Keskiviikkona 5.11. kello 18.00 vieraana kirjastossa on ruokakirjailija ja kokki Satu Koivisto.
Illan teemana on ”Hapanjuurileivonnan elämänmullistava taika”.
Mikä voisi olla parempaa kuin viipale rapeaa hapanjuurileipää? Viipale omin käsin leivottua rapeaa hapanjuurileipää tietenkin! Ruokakaupasta saa kaiken valmiina, mutta sieltä ei saa sitä ilon ja ylpeyden tunnetta, joka leipomisessa onnistumisesta seuraa. Sainko minä tosiaan itse tämän herkullisen ihmeen aikaiseksi?
Satu Koivisto kertoo, miten hapanjuurileivonta ujutetaan arkeen ilman hävikkiä. Leivän lisäksi hapanjuurella voi tehdä vaikka mitä: sämpylöitä, lettuja, rieskoja, pizzaa, jopa suklaakeksejä! Mitä säännöllisemmin hapanjuurta käyttää, sitä helpommin kaikki käy.
Satu Koivisto on syntyjään kangasniemeläinen, nykyisin helsinkiläinen ruokakirjailija ja kokki. Hänen Helpomman hapanjuurileivonnan käsikirjansa valittiin Vuoden kotimaiseksi keittokirjaksi vuonna 2024. Uusi Hapanjuurileivontaa helpommin -teos ilmestyy syksyllä 2025. Koivisto on kirjoittanut myös lapsille Kettulan kahvila -sarjaa sekä Koululaisten oman välipalakirjan (2024). Koivistolla on omaa nimeään kantava suosittu Kuinka rakastua ruoanlaittoon -ruokablogi sekä yli 23 000 seuraajan Instagram-tili.
Tilaisuus on osa Itä-Suomen aluehallintoviraston rahoittamaa Kirjasto avoimen keskustelun alustana -hanketta.
Vapaa pääsy, tervetuloa!