#

Lapset ja nuoret Kangasniemellä

Kangasniemellä lapset ja nuoret saavat laadukasta varhaiskasvatusta ja opetusta.

Monipuolisista vaihtoehdoista löytyy harrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille niin liikunnan, musiikin kuin erilaisten kerhojen parissa.

#

Vauvabonus

Kangasniemen kunnanhallituksen päätöksellä maksetaan vauvabonusta vuonna 2021 kangasniemeläisen lapsen syntymisestä kangasniemeläisille vanhemmille 300 € . Vauvabonusta voidaan hakea yksi vuosi takautuvasti lapsen syntymisestä. Vanhempien tulee hakea bonus itse kunnan sähköisen järjestelmän kautta.

Sähköinen hakemus vauvabonukseen tästä.

 

#

Varhaiskasvatus

Kangasniemellä tarjotaan varhaiskasvatusta Kalliolan ja Vuojalahden päiväkodeissa, ryhmäperhepäivähoidossa Mörrimöykyn kololla Koittilan kylällä sekä perhepäivähoidossa.

Lue lisää Kangasniemen varhaiskasvatuksesta, hoitoon hakemisesta ja asiakasmaksuista Varhaiskasvatuksen sivuilta.

#

Tutustu Kangasniemen kouluihin

Kangasniemen kouluissa opiskellaan taitoja tulevalle opinpolulle nykyaikaisia opetusmenetelmiä ja -ympäristöjä monipuolisesti hyödyntäen. Kunnassamme panostetaan oppilaiden hyvinvointiin sekä turvallisiin ja rauhallisiin oppimisympäristöihin.

Alakoulut ovat kodikkaita, pieniä kouluyhteisöjä. Yläkoulu toimii Kansis-keskuksen moderneissa tiloissa. Kunnassamme on myös oma lukio.

 

#

Nuoret

Kangasniemen nuorisotoimi järjestää nuorille monenlaista toimintaa ja tapahtumia. Nuorisotila Ottis toimii nuorten kokoontumispaikkana.

Vireä Nuorisovaltuusto vaikuttaa omalta osaltaan nuorten asioihin tekemällä aloitteita ja järjestämällä omia tapahtumia.

#

Liikunta

Kangasniemellä on helppo harrastaa liikuntaa. Lapsille ja nuorille on tarjolla monipuolista seuratoimintaa, mutta myös omaehtoinen liikkuminen eri lajien parissa on mahdollista – meillä on hienot sisä- ja ulkoliikuntapaikat. Anni Swanin puistossa aivan keskustassa on suosittu leikkipuisto.

Lapsille ja nuorille liikuntatapahtumia ja -harrastusmahdollisuuksia tarjoavat mm.

Koulumme ovat Liikkuva koulu -hankkeessa, jonka myötä koulupäivien aikana lapset liikkuvat välitunneilla ja oppimisen lomassa.

#

Kirjasto

Kangasniemen kirjasto tarjoaa lapsille ja nuorille runsaan kirjavalikoiman lisäksi palveluja yhteistyössä koulun kanssa. Lue kirjaston sivuilta lukukoiratoiminnasta, satutuokioista ja lukudiplomeista!

#

Perheneuvo ja Perhetupa

Perhetupa (Kankaistentie 5) toimii perheiden kohtaamis- ja tapahtumapaikkana ja on varattavissa erilaisiin tilaisuuksiin kunnan tilavarausjärjestelmän kautta.

Etelä-Savon Perheneuvo on ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille.