PELTO-nykytanssiteos

Kokko1721 on perinnemaatilalla Koittilassa Kangasniemellä, toimiva taiteilijaresidenssi, jota ylläpitävät vapaan kentän tanssitaiteilijat Jukka Ristolainen ja Maija Tuomi. Residenssin toiminta on osa heidän taiteellista työtään, jossa arkielämä ja taide ovat toisistaan erottamatonta jatkumoa.

Kokon tilalla järjestetään PELTO – nykytanssiteos maatilan 300-vuotisen historian kunniaksi (1721-2021). Teoksen koollekutsujina toimivat Kokko1721 residenssin tanssitaiteilijat Jukka ja Maija. Teoksen esiintyjäkaarti muodostuu edellisten lisäksi kangasniemeläisestä mezzosopraanosta Katariina Poikelasta sekä Hieho Homma -kollektiivista että tanssiARTesaani ry:stä. Viisitoistahenkinen työryhmä koostuu tanssitaiteen, musiikin, kuvataiteen, teatterin, valokuvauksen ja videokuvauksen ammattilaisista. Teoksessa on mukana myös paikallisen Ollinahon tilan ja Kotimäentien tilan traktorit kuskeineen.

PELTO on nykytanssin, lannan ja rock ’n rollin hajuinen spektaakkelimainen drive-in-tanssiteos, jossa liha liikkuu, lanta lentää ja peltoautot rämisevät. Teos nähdään vain kerran Kokon tilan pellolla Kangasniemellä 14.8.2021.

PELTO on aina synnyttänyt maasta ravintoa, ja nyt teoksemme asettuu osaksi peltojen monituhatvuotista kaanonia nykytanssiteoksen näyttämönä. Vanhalta maatilalta löytyvä materiaali on luonut myös puitteet mielikuvitukselliselle löytötavaroiden uusiokäytölle. Oletko koskaan villeimmissä unelmissasi kuvitellut rumpusettiä tuunatun peltoauton lavalla, kokenut lapiosähkökitaran tilutusrituaalia, jorannut teknojytäperäkärryssä tai kuullut jumalaista vesiputkihuilua?

Teos sijoittuu haja-asutusalueelle, ja katsojat saapuvat drive-in tyyppisesti omilla autoillaan pellon reunalle kokemaan esityksen. Teos voidaan toteuttaa riippumatta silloisesta Covid19-pandemiatilanteesta. Yleisö saa liikenteenohjaajalta käsiohjelman mukana teoksen käytännön katsomisohjeet.

PELTO on kannanotto taiteen tasa-arvoisen tekemisen, alueellisen saavutettavuuden ja monipuolisuuden sekä yhteistyön, nykyaikaisen pienviljelyn, lähiruoan ja -tuotannon ja koko Suomen asuttuna pitämisen puolesta.

Konsepti: Jukka Ristolainen

Taiteellinen työskentely & toteutus: Jukka Ristolainen, Maija Tuomi, Hieho Homma -kollektiivi, Katariina Poikela – Mezzosopraano, tanssiARTesaani

Yhteistyössä: Ollinahon tila ja Kotimäen tila, Kangasniemi
Tukijat: Taike Etelä-Savo, Kangasniemen kunta
Tuotanto: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, työryhmä
Liput: 20€ / auto (drive-in), traktorilla sisäänpääsy ilmaiseksi
Lippuvaraukset: Itä-Suomen tanssin aluekeskus, 050 581 6300, itak@itak.fi

Tapahtuman tiedot


Päivämäärä

Alkaa:

14.8.2021

klo

14.00

Päättyy:

14.8.2021

klo

0.00

Tapahtuman sijainti

Kokko1721 residenssi, Kotimäentie 27 A

Tapahtumaluokka

Kulttuuri

Tanssi

Ulkoilmatapahtuma

Tapahtuman verkkosivut

https://www.facebook.com/kokko1721.eu