1721-karanteenissa 

Korona-aika on rokottanut taiteentekijöitä rankasti. Kangasniemen Koittilassa sijaitsevan Kokko1721 -taiteilijaresidenssin kaikki maaliskuun 2020 jälkeiset vierailut, esitykset ja muut tapahtumat jouduttiin peruuttamaan. Joskus syrjäisestä sijainnista on kuitenkin hyötyä: elokuussa peruuntunut Kyborgi-työryhmän residenssi toteutuu paraikaa erityisjärjestelyin.
Viisihenkisestä työryhmästä residenssiin saapui vain kaksi. Tanssitaiteilijat Hanna Kahrola ja Oriane Paras työskentelevät Kokossa karanteeniolosuhteissa. Työskentelyjakso ylittää karanteeniajan eli on kestoltaan kaksi viikkoa.
-Nyt on väljästä asuin- ja työympäristöstä paljon hyötyä, sanovat Kokon tanssitaiteilija-toiminnanjohtajat Jukka Ristolainen ja Maija Tuomi. Nykytilanne vaatii residenssiltä uusia toimintatapoja, joihin kuuluu myös korona-testissä käyminen ennen Kokkoon saapumista.
-Kokossa on helppo pitää etäisyyttä, sillä vieraat majoittuvat erillisessä tilassa yläkerran vierashuoneissa, huussi on monenkymmenen askeleen päässä pihapiirin toisella puolella ja Tupa­-työskentelytila on eristettävissä talon muusta toiminnasta.
Seuraamme tarkasti Essoten toimintaohjeita. Korona-tilanne ehti huonontua nopeasti, kun vieraat olivat jo saapuneet residenssiin. Meidän tehtävänä on nyt huolehtia kaikkien osapuolien turvallisuudesta ja sopeuttaa työskentely vallitsevaan tilanteeseen. Suunnittelemamme Päiväntanssit XX -tapahtuma yleisön kanssa peruuntuu nyt toista kertaa. Paikaksi poikkeuksellisesti valittu kunnantalon auditorio on muutenkin suljettu. Pohdimme työryhmän kanssa, että Luborg-esitys toteutuu internet-ympäristössä tavalla tai toisella. Tarkempi tieto esityksestä jaetaan Kokko1721 residenssin sekä Kangasniemen kunnan Facebook-sivuilla.

Päiväntanssit XX / ”In Between II: The Name of us is Luborg”
Torstaina 17.12.2020 klo 19

Striimattu tapahtuma, linkki:

Tapahtuman tiedot


Päivämäärä

Alkaa:

17.12.2020

klo

19.00

Päättyy:

17.12.2020

klo

0.00

Tapahtuman sijainti

Kokko1721 -Residenssi<br />

Tapahtumaluokka

Kulttuuri

Tanssi